Reklama

Reklama

Byl to tichý muž

  • USA He Was a Quiet Man (více)
Trailer

Bob Maconel (Christian Slater) nesnáší svou práci. Vyčkává na perfektní den, kdy by mohl se vším skoncovat. V šuplíku má připravenou zbraň a 6 nábojů, které jsou přesně rozpočítány pro své cíle. Ve chvíli kdy se rozhodne jednat ho díky náhodě předběhne jeden z kolegů. Ve snaze zachránit kolegyni (Elisha Cuthbert) pro kterou kulka být určena neměla a v otázce vlastního přežití neváhá. Jeho osud se tak během několika vteřin naprosto změní a rázem se z muže, který toho příliš nenamluví stává hrdina... (-dRaGoN-)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jojo tohle byla pohoda. Včera jsem to dokoukal kolem 2 hodiny v noci a bavil jsem se. Příběh krásně plyne, délka je dostačující a příběh ze života je pěknej. A navíc Slater tady dokazuje že dokáže zahrát hnusnýho hajzla(Dollan Cadillac) tak i ubohého člověka, je mi ho ale trochu líto že nedosta žádné ocenění, protože si ho za tohle zasloužil. Cutjbertová mě též mile překvapila. Jen ty rybyčky co představovaly asi šílenost mi moc nesedly. Ale prostě paráda. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Režijně nápadité a sympatické. Scénář si ryje v kritice dnešní společnosti nevybíravě; místy je okatě přemrštěný a doslovný, jindy nechává prostor pro vlastní interpretaci. Konec působí ucvaknutě, je očekávatelný a zároveň není. Celkově je tenhle film stejně nemocný jako doba a lidé, o nichž chce vypovídat. V průběhu sledování jsem osciloval od tří do pěti hvězd, nakonec tedy zůstanu uprostřed a chválím Christiana Slatera, který je v mírně předimenzované roli ušlápnuté kancelářské krysy přinejmenším solidní. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrý film,kde mě jednoznačně nejvíce oslovili herci v ústředních rolích. Christian Slater mě jednak překvapil svou radikální změnou vizáže a hlavně jeho předvedený herecký výkon se dá určitě považovat možná za ten nejlepší v jeho dosavadní filmografii a i Elisha Cuthbert se též hodně vzdálila své dosavadní kariéře,a to určitě v tom dobrém slova smyslu.Samotný příběh je pak především originálně pojatý,s psychicky nesourodými jedinci je sice filmů mraky,ale tento byl zas trochu jiný,zajímavý,a to jak obsahem,tak především stylem vyprávění a uchopení celé látky.Bohužel,co mi tu chybělo opravdu hodně a díky čemu musím celý snímek zařadit pouze mezi průměrné,je atmosféra.Díky její absenci jsem si tu totiž nemohl prakticky vůbec užít jakékoliv emoce,kterými je film doslova napěchovaný a celé to na mě působilo i díky tomu velice chladně a neosobitě.Byl to tichý muž navíc není určitě multifunkčním filmem pro běžného diváka,až příliš častokrát jsem v mnoha scénách vycítil nefalšovaný kalkul a autorskou vypočítavost,kde se chtěl režisér spíše než divákům zalíbit kritice a častokrát tu právě důraz na estetiku filmu nesmyslně přebíjí přirozenost a vkusnost.Zkrátka si jednoduše myslím,že tentokrát je největší chyba v režii,která není ani tak nekvalitní,jako spíše hrající si na něco,na co prostě nemá.Přesto ale považuji tento film za velmi povedenou podívanou,ale spíše pro náročnějšího diváka. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Trochu divný a zmatený drama o populárnim americkym sportu, kterej spočívá v tom, že si do práce/do školy přinesete bouchačku a trochu to tam vystřílíte. Začátek vypadal hodně slibně, ale pak to trochu ztratí tempo a začíná se řešit nějakej vztah hlavní postavy a jeho ochrnutý kolegyně z práce. Myslim si, že se z toho dalo vyždímat víc. Celej film mi přišel takovej nedotaženej. Jinak Christian Slater trochu netradičně v roli totálního zoufalce i Elisha Cuthbert, která více-méně celou dobu akorát sedí na kryplkáře, předvedli oba celkem slušný výkony. 65% ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

film se nam snazil ukazat to, ze vetsinou introverti zabiji. ano, bob byl tichy muz, ale to neznamena, ze spacha masovou vrazdu - za jeho chovani hlavne mohla nelecena schizofrenie a antisocialni osobnost. cetla jsem vyjadreni rezisera, kde rekl, jak masovi vrazi by meli spise zabit sami sebe, nez ostatni. a ja si zas myslim, ze by jsme takovym lidem meli pomahat; proc cekat, az neco udela, kdyz muzeme zasahnout ihned? tohle se mi na snimku nelibilo - ostatni zazili bobovo psychopaticke chovani, ale nic neresili. a pak se divili, ze udelal to, co udelal.. — pekne natocene, herecky vykon christiana slatera uzasny. dala bych tomu vyssi hodnoceni, kdyby ta myslenka nebyla tak dementni. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen za 21 dní. (Spidey3)
  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie, ve městech Los Angeles, Burbank a West Covina. (Terva)

Reklama

Reklama