Reklama

Reklama

Byl to tichý muž

  • USA He Was a Quiet Man (více)
Trailer

Bob Maconel (Christian Slater) nesnáší svou práci. Vyčkává na perfektní den, kdy by mohl se vším skoncovat. V šuplíku má připravenou zbraň a 6 nábojů, které jsou přesně rozpočítány pro své cíle. Ve chvíli kdy se rozhodne jednat ho díky náhodě předběhne jeden z kolegů. Ve snaze zachránit kolegyni (Elisha Cuthbert) pro kterou kulka být určena neměla a v otázce vlastního přežití neváhá. Jeho osud se tak během několika vteřin naprosto změní a rázem se z muže, který toho příliš nenamluví stává hrdina... (-dRaGoN-)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Frank A. Cappello .. Kolovrátek paradoxů. Zvláštní pohled na civilizačně-společenské problémy. Příběh chlápka ve spárech nikamnevedoucí práce, který je naplněn nenávistí s kombinací psychické deformace dobou a vinu za jeho čin nese hlavně současné prostředí, na které je náležitě namířený prst a v kritice poměrů mohl klidně ještě přitlačit více na bolavá místa. Cappello scenárista divákům nabízí dva odlišné pohledy jak se z této situace dostat - jeden snový, jeden reálnější. Nebudu vyzdvihovat ani jeden z nich, protože řešením není vlastně ani jeden a cesty k nim vedou přes spoustu rozpaků.. Každopádně se na He Was a Quiet Man celkem slušně dívá. Cappello jako režisér si umí hrát, záběry osvěžuje různými imaginacemi (což může místy až rušit), cudná Elisha je pro potěchu nadrženců využita co se dá, ale přesto dění kraluje především ušlápnutý Christian Slater, byť byl v některých situacích až příliš otravnou figurkou, které nebylo co závidět, ani ji litovat. ___ Jelikož jsem film viděl nadvakrát, je možné, že mi tou vynucenou pauzou unikla nějaká ta spojitost a nejen proto dám filmu v budoucnu ještě jednu šanci - jeho skladba si opakované zhlédnutí více méně vyžaduje - protože tvůrce dost tahá za nos a odhadnout vývoj a dopad, se všemi těmi vizuálními oblbovátky, není zrovna jednoduché. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

To její ochrnutí mi přislo trošku moc idealizované. Na to, že byla komplet nehybná, byla až moc dokonalá. Dokonalý hadry, všechno čistý, namalovaná, asi aji voňavá, bez pytlíka na výměchy, skoro bez problému. Než si Christian Slater (na chvilku) sundal brýle, tak fakt vypadal úplně lúzersky (jenom napůl lúzersky), i ta pleška snad byla pravá. Jeho stydlivost byla na tom to nejlepší. Snad se aji červenal, ne? A ty jeho rozhovory s rybičkou, to byla třešínka ložená ve šlehačce na bradavce. Ale nejlepší to bylo stejně ze začátku, když měl ty svoje maniakální psychotický stavy. Celou dobu jsem doufal, že to nebude mít happy end. V koutku duše jsem ale taky doufal, že to dobře dopadne, což se mi už u filmu dlouho nestalo. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Slater si odskočil od dvd béček, céček a zetek k artovému hraní a kdyby nebil režisér debil, mohl nechat ve světě filmu hodně zajímavé dílo.Námět podobný volnému pádu, jen šílenějc zpracovaný....halucinace, představy, mluvící rybička, zmrdi v kanceláři a do toho jeden už nasraný chlapík, co má depku a zbraň.První půlhodina je dokonalý majstrštyk, skvěle napsaný i zahraný, jenže pak se děj zastaví a věřte nebo ne, já se v tom ke konci začal už úplně ztrácet a konec je dost debilní a film srazí ještě o hvězdu dolů.Asi mi ta sobotní kalba ubrala nějaký zbytky mozkovejch buňek nebo co, za pár týdnů si to pustim znova, ale myslim si že není o čem mluvit.Zajímavý a neotřelý nápad se skvělým Slaterem zabitý imbecilní poslední 15ti minutovkou.Jak sem se těšil až tý čubce vystřelí mozek...nic :/ 59%. ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

Nepochopil někdo děj tohoto filmu? Zodpovím. Jedná se o Mežas (Mezi životem a smrtí). Je to dejmetomu poslední vteřinka během umírání, kdy probíhá celý předchozí život daného jedince tzv. „za zrakem“ (v mozku). Ale je upravena meta-entitou (meta-Vědomím). Úplně stejně jako v seriálu Ztraceni. Postava si pak uvědomí přítomnost něčeho vyššího (Skutečné Všemocné já), a tzv. „umře“. Ale nejedná se o posmrtný život, protože lidské vědomí se nemůže dostat za hranici stavu smrti. _ _ _ V seriálu Ztraceni se tvůrci vrhli na tuhle problematiku skutečně zcela výjimečným způsobem. V ději seriálu Ztraceni se nic neodehrává v hlavě pouze jediného jedince, ale mnoha jedinců. Komunita fanoušků seriálu Ztraceni, která zastává teorii Mežas, se nazývá Mrtváci (protože nelze se dostat za hranici smrti a žít nový život, což je opakem toho, co prosazují Živáci), a je přesvědčena, že v seriálu Ztraceni vše je Mežas (tedy flashbacky, flashforwardy, ostrovní linie, alternativní linie...). ✔ ()

uzzi 

všechny recenze uživatele

Velice pocitový a chvílemi až přestylizovaný film. Sice se zde hraje hodně na "první signální", ale mě ta hra bavila a užíval jsem si všechno to co hlavní hrdina trousil zpod řídkého kníru a ohmatával přes mastné brýle. Hlavní postava je bezchybně zahraná a Christian Slater si po řadě špatných rolí vsadil na jistotu, Elisha Cuthbert dokázala, že je i herečkou a navíc s pěknými prsy..;). Nemůžu se ale zbavit pocitu, že film hodně vysává jiný film s tichým a podivínským bláznem, se špatnou prací, láskou k nedostupné ženě atd. a to sice EXPRES FOTO a ten je přeci jen o malinko lepší a více psychologický. Tichý muž je však i tak skvělým dramatem a ty obrazové kejkle a mluvící rybičky mě hodně bavily. 80% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Brandon Trost získal na americkém filmovém festivalu Newport Beach Cenu poroty za nejlepší kameru. (Terva)
  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie, ve městech Los Angeles, Burbank a West Covina. (Terva)

Reklama

Reklama