Reklama

Reklama

Byl to tichý muž

  • USA He Was a Quiet Man (více)
Trailer

Bob Maconel (Christian Slater) nesnáší svou práci. Vyčkává na perfektní den, kdy by mohl se vším skoncovat. V šuplíku má připravenou zbraň a 6 nábojů, které jsou přesně rozpočítány pro své cíle. Ve chvíli kdy se rozhodne jednat ho díky náhodě předběhne jeden z kolegů. Ve snaze zachránit kolegyni (Elisha Cuthbert) pro kterou kulka být určena neměla a v otázce vlastního přežití neváhá. Jeho osud se tak během několika vteřin naprosto změní a rázem se z muže, který toho příliš nenamluví stává hrdina... (-dRaGoN-)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Režijně nápadité a sympatické. Scénář si ryje v kritice dnešní společnosti nevybíravě; místy je okatě přemrštěný a doslovný, jindy nechává prostor pro vlastní interpretaci. Konec působí ucvaknutě, je očekávatelný a zároveň není. Celkově je tenhle film stejně nemocný jako doba a lidé, o nichž chce vypovídat. V průběhu sledování jsem osciloval od tří do pěti hvězd, nakonec tedy zůstanu uprostřed a chválím Christiana Slatera, který je v mírně předimenzované roli ušlápnuté kancelářské krysy přinejmenším solidní. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Zamačkávám slzu v oku a se zajímavými, blíže nespecifikovatelnými pocity začínám psát tenhle komentář. Nemůžu skrývat nadšení, protože jsem čekal docela dost, ale dostal jsem ještě víc. Ve filmu je mnoho odkazů na problémy a aspekty současné uspěchané a mnohdy neeticky se chovající společnosti kolem nás. Na svět, ve kterém žije i náš osamělý a tichý hrdina, který válčí nejen s okolním světem, ale i sám se sebou, a kterému nezapomenutelným způsobem zapůjčil svou hereckou tvář Christian Slater. Když už mluvím o hereckých výkonech, neměl bych zapomenout ani na Elishu, která tady není už jen pro okrasu (ikdyž to samozřejmě taky), ale konečně dostala větší prostor pro vážnější roli a její obsazení bylo rozhodně prozíravým a dobrým tahem. He Was A Quiet Man je smutná a místy i dost depresivní záležitost, která mě však tak příjemně a mile překvapila, že ani chvíli neváhám a dávám plný počet. ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Ohh, nečekaně silné drama, looser Christian Slatter a Elisha Cuthbert předvádí oskarové výkony. Film, který má výborně propracovaný scénář a emocemi nabitý děj. Z filmu jde hodně cítit depresivní pocit, další plus je dobře zvolena hudba k snímku…Akorát to s těma rybičkami bylo pořád takove wtf? a když se na scénu s pusou připletl GCI kolibřík bylo wtf? deja vu…dobrých 8/10* ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

To její ochrnutí mi přislo trošku moc idealizované. Na to, že byla komplet nehybná, byla až moc dokonalá. Dokonalý hadry, všechno čistý, namalovaná, asi aji voňavá, bez pytlíka na výměchy, skoro bez problému. Než si Christian Slater (na chvilku) sundal brýle, tak fakt vypadal úplně lúzersky (jenom napůl lúzersky), i ta pleška snad byla pravá. Jeho stydlivost byla na tom to nejlepší. Snad se aji červenal, ne? A ty jeho rozhovory s rybičkou, to byla třešínka ložená ve šlehačce na bradavce. Ale nejlepší to bylo stejně ze začátku, když měl ty svoje maniakální psychotický stavy. Celou dobu jsem doufal, že to nebude mít happy end. V koutku duše jsem ale taky doufal, že to dobře dopadne, což se mi už u filmu dlouho nestalo. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Poněkud dosti zvláštní film, nevím co si o něm mám myslet, start je hodně poutavý a člověka dostane docela povedené maskování CH.Slatera na loosera ve středním věku s vzezřením skoro důchodce. Zahrál to fakt dobře, ale nějak s přibývajícíma minutama mě to začíná svou monotématičností, trochu nudit a ke konci, což asi mělo být působivé jak se ch. začne psychicky ničit mě to dokonce až skoro otravuje, .. Film má hodně dobrý chvilek ale je do doprovázeno zároveň pro mě velmi nudnými pasážemi. jo a btw. Elisha je tady v některých záběrech překrásná .... prostě takový film mezi 50-60% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen za 21 dní. (Spidey3)
  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie, ve městech Los Angeles, Burbank a West Covina. (Terva)
  • Brandon Trost získal na americkém filmovém festivalu Newport Beach Cenu poroty za nejlepší kameru. (Terva)

Reklama

Reklama