Reklama

Reklama

Vášeň a cit

  • Velká Británie Becoming Jane (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vášnivý milostný příběh o skutečném setkání mladé Jane Austenové a Toma Lefroye, který pravděpodobně inspiroval její největší romány. Roku 1795 byl pro mladou anglickou dámu hlavním životním cílem sňatek s bohatým mužem. Jane Austen (Anne Hathaway) však věří na lásku. Ve svých 20-ti letech se konečně setkává s temperamentním mladým Irem Tomem Lefroyem (James McAvoy). Jeho intelekt a opovážlivost ji naprosto uchvátí a Jane brzy nemyslí na nic jiného, než na Toma. Může si ale dovolit odmítnout nabídku k sňatku s vnukem Lady Gresham (Maggie Smith), vzepřít se autoritě svých rodičů a uprchnout před sociálními konvencemi? Díky filmu Becoming Jane můžeme zjistit, že mezi Rozumem a citem a Pýchou a předsudkem se odehrál opravdový životní příběh… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (230)

Damiel 

všechny recenze uživatele

55 % - Všechny Rozumy a city, Pýchy a předsudky tady splývají dohromady. Je to natočené rutinně a celkem nic nového se nekoná. Leckterá ženská duše (neříkám ovšem, že každá) bude zřejmě toto velebit i tak, já jsem v tom ovšem nenašel nic nadprůměrného. Klasická kostýmní romantika, značně odosobněná, značně kopírující své předchůdce. Anne Hathaway? Mizérie... :-( ()

Parlay 

všechny recenze uživatele

Jsem si plně vědom, že se svým hodnocením stavím do opozice, leč vůbec mě to netíží. Zkrátka a dobře zde hrálo roli mnoho aspektů, které nakonec vedly k velmi příjemnému filmovému zážitku, který si velmi rád v budoucnu dopřeji opakovaně. Prvním velkým plusem byl fakt, že jsem snímek shlédl v původním znění, což dalo vyniknout skvělému, uhrančivému a charismatickému herectví Jamese McAvoye, které pro mě činí celý snímek nezapomenutelným. Opět zafungovala ona magická formulka, že film, kde se v titulcích objeví Jamesovo jméno, mě zkrátka nemůže zklamat... Anne Hathaway sice svému mužskému protějšku zdaleka nestačí, ovšem za žádný rušivý element bych ji nepovažoval, platí u ní známé „sejde z očí, sejde z mysli". Dále mi velmi imponuje Anglie přelomu 18. a 19. století, jak ji ve svých knihách popisuje Jane Austenová, okouzlila mě zejména dokonalá "Pýcha a předsudek" Joea Wrighta. Nemalou zásluhu nese hudba Adriana Johnstona (zprvu nenápadná, ovšem při samostatném poslechu věru okouzlující, věřte...) a závěrečné vyústění snímku. Byl jsem skutečně velmi příjemně překvapen... P.S. Nakonec se ukázalo, že "Vášeň a cit" se pro mne stala správnou dávkou emocí (na rozdíl od soap oper na Primě :-)) a já přidávám pátou hvězdičku... ()

Reklama

lilina133 

všechny recenze uživatele

Ako čítam väčšinou kritiky na tento filmík, je mi to aj trošku ľúto, lebo až toľko kritiky si zase nezaslúži...Možno práve preto, že mám veľmi rada romantické filmy z dôb dávno minulých:))BECOMING JANE na jednej strane môžme porovnávať so skvelými adaptáciami románov, avšak ja to pokladám za zbytočné, lebo (ako to už niekto vo svojom komentári spomenul), tento film neadaptoval ďalšiu z jej kníh, ale rozpráva o jej živote...Anne Hathaway herecky pokrivkáva za svojim kolegom Jamesom McAvoyom, (tohto herca si začínam po vynikajúcich filmoch LAST KING OF SCOTLAND a ATONEMENT všímať čím ďalej tým viac, lebo má v sebe obrovský potenciál...) ktorého Tom Lefroy je neskutočne charizmatický a Jane sa nie je čo čudovať, že sa do neho zaľúbila:-)) Netypický koniec je takou drobnou čerešničkou, ktorá film dokonale odkláňa od Austenovej románov, ktoré sa vždy končia svatbou hlavnej hrdinky... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Po skvělé zpracování knihy "Pýcha a předsudek" jsem si myslel, že film o životě Jane Austen bude podobný. Silní hrdinové, krásné prostředí, skvělé zpracování po stránce věrohodnosti. Pokud se týká kostýmu, není možné v podstatě nic vytknout. Doba je zachycena skvěle, kostýmy prostě krásné. Jenže tady se tak nějak končí. Silné postavy zde trochu chybí, opravdu se na ně především hraje. James McAvoy je příjemný chlapík, jak už jsem tady jednou říkal, ale jeho obličej je pořád trochu dětinský a těžko přístupný hrdina se mu těžko věří, na rozdíl od chvíle, kdy dává najevo city. to už je lepší. Podobně je na tom i Anne Hathaway a její Jane Austen. Není špatná, je tápající hrdinkou, ale Keira Knightley v sobě měla drzost, která z ní učinila skutečně silnou ženu. Anne je pořád trochu slabá. Proč pořád srovnávám oba filmy? Především pak proto, že mají dějově mnoho podobného, i když je pravda, že finále je v obou případech jiné. "Vášeň a cit" má být životopisným filmem, ale stále je více zaměřeno na romantickou notu. Nesledujeme tak skutečně věrohodný životopisný film, ale pouze další verzi některé z knih hlavní hrdinky. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/11/deja-vu-fred-claus-oko-dravce-penelope.html ()

Ewey 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv může být Anne Hathaway roztomilé a bystré děvče, v žádném případě jí její Jane Austen, tu starou pannu, co moc krásy nepobrala, nevěříte. Zato James McAvoy, mě přesvědčil, že je opravdu schopný a dokonce i pohledný herec. Ovšem rozhodně z filmu tu atmosféru idylického anglického venkova, sešněrovaného absurdními pravidly, který ve svých knihách Jane Austen tak brilantně a ironicky popisovala, necítíte. Pan režisér se nám možná snažil zobrazením sexu a násilí, tedy věcí, které se v austenovském světě téměř nevyskytují, představit spisovatelku v reálném světě. Ovšem jako životopis bych ho rozhodně nebrala, protože takto osudové románky, zažívají pouze hrdinky v jejích románech...pravdy na tomhle líbivém příběhu zřejmě moc není. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, kdy jsou Jane (Anne Hathaway) s Tomem (James McAvoy) na návštěvě u soudce, začne Jane pracovat na románu "Pýcha a předsudek". Na záběru, kde Jane usedá ke psacímu stolu, prosvítá herečce přes noční košili spodní prádlo, které se tehdy ještě nenosilo. (MissSimm)
  • Dům Jane Austin pochází z roku 1747. (duklak2)
  • Události ve filmu jsou datovány kolem roku 1795. (AIMÉE)

Související novinky

Režisér To a drákulovský prequel

Režisér To a drákulovský prequel

09.09.2017

Trend filmů o spisovatelích, kteří v podstatě zažívají svůj vlastní román, ještě neskončil. Možná si pamatujete romanci Vášeň a cit s Jane Austen nebo Havrana s Edgarem Allanem Poem, no a teď se… (více)

Reklama

Reklama