Reklama

Reklama

Prehistorický park

(seriál)
  • Velká Británie Prehistoric Park (více)

Obsahy(1)

Odborník na přírodní historii Nigel Marven cestuje zpátky v čase a přijímá výzvu zachránit zvířecí druhy před vyhynutím. Díky nejmodernějším digitálním efektům a animatronickým trikům tak mezi obyvateli jeho definitivního útočiště pro starověká divoká zvířata nechybí mládě Tyranosaura Rexe, šavlozubá kočkovitá šelma z Jižní Ameriky, brouci staří 300 milionů let a obří prehistoričtí krokodýli, kteří se živili dinosaury! Prehistorický park je skvěle natočeným dokumentárním seriálem, který kombinuje fantastický příběh se zajímavými vědeckými fakty a spoustou zábavné akce. Nechte se unést touto jedinečnou dokumentární fikcí. (TV Prima)

(více)

Recenze (58)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Příšerné a těžko uvěřit, že na stejném poli vzniklo výborné Putování s dinosaury. Opravdu nechápu, proč je tu potřeba "cestování časem" a pokus o nějaký příběh, když z toho vznikají tak úsměvné momenty, jako rozplívání se vědce nad právě objevenou stopou dinosaura (kterou ale samozřejmě vyrobil někdo ze štábu) nebo souboj traktoru s Triceratopsem. Dokument? Ani náhodou! ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý seriál, v ktorom sa Nigel Marven pomocou časovej brány presúva do histórie a snaží sa odtiaľ priviesť do súčasnosti niektoré známe i menej známe prehistorické zvery. Pre dospelého diváka Prehistorický park zrejme taká zábava nebude, no pamätám si že ako dieťaťu sa mi tento pseudo-dokument nesmierne páčil. Zaujímavý bol najmä kvôli spracovaniu- nešlo o typicky náučné dielo ale skôr o dobrodružný seriál s prvkami dokumentu. Efekty sú na podobný typ dokumentu postačujúce, o vyhynutých zvieratách sa čo to dozvieme a celkovo ide o také neškodné vzdelávanie hravou formou, pri ktorom sa netreba nad všetkým zobrazeným a ukázaným zamýšľať do veľkej hĺbky keďže historická presnosť faktov a súvislostí nie je u Prehistorického parku tým hlavným cieľom. Slabšie 4* a 70%. ()

Reklama

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Ždímáme a ždímáme. Prakticky vše co fungovalo v předchozích dokumentech, tady vyznívá jako mlácení prázdné slámy. Marven se neuvěřitelně pitvoří, každá výprava do minulosti mu trvá strašně dlouho a je neskutečně očividně natahovaná. Prakticky jsem se pořád nudil, protože každá výprava vypadá tak, že Marven 10 minut bloudí, 20 minut jde po stopách, 2 minuty trvá konfrontace s dinosaurem + 10 minut upevňování časového portálu. Opravdu těžká nuda. Ale co je nejhorší, je fakt, že designově dinosauři nenavazují na předchozí dokumenty, ale hlavně jsou neskutečně špatně animovaní. Jak mám věřit, že se jedná o skutečnost, když na plátně vidim barevnou šmouhu? Hrůza. První Putování mělo lepší efekty! ()

kubin. 

všechny recenze uživatele

Tak pokus stvořit dokumentární Jurský park se opravdu nepovedl. Nápad s cestováním v čase mě nezaujal, Nigel Marven není příliš sympatický a celkově mě i přes nespornou snahu všech zúčastněných, aby to vypadalo opravdově, seriál nenadchl a prostě jsem tomu nevěřil. Tím pádem mě dost otravovaly herecké části dokumentu, kdy lidé sledují dinosaury, kteří tam nejsou a baví se o nich jak jsou krásní atd. Jednoduše původní Putování s dinosaury a pravěkými zvířaty byla bomba a další pokusy BBC (hlavně s Nigelem) jsou už poměrně nepovedené. Jde totiž o to, že v původním Putování nebyli lidé v té době a tím pádem to byl prostě přídopisný dokument a ne sci-fi. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Distributor seriálu, Fremantle Media, plánoval druhou sérii. Stanice ITV o ni nakonec neprojevila zájem kvůli nízké sledovanosti na velkorozpočtový projekt. Pořad začal se sledovaností 3,3 milionu diváků, což činilo podíl 21 %, ale překonal ho pořad o tanci na BBC1. (Vitox)
  • Hudba k seriálu byla nahrána Pražským Filharmonickým Orchestrem. (Zdroj: Prehistoric Park: Making the Impossible) (Pod)
  • Nigel Maven v roce 2021 uvedl: „Bez přemýšlení bych hned teď začal dělat na novém seriálu o dinosaurech, jen potřebujeme vysílatele (snadněji se o tom mluví, než dělá). Nový seriál by už neměl název Prehistorický park, ale měl by jiný název.“ (Vitox)

Reklama

Reklama