Reklama

Reklama

Terkel má problém

Trailer 2

Obsahy(1)

Pozor – tento film není pro děti!!! Bláznivá komedie o tajné lásce, ”psychovrahovi”, železných tyčích, kanapi a přátelství na zkoušku. Terkel je žákem základní školy. Trochu slaboch, ale jinak ok. Terkel nemá snadný život. Jeho psychopatický strýc Stewart právě napadl dva ostré hochy z Terkelovy třídy, Nigela a Saki. A co uděláte, abyste odvedli jejich pozornost z myšlenek na pomstu? Začnete si dobírat ošklivé děvče z vaší třídy, Tlustou Doris.... Ale kdo by si pomyslel, že ona vyskočí z okna? Že začnete dostávat smrtelné výhrůžky, že nový učitel a milovník zvířat, Justin, nemá tak úplně čisté svědomí, jak by se čekalo, a že vlastně nic není, jak se zdá? Alespoň ne pro Terkela... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (352)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Animace 4/10/// +ty kokso, valím bulvy, tohle by opravdu neměli vidět děti, výborný český dabing, včetně zpěvu, černý humor, hlášky a krev na všude stříká -hodně slabá animace a neříkejte, že to byl záměr/// Tak tento počin se dá hodnotit buď dvěma nebo čtyřmi hvězdičkami. Já bych se nejraději přiklonil k tomu lepšímu hodnocení. Protože když se oprostím od slabé animace na kterou jsem si po čase stejně zvykl a nedělal mi problém, tak je to hustej nářez. Tohle tady v animovaný podobě ještě nebylo. Jaká že je přístupnost? 15 a výš? Děti by tímto filmem utrpěli duševní a psychickou újmu ale já se dost dobře bavil./// Celkem 69%/// ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Pokus Seveřanů o vyrovnání se South Parku nevyšel. Sráží ho především špatný scénář, v druhém sledu pak pravděpodobná domněnka tvůrců, že tento animovaný seriál je hlavně o přílišném tlačení na pilu. Ovšem i tak si myslím, že se vážnější část příběhu povedlo zpracovat dobře, především rozmanitost typů studentů a jejich "slangu". To je bohužel asi jediná opravdu kvalitní součást filmu. Zmiňované písně jsou často nevyrovnané, jedna se třeba hodí, druhá otravuje. Zde musím mimochodem pochválit dobře odvedenou práci na české verzi - překvapilo mě, že dabéři si písně, které měli na starosti, přeložili sami (nejvíce to je vidět u té Gunnarovy). Povedl se i po dalších stránkách - Petr Palouš je rozhodně překladatelská špička, ženské role byly úrodnou půdou pro hlasovou kreativitu Zdeňka Izera a učitele Gunnara excelentně nadaboval Marek Eben. Čistě pro zajímavost - v angličtině zase Terkela mluvil Adrian Edmondson (českým divákům známý ze seriálu Mladí v partě), vypravěče zase Bill Bailey (Black Books, Stopařův průvodce). Jinak celý film ani není moc vtipný, doporučil bych ho především mladším divákům, kteří si budou připadat dospělí, když slyší sprostá slova. Standartní dvě hvězdy. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Deštěm se šíří SARS! Patrně se někdo v Dánsku zamiloval do South Parku, patrně někdo, kdo to neměl v hlavě zcela v pořádku. Scénárista musel být úchyl, jiné vysvětlení je jen těžko možné. Příliš lacině hrubé, vulgární, nesmyslné, aby to bylo vtipné (nebo aby to bylo cokoliv jiného). A jak píše Gr!mReefer chvalozpěvy o originálním znění - dost možná, ale anglická verze je až na písničky naprosto strašná. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale příšerná animace. Po Kozím příběhu jsem myslel, že neuvidím blběji nakreslené hrdiny, ale uteklo pár hodin a laťka byla překonána. Co se příběhu týče, opět nemá cenu cokoli psát. Je jednoduchý, sprostý, nevhodný pro mladší patnácti let. První polovina filmu se strašně táhla do doby, než jedna z postav spáchá sebevraždu. Pak příběh nabere trochu tempa i něco málo z originality, ale ani to nestačí na výsledné průměrné hodnocení. Za začátek a první půlku bych dal jednu hvězdu. Za druhou polovinu hvězdy dvě. A samotný závěr balancuje na samotném pomezí tří až čtyř hvězdiček. Takže pokud chcete vidět nějaký kvalitní animák pro dospělé, raději sáhněte po South Park: Peklo na zemi, protože Terkel má problém ten, že je i přes svou délku 77 minut pořád zdlouhavý. 55% ()

Fevas odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem odejít na akci ke kamarádovi, bohužel jsem měla na krku dvě malé děti - sedmiletou Anežku a čtyřletého Matěje. Tak jsem je nechala, ať si vyberou film. Vybrali si tenhle. Řekla jsem si animák, to bude v pohodě, a odešla. Po dvaceti minutách jsem se musela vrátit, protože mi Anežka volala, že se malý bojí a zároveň mi stíhala pokládat otázky jako jsou "Co je to kurva?" a podobně. Dokážete si představit, jaké bylo potom vysvětlovat rodičům, že jsem jejich dětem omylem pustila takový film? Tak jsem se na to ze zvědavosti podívala sama a zjistila, že tohle je přesně typ humoru, kterým rozhodně netrpím. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • Jednomu z dvojice chlapců šikanujících Terkela se neustále dolní konec kravaty spájí s jeho tělem (Tom_Lachtan)
  • Herečka v hororu, na který se koukají Terkel s Jasonem v 17. minutě filmu, je ta samá, kterou lze vidět na zadní straně novin, které čte Terkelův otec v 15. minutě. (kukkik)
  • Ukazatel na hlavní cestě vede do pekla. (HappySmile)

Reklama

Reklama