Reklama

Reklama

Psychologický thriller vypráví o skupině problémových puberťáků, které rodiče poslali do nápravného zařízení na Fidži. Tábor však je ve skutečnosti vězením, kde dospívající děti podléhají vymývání mozků a jsou zneužívány svými strážci.
Psychologický thriller režiséra Christiana Duguaye vypráví o osudu skupiny teenagerů, s nimiž si rodiče nevědí rady, a proto je pošlou na Fidži do tábora s nápravným programem. Zdi, které by je oddělovaly od okolního světa, nejsou zapotřebí, protože z ostrova uprostřed Pacifiku se nedá utéct, a děti navíc musí stále nosit senzory. Dr. Hail (Peter Stormare), který je vedoucím tábora, i jeho pomocníci mají dokonale propracovaný systém šikany, v němž nechybí brutální násilí, vymývaní mozků ani sexuální zneužívání... (HBO Europe)

(více)

Recenze (148)

dewil21 

všechny recenze uživatele

Rozmachaná frajerka z dobré rodiny neví roupama co by a tak fetuje, poflakuje se, vymetá mejdany a obviňuje otčíma z prznění, celé si to obhájí tím, že jí umřel papínek a jí to tak hluboce zasáhlo. Když už těm, co jim dělá ostudu a ze života peklo, došly výchovné metody a osvědčených pár facek je na ně zřejmě moc brutálních, tak jí zařídí pobyt u strejdy Stormara. Ten drzé fakany odstřihne od wi fi, mobilů, značkovejch hadýrků a vůbec všeho. Nastěhuje je do chýší z palmovýho chrastí a nutí je okopávat zeleninu, plavat ve vlnách a pobíhat po pláži, což je pro ně zřejmě nebetyčný trest a týrání nejvyššího stupně, jehož vrcholem je ponížení sestávající z pokřikovaní ostatních hajzlíků na právě trestaného jedince a opakování mu jeho prohřešků + nějaký ten kopanec a facka. "Naštěstí" se nechá na ostrov přivézt i Gregory, který chce svou milou Milu osvobodit a tak se do již tak nudné podívané pomalu vkrádá i romantika o hustotě javorového sirupu. A to by nebylo, aby se nakonec všichni fetáci, zloději a štětky nevzbouřili a nesvrhli ty, kdož je chtěli polepšit. Na tomhle filmu neni brutální ani to, že se to stalo, ani to, jaké podmínky byly v táboře, ale to, že to někomu přijde brutální.... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pokud podle popisu děje očekáváte nějaké drsné brutální psycho, nejspíš budete zklamáni. Dokonce ani postava vedoucího tábora není natolik démonická, jak by pod "vedením" Petera Stormaea mohla být. Peter se do podobných rolí skvěle hodí a škoda, že v této nedostal tolik prostoru pro své šílené projevy. Půvabná Mila Kunis alespoň dokáže upoutat pozornost více než slabý děj, ve kterém se po většinu filmu neděje téměř nic, co by Vás šokovalo, při čem by Vás zamrazilo nebo ve Vás vzbudilo vůbec nějaké emoce. Pár scén mi také přišlo nelogických a nevěrohodných. Příklad: Tábor se nachází na Fidži, tudíž při stavbě museli předpokládat s častými vichřicemi i průtrží mračen, ale mladiství pobývají v okny nekrytých "ubikacích" a chrání je v podstatě jen "látkové" pokrytí. Takže jednou začne trochu víc pršet i foukat a jejich pohodlné domečky se rozpadnou, takže všichni musí začít vše znovu dávat dohromady. To tam ještě nikdy taková průtrž nebyla? Nebo: Dívka Trina odhalí, že prováděla orální sex mužům, aby získala drogy, nebo co, poté v rámci "výchovné" scény nadává Sylvii do děvek a uráží ji. Poté Trinu znásilní a Sylvie nadává tomu, kdo jí to udělal se slovy: "Vždyť je to ještě dítě." Hodně protřelé dítě tedy:) A vrchol byl, když jeden hoch pojmenoval tamní situaci slovy: "Máme tady horší podmínky než ve vězení." Asi hodně rozmazlení teenageři. Měli tam teplý byt a stravu:) Hoši běhali po pláži, dívky sadily, měli kde spát, měli relativně volný pohyb, byli na čerstvém vzduchu. Občas následovala poněkud drsnější lekce, ale jinak nechápu, na co si stěžovali:) A ten závěr hodný Hollywoodu alias Osvobození "zajatců", kteří radostně unikli z brutálního zajetí a slaví nově nabytou svobodu a přemožení diktatury. To už bylo moc:) ()

Reklama

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dnes pozreté snáď po 10 rokoch. Za mňa veľmi dobrý film, ktorý síce má svoje chyby ale ja ho mám proste rád. Videl som ho snáď 8x a stále na mňa pôsobí dobre. Film sa nesnaží na nič hrať. Čítal som, že ľudia očakávali viacej od tohoto filmu. Súhlasím dá sa očakávať viac ale hádam, že režisér to nechcel dať ako R-kový film. Ak by tam bolo pridaných viac scén bolo by to ešte lepšie. M. Kunis, G. Smith a P. Stormare pekne tiahnu film od začiatku do konca. Vedľajšie postavy sú tam len aby sa nepovedalo a sú hlavne nevýrazné. Film má dĺžku 95 min. Tá dĺžka je dvojsečná zbraň. Je dobrá kôli dostatku priestoru pre hlavne postavy. Stihnú sa tu celkom slušne rozvinúť charaktery postáv. Na druhej strane je to krátke. Mohlo to mať kľudne aj 110 min aby to bolo brutalnejšie. Celkové hodnotenie za mňa je 80%. Film jednoznačne môžem odporučiť. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Nie je to tragédia, no ani žiadna pamätihodnosť. Každopádne by sa dalo na tomto materiáli viac popracovať, potenciál tam aj bol. Spracovanie je však veľmi priemerné. Určité momenty trocha nelogické a nedomyslené. Záver klasický, žiadna originalita. Réžia aj herci taký chabý priemer. Ale 2* sú málo, takže priemerné 3*. 50% ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

No, zdejší obsah je trochu zavádějící. V podstatě jde o to, že si Stormare hraje na filosofa a staví ostrovní tábory na převýchovu problémových teenagerů, do kterých lze nezbedné dítko poslat. Do jednoho z nich se dostane Mila Kunis a pár dalších maníků, kteří mají trochu problémy s respektováním rodičů, a jsou v trochu drsnějších podmínkách nuceni změnit svůj přístup ke společnosti... V Boot Camp rozhodně nejde o nějakou explicitní brutalitu, ale spíš o to, nakolik podobná zařízení mohou fungovat, jak daleko zacházejí tamní "výchovné metody" a jestli je Stormare bůh nebo satan. Po většinu času se tu kráčí po tenké linii mezi tím a chvílemi si říkáte, že za tím napravováním mladých rebelů je vcelku dobrá myšlenka, u které jenom zoufale vázně provedení. Film vychází ze skutečných událostí a všechno spěje ke konečné konfrontaci Stormara s Gregorym Smithem (přítel Mily, který ji přijede zachránit), ale hlavní problém vidím v tom, že se snaží tolik držet reality a po většinu času si tak vlastně zoufáte nad tím, že sledujete to samé pořád dokola. Chápu, že mělo jít hlavně o náhled na to, jaké praktiky se v podobných táborech používaly, ale vůbec by nevadilo, kdyby to bylo celé lehce pohollywoodštěné. Základní atributy bych nechal a neměnil bych ani "poselství", ale jako hlavního hrdinu bych nasadil hláškaře/grázla (něco jako teen verze Sawyera z LOSTu), který by mohl neustále prudit všechny okolo a v závěru by všechny vyfuckoval a odplul s Milou do západu slunce. To by byl film! :) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Zkratka "ASAP", kterou nosí "účastníci tábora" na tričkách ve filmu, znamená Advanced Serenity Achievement Program, tedy Moderní program pro dosažení klidu. Ve skutečnosti ji můžeme přeložit i jako "Jakmile to bude možné", což ukazuje touhu tábor co nejrychleji opustit. (Cheeker)
  • Na jednom snímku prezentace Dr. Haila (Peter Stormare) na semináři v L. A. je možné vidět slovo "Responsability". Takové slovo ale neexistuje, jeho správné znění je "Responsibility", v překladu "Zodpovědnost". (Cheeker)

Reklama

Reklama