foto

Gregory Smith

  • nar. 6.7.1983 (37 let)
    Toronto, Ontario, Kanada

Biografie

Gregory Edward Smith sa narodil v Toronte v kanadskom Ontariu a má ešte troch ďalších súrodencov, dvoch mladších bratov: Douglasa (ktorý hraje tiež), Andrewa a sestru Samanthu. Má dvojité občianstvo: kanadské a americké. Jeho, rodičia Maurice a Terea, sa rozviedli keď mal dvanásť rokov. Jeho otec je filmový producent, scénárista a režisér.

Pred kamerou sa objavil už v dobe, keď vlastne ešte nevedel poriadne ani chodiť – ako štrnásť mesačný "hral" v reklame na prací prostriedok. Ako šesťročný dostal prvú skutočnú rolu a o tri roky neskôr účinkoval v seriály HIGHLANDER. Jeho významnou detskou postavou bol Bobby vo filme ANDRE (1994).

Teraz má na svojom konte okolo dvadsaťpäť rolí. V roku 1997 si na berlínskom filmovom festivale prevzal ocenenie od UNICEF ako mladý, nádejný herec za svoju rolu vo filme MY TEACHER ATE MY HOMEWORK (1997), kde hrál s Shelley Duvallovou. Okrem toho si zahrál aj po boku Mela Gibsona rolu Thomase Martina vo filme PATRIOT (2000). V súčasnosti žije v Utahu, kde sa dotáčali posledné diely Seriálu EVERWOOD (2002), kde hraje syna doktora Browna (Treat Williams), Ephrama. K jeho posledným rolám patria filmy DETI AMERIKY (2005) a tohtoročný CLOSING THE RING (2007).

Greg, ako mu hovoria priatelia je alergický na mačky a má rád dievčatá so zmyslom pre humor. A každému komu chce pomôcť tvrdí: "Buď svoj a buď jedinečný. Neprispôsobuj se ľudom okolo seba."

Jaňo

Herecká filmografie

Filmy

2011 Conception
Dům snů
In My Pocket
Somrák s brokárnou
2010 Padělatelé (TV film)
Whirligig
2008 Edison & Leo
Guns (TV film)
2007 Probuzení tmy
Tajemství prstenu
Výchovný tábor
2005 Děti Ameriky
Kouzlo Grace
2004 Book of Love
2003 Útěk ze čtvrtého rozměru (TV film)
2001 Psanci Ameriky
Zeptejte se mých dětí (TV film)
2000 Patriot
1999 Zenon: Návštěva na Zemi (TV film)
1998 Krippendorfův kmen
Malí válečníci
1997 The Climb
Učitelka snědla můj domácí úkol
1996 Spellbreaker: Secret of the Leprechauns
Velký tyran
Špionka Harriet
1995 Kapitán Zoom (TV film)
Leapin' Leprechauns
Other Mother: A Moment of Truth Movie, The (TV film)
1994 Andre

TV seriály

2017 Arrow (TV seriál)
Who Are You? (S05E10)
2015 Rookie Blue (TV seriál)
Svatba (S06E11)
Zpřetrhané vazby (S06E10)
Vlna veder (S06E09)
další epizody (11)
2014 Working the Engels (TV seriál)
Rookie Blue (TV seriál)
Navždy (S05E11)
Pomsta (S05E10)
Velké stěhování (S05E09)
další epizody (11)
2013 Franklin a Bash (TV seriál)
Control (S03E07)
Rookie Blue (TV seriál)
Když jsou vidět hvězdy (S04E13)
Pod palbou (S04E12)
Tajnosti (S04E11)
další epizody (13)
2012 Rookie Blue (TV seriál)
Nikdy víc (S03E13)
Rukojmí (S03E12)
Pravidla (S03E11)
další epizody (13)
2011 Rookie Blue (TV seriál)
Boží vůle (S02E13)
V utajení (S02E12)
S trochou víry (S02E11)
další epizody (13)
2010 Blue Belle (TV seriál)
Rookie Blue (TV seriál)
Tajné nasazení (S01E13)
Břímě uniformy (S01E12)
Pomáhat, nebo chránit (S01E11)
další epizody (13)
2009 Eli Stone (TV seriál)
Flight Path (S02E13)
2006 Everwood (TV seriál)
Everwood navždy - 2. část (S04E22)
Everwood navždy - 1. část (S04E21)
Sbohem, lásko (S04E20)
další epizody (13)
2005 Everwood (TV seriál)
Líp tě poznat (S04E09)
Měj se, sbohem (S04E08)
Možnost volby (S04E07)
další epizody (20)
2004 Everwood (TV seriál)
Potřeba vědět (S03E10)
Reflex (S03E09)
Bod zvratu (S03E08)
další epizody (22)
2003 Everwood (TV seriál)
Nepovedené svátky (S02E10)
Jako ve filmu (S02E09)
Břemeno pravdy (S02E08)
další epizody (22)
2002 Everwood (TV seriál)
Pohádka díkůvzdání (S01E11)
Je přítomen lékař? (S01E10)
Něžné války (S01E09)
další epizody (11)
2001 Kate Brasher (TV seriál)
1997 Migo (TV seriál)
1995 Krajní meze (TV seriál)
Temná místa (S01E11)
1994 Dotek anděla (TV seriál)
M.A.N.T.I.S. (TV seriál)
1992 Highlander (TV seriál)
Muži v klobouku (TV seriál)
1991 Street Justice (TV seriál)
1990 Bojíte se tmy? (TV seriál)

Režijní filmografie

TV seriály

2020 Katy Keene (TV seriál)
Chapter Seven: Kiss of the Spider Woman (E07)
God Friended Me (TV seriál)
Almost Famous (S02E18)
Legends of Tomorrow (TV seriál)
Crisis on Infinite Earths, Part 5 (S05E01)
Supergirl (TV seriál)
The Bodyguard (S05E14)
2019 Unspeakable (TV seriál)
Unsafe (1985–1988) (E04)
Heat-Treatment (1984–1985) (E03)
Contraction (1983–1984) (E02)
Riverdale (TV seriál)
Kapitola 60: „Líné odpoledne“ (S04E03)
Kapitola 46: „Červená jiřina“ (S03E11)
The Flash (TV seriál)
Into the Void (S06E01)
Legacy (S05E22)
Arrow (TV seriál)
Star City Slayer (S07E13)
2018 The Detail (TV seriál)
Off the Path (E10)
Pilot (E01)
Riverdale (TV seriál)
Kapitola 33: Stín pochybnosti (S02E20)
Legends of Tomorrow (TV seriál)
The Virgin Gary (S04E01)
Supergirl (TV seriál)
Fort Rozz (S03E11)
The Flash (TV seriál)
Enter Flashtime (S04E15)
2017 Legends of Tomorrow (TV seriál)
Crisis on Earth-X, Part 4 (S03E08)
The Flash (TV seriál)
Into the Speed Force (S03E16)
Arrow (TV seriál)
Reversal (S06E04)
Saving Hope (TV seriál)
Gutted (S05E07)
Tested and Tried (S05E05)
Birthday Blues (S05E03)
2016 Legends of Tomorrow (TV seriál)
Invasion! (S02E07)
Leviathan (S01E13)
Marooned (S01E07)
Arrow (TV seriál)
A Matter of Trust (S05E03)
Genesis (S04E20)
Taken (S04E15)
Saving Hope (TV seriál)
Not Fade Away (S04E15)
2015 Arrow (TV seriál)
Nanda Parbat (S03E15)
Saving Hope (TV seriál)
Emotional Rescue (S04E10)
Fearless (S03E17)
Trading Places (S03E14)
Rookie Blue (TV seriál)
Home run (S06E06)
Vzpoura (S06E03)
2014 Saving Hope (TV seriál)
En Bloc (S02E11)
Rookie Blue (TV seriál)
Noční zápas (S05E03)
2013 Rookie Blue (TV seriál)
Pod palbou (S04E12)
2012 Rookie Blue (TV seriál)
Pravidla (S03E11)

Host

Fanoušci tvůrce