Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Série ve své době velmi oblíbených a úspěšných filmových grotesek s ústřední postavou Robotem Emilem, kterému se často nedaří hned realizovat své vždy nejlepší úmysly. Vždy má ale kolem sebe plejádu přátel za světa lidí (Boženku, Mílu a Karla) a zvířátek, s kterými zažívá nespočet humorných příběhů a situací. V každém díle seriálu nakonec vítězí Emílkův důvtip a dobrota, se kterou hledá společnou řeč s lidmi.
Jednotlivé díly série: 1.- Robot Emil
2.- Robot Emil Robinsonem
3.- Robot Emil v lázních
4.- Robot Emil v ráji divokých zvířat
5.- Robot Emil na horách
6.- Robot Emil a Pluto 1000
7.- Robot Emil bojuje proti špíně
8.- Jé, to byly prázdniny
9.- Robot Emil v roce 1964 (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

pursulus 

všechny recenze uživatele

Pamatování na robota Emila.¬         Robota Emila si pamatuju z dětství ne obsahem příběhů, ale jeho postavou a té zvukovými a světelnými projevy. To vypovídá i o hodnotě seriálu: příběhy chaboučké, líbivé nátěrem lidskosti, kterou byl Emil obdařen, i když byl pouhým robotem. Zato provedení postavy bylo — na svou dobu — vysoce účinné, podařené.¬                 Kvalitu příběhů ověřil jsem si jako dospělý, pustiv si as dva díly odněkud z dostupného archivu, pravděpodobně České televize. A je to tak, jak jsem si to pamatoval.¬                 Poučné opoznámkování: uživ. Flego (13. 05. 2020). ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Těžko říci. Notnou dobu jsem váhal, zda je to skutečně míněno jakožto parodie, či to pouze z tvorby vyplynulo, jakožto vedlejší efekt. Usoudil jsem, že tomu tak bylo zřejmě z prvního důvodu a o to lépe se mi na pak na Večerníček (dáli se tak nazývat) koukalo. I přes určitou jednoduchost byly některé věci skutečně dobře promyšleny (či nepromyšleny vzhledem k oné nerozhodnosti) tak, že se v lecčems dali nalézt různé dvojsmysly. Snad tak kvůli tomu satirického humoru dávám čtyři z pěti. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Robot Emil patril medzi prvé hrané detské televízne seriály. Hlavnou postavičkou bol roztomilý, trochu popletený, ale dobrosrdečný robot, ktorého stvárnil Jiří Šašek v naivnom komickom kostýme. Deväť večerníčkových častí sa točilo postupne v rokoch 1960 až 1964. Príbehy boli rodinne založené, komické a pre deti tej doby vysoko atraktívne, lebo v našich televíznych končinách bol príklon k žánru sci-fi netradičný. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Možná je to moje hodnocení příliš vysoké, ale... Dětem se to tehdy líbilo, bavilo je to a rozesmávalo komicky strojeným chováním robota a hlavně jeho legrační mluvou, jeho zvláštním gustem živit se šroubky, kotlíky a jinými kovovými předměty, jeho naivitou. A nikoho to nezkazilo, spíš naopak, děti se něco dozvěděly o okolním světě. Dnes takový dětský seriál chybí, mnohé večerníčky chtějí jen bavit, a to za každou cenu, často velmi, velmi stupidně. Ano, v mém hodnocení je slušná dávka nostalgie, to přiznávám. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Sem na tom vyrůstal...fňuk Seriál byl určen především dětem, ale pro svůj recesistický humor byl oblíben i dospělými. K jeho zastavení došlo když účinkující paní Frantová a pan Šúra emigrovali po roce 1968 do zámoří. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • V seriálu se objevil skoro celý tehdejší soubor divadla Rokoko i s jeho ředitelem Darkem Vostřelem. (Duoscop)
  • Seriál byl určen především dětem, ale pro svůj recesistický humor byl oblíben i dospělými. Produkce byla zastavena až ve chvíli, kdy účinkující Antonín ŠůraJitka Frantová emigrovali po roce 1968 do zámoří. (sator)
  • Natáčelo se i na zámku Žleby. (M.B)

Reklama

Reklama