Reklama

Reklama

Starověká urna je nalezena na hřbitově na okraji Říma. Po jejím otevření se spustí série násilných příhod: loupeže, znásilnění a vraždy dramaticky vzrostou, zatímco zvláštní mystické, zle vypadající bytosti přicházejí odevšad a shromažďují se ve městě. Všechny tyto události zavinil návrat Mater Lacrimarum, poslední ze tří mocných čarodějnic, které šířily teror a smrt před staletími. Sama proti armádě běsů a démonů se Sarah Mandy (A. Argento), studentka s nadpřirozenými vlastnostmi, pokusí zabránit Matce slz ve zničení Říma. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Argento dokončil volnou trilogii opravdu důstojně. Byť patří třetí část k nejslabším, tak v rámci dnešních horrorů se jedná o zdařilé dílo. Už působivé titulky s nádhernou hudbou ( Claudio Simonetti - dělal hudbu i pro Argentovu Operu a Phenomenu a společně s Argentem ve skupině Goblin pro Suspirii a Deep Red) dávají tušit, že příběh bude temný a pochmurný. Přiměřené množství gore scén dotváří celkovou syrovost snímku - patří mezi ně třeba velmi realistické podříznutí Udo Kiera. Řím se stává rejdištěm démonů a čarodějnic. Skvělá jízda s odbytým konce ( což je bohužel typické nejen pro Argenta, ale i další italské horrorové režiséry). Pro mne trefa do černého. A satanský song Cradle Of Filth je pravou třešinkou na závěr. ()

brutale 

všechny recenze uživatele

Herci O%, režisér sa asi ani nezúčasťnoval natáčania, príbeh otrepaný, absolútne zle vsadený do dnešných dní, je to ako pesť na oko! Atmosféra nikde, demencia postáv a dialógov je neuveriteľná(film som videl v českom jazyku). Dávam 1* za niektoré gore scény a opicu, ktorá narozdiel od hercov hrala svoju rolu!!!! ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne dobrej horor, ale presto ne tak dobrej, jak jsem cekal. Film je celou dobu zajimavej, ma slusnej pribeh, je napinavej a ma paradni atmosferu, ale ze by to bylo vylozene strasidelny, to zase ne. Navic tu nejsou lekacky. Ale Argento to vynahrazuje paradnima brutalnima scenama, i kdyz s nima misty zbytecne setri. Co se tyce konce, prisel mi takovej dost odflaklej, urcite slo udelat lepsi souboj. Jinak film ma paradni satanistickou hudbu a Asia se snazi a vypada pri tom sexy. Slusny 4*. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Konečně film, který má správné ohodnocení. Musím přiznat, že některé vraždy byly dost brutální např. rozbití hlavy dveřmi od wc až vylezlo očičko, nebo naražení kopí do ženských genitálií, které poté vylezlo její pusou ... apod. Ke všemu film doprovázela skvělá gotická hudba. No a na závěr, italština v horroru působi excelentně. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Už to asi tak zůstane, že z trilogie o třech matkách se mi bude líbit jen ten první díl. Ve scénáři tohohle filmu je děr jak v ementálu a logika si vyšla někam na špacír a bylo to asi hodně daleko. Jedna za všechny: Hlavní hrdinka vyhodí z okna auta svůj mobil, aby ji démoni nemohli vystopovat (tak tohle oni už umí?) a potom se jde prostě schovat k sobě domů, kde ji jistě hledat nebudou. Pár laciných lekaček už rozhodně nezachrání celkový dojem, který na mě film udělal, nebo spíše neudělal. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Soundtrack pro tento film složil Claudio Simonetti. (Chatterer)
  • V Itálii vydělal film za první dva dny promítání 827,000 dolarů. (Chatterer)
  • Film měl premiéru 6. září 2007 v Torontu. (Chatterer)

Související novinky

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

26.11.2020

Smutné zprávy přichází z Itálie, v Římě dnes zemřela Daria Nicolodi. Herečce, scenáristce a bývalé dlouholeté partnerce kultovního režiséra Daria Argenta bylo 70 let. Informaci médiím předala jejich… (více)

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Dario Argento natočí Giallo

Dario Argento natočí Giallo

19.01.2008

Nic nového pod sluncem, říkají si ti z vás, kteří vědí, že giallo je italské označení hororového subžánru specializujícího se na řádění maniakálních sériových vrahů. A mistr Argento už pár takto… (více)

Reklama

Reklama