Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jarda Kuchař přenechává na léto svůj pražský byt asijským běžencům a odjíždí k jezeru Andělský Hronov, kde vlastní bufet Tropicana. Jeho jediným zaměstnancem je místní prosťáček Kamil. Ostatně u jezera není ani noha a jedinými návštěvníky jsou zdejší zemědělci, traktoristi Jirka a Péťa, a také sklerotický stařík Zachariáš. Jarda má nevyřízené účty s rybářem Vrtílkem, jemuž přejel před dvěma roky psa. Nyní má Vrtílek psa nového a toho bezostyšně posílá na Jardu i Kamila. Pak s pobavením sleduje, jak si ti dva lížou rány. Výměna invektiv z jednoho břehu jezera na druhý je každodenní záležitostí... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (505)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Co říci... kde nic neni, tam ani smrt nebere. Jde to z bodu A do bodu A přibližně tři hodiny (odhad protrpeného času), přičemž to nevypráví vůbec o ničem, nikdo v tom rozumně nehraje a není tu ničemu rozumět. Dokonce mi přišlo, že se to snaží redefinovat význam slova katarze a vykrádat bayovské čtvrtoblety. Vzpomínat budu maximálně na památný soundtrack ("Oba dva muzikanti, harmonikář i dirigent, dělali co mohli...") a fakt, že Čtvrtníčkova dcera nevypadala nejhůř. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

I herci potřebují žrát. Takhle dopadá film sponzorovaný značkami jako Acylpyrin, Soudal (prodejny stavebních materiálů), Blue Style (cestovka), Hellmans, Baťa, Hermelín, Míša (ano, ten nanuk), Primeros, Radox, Olympus, Gumotex a mnohé další. Jednoduše řečeno totální zbytečnost. On to taky pan režisér Krajňák už nikdy ve filmu nezkusil. ()

Reklama

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Není to horší než filmy Marcela Bystroně, ale má to setsakra blízko. Čtvrtníček je zábavný asi prvních deset minut, než se okouká (do reklamy ideální, do celovečeráku nikoliv), Polášek jen zmateně civí a sem tam zachrání situaci jen pološílený Hrušínský. Na to, že je to komedie, jsem se ale smál jen té úděsné trapnosti. ()

qualkalim 

všechny recenze uživatele

Zcela vážně jsem se ze začátku bavil (jsem jeden z těch dvou lidí na světě, kterým připadá Čtvrtníček vtipný i v Kinoboxu), ale s postupem času už všechno šlo do kopru a nebýt slečny po mé levici, odešel bych už v půlce filmu... Úchylná záležitost pro ty, co chtějí trpět, podruhé už to nikdy vidět nechci, leda pod silným vlivem alkoholu či jiných podpůrných látek... Petře, dneska si "dobrý kačer" strč za klobouk! ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Už dle hereckého obsazení je jisté, že film svým humorem zaujme pouze některého diváka. Bohužel bych řekl, že si to spoustu lidí uvědomuje a nedovedu se zbavit dojmu, že spousta uživatelů snímek prostě shlédla s odhodláním nekompromisně snímek odsoudit a napsat, že se jedná o dno české kinematografie. Když to zjednoduším - stačí si pustit Kinobox nebo jakýkoliv záznam Českého lva a divák ví, do čeho jde. Poslední plavky se prostě odvíjí v duchu tohoto typu humoru. Jak tento druh humoru přiblížit? Ve snímku je spoustu trapných a nevtipných momentů, které mi ovšem svou naivitou a trapností přišly vtipné. Už před projekcí je jasné, že se nebude jednat o geníální dílo, nýbrž o sled krátkých epizod, které jednoduše buď vtipné jsou nebo nejsou. Jak jednoduché. Nesnaží se o nějakou výpověď nebo skryté poselství. Vše závisí na ústřední dvojici Čtvrtníček - Polášek. A že snímek postrádá jakýkoliv nástin děje? To mi nevadí, klidně mě kamenujte, já se totiž pobavím u scény, kdy rybář používá jako návnadu na sumce cizího psa a opakovaný vtípek s probíjející pípou taky není k zahození. Poslední plavky jsou filmem na jedno použití. Docela jsem se bavil:-) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Jiří Lábus při natáčení hodně improvizoval. (Fenk)
  • Rybník, u kterého se natáčel defakto celý film, se jmenuje Kotlíky a leží u města Pezinok na Slovensku. (sator)
  • Ve scéně, kdy Jarda Kuchař (Petr Čtvrtníček) sundává ceduli označující rychlostní silnici, vyndává z auta druhou, kterou ovšem přikládá obrácením vzhůru nohama. V další scéně je nová cedule již správně otočena. (PAULOO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno