Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jarda Kuchař přenechává na léto svůj pražský byt asijským běžencům a odjíždí k jezeru Andělský Hronov, kde vlastní bufet Tropicana. Jeho jediným zaměstnancem je místní prosťáček Kamil. Ostatně u jezera není ani noha a jedinými návštěvníky jsou zdejší zemědělci, traktoristi Jirka a Péťa, a také sklerotický stařík Zachariáš. Jarda má nevyřízené účty s rybářem Vrtílkem, jemuž přejel před dvěma roky psa. Nyní má Vrtílek psa nového a toho bezostyšně posílá na Jardu i Kamila. Pak s pobavením sleduje, jak si ti dva lížou rány. Výměna invektiv z jednoho břehu jezera na druhý je každodenní záležitostí... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (505)

mustafa 

všechny recenze uživatele

Už dle hereckého obsazení je jisté, že film svým humorem zaujme pouze některého diváka. Bohužel bych řekl, že si to spoustu lidí uvědomuje a nedovedu se zbavit dojmu, že spousta uživatelů snímek prostě shlédla s odhodláním nekompromisně snímek odsoudit a napsat, že se jedná o dno české kinematografie. Když to zjednoduším - stačí si pustit Kinobox nebo jakýkoliv záznam Českého lva a divák ví, do čeho jde. Poslední plavky se prostě odvíjí v duchu tohoto typu humoru. Jak tento druh humoru přiblížit? Ve snímku je spoustu trapných a nevtipných momentů, které mi ovšem svou naivitou a trapností přišly vtipné. Už před projekcí je jasné, že se nebude jednat o geníální dílo, nýbrž o sled krátkých epizod, které jednoduše buď vtipné jsou nebo nejsou. Jak jednoduché. Nesnaží se o nějakou výpověď nebo skryté poselství. Vše závisí na ústřední dvojici Čtvrtníček - Polášek. A že snímek postrádá jakýkoliv nástin děje? To mi nevadí, klidně mě kamenujte, já se totiž pobavím u scény, kdy rybář používá jako návnadu na sumce cizího psa a opakovaný vtípek s probíjející pípou taky není k zahození. Poslední plavky jsou filmem na jedno použití. Docela jsem se bavil:-) ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Michal Krajnák omotal kolem háčku Poslední plavky, přidal ohromné závaží (bude rozepsáno dál v komentáři) a vší silou nahodil, ale závaží bylo příliš těžké a tak stáhlo Plavky na filmové dno, kde se hrdě zařadily k perlám, které v poslední době tolik přibývají. Těmi závažími jsou nevtipný Petr Čtvrtníček a to ho mam kluka jednoho opálenýho docela rád a trapný Josef Polášek, kterého považuju jen za Čtvrtníčkovu pijavici, která na něm cizopasí jako malá rybička na tom žralokovy. Jo pardon to byl asi sumec, jehož vizuální pojetí se snažilo vyjít z Velké ryby ,ale tam to bylo roztomilé. Za to tady je to jen trapné. Situaci tak chvílemi zachraňuje jen šíleně přehrávající Rudolf Hrušínský a zajímavý hudební motiv. Tahle rádoby komedie, která má asi tolik povedených gagů jako nejbližší rybník raků, nemá šanci ulovit ani ty dvě hvězdičky. ()

Reklama

Socrates 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jsem očekával, že to bude to, na co jsme zvyklí z "Ivánka". Takže výkony Čtvrtníčka a Poláška standardní, jen velikej rozdíl v tom, že v tomto dílku nebylo za 100 minut ani zdaleka tolik vtipu, co v jakémkoli z těch pár čtyřminutových dílů jejich "fotbalových skečů". Trochu film ještě zachraňuje šílenej Hrušínský, ale na přidání hvězdičky to nestačí. Už asi nikdy. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem se těm "plavkám" statečně bránila, ale nakonec neubránila. Dobré téma, k dispozici taková partu herců a udělat z toho takovou trapárnu, to už je umění.....ale pár "ftipných" scének tam přeci jen našlo a na rozdíl od spousty jiných příjemnějších průměrných filmů si tento alespoň budu pamatovat. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Petr Čtvrtníček a Josef Polášek u mě nepatří mezi nudné patrony. Ale sluší jim spíše hraní v divadle nebo jiné komediální kousky. Velká snaha o nezávaznou komedii se opravdu netrefila do mého smyslu pro humor. Nebaví mě sledovat životy ztroskotanců v českých filmech, jelikož ony samotné jsou už tak trochu tvrdý oříšek. Tento film teda rozhodně nebude patřit mezi mé favority na českém bitevním poli filmu. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Jiří Lábus při natáčení hodně improvizoval. (Fenk)
  • V improvizovaném bufetu Tropikana teklo z pípy nealkoholické pivo, které bylo díky teplému počasí nepoživatelné a rychle se kazilo. Proto herci pili pivo lahvové. (Fenk)
  • Rybník, u kterého se natáčel defakto celý film, se jmenuje Kotlíky a leží u města Pezinok na Slovensku. (sator)

Reklama

Reklama