Reklama

Reklama

Existuje život po životě? Můžeme obelstít svou smrt? Odpověď na tyto otázky zná Anna (Christina Ricci – Addamsova rodina, Zrůda), hlavní hrdinka tohoto záhrobního příběhu. Na cestě ze schůzky se svým milencem se zabije v autě. Navzdory všem fyzikálním zákonům se však znovu probudí, v prostorech pohřebního ústavu. Ocitne se v jiné realitě, někde mezi životem a smrtí. Seznámí se zde s jediným člověkem, který ji slyší, majitelem ústavu panem Deaconem (Liam Neeson – Star Wars, Letopisy Narnie). Je on bájným Cháronem, naším průvodcem do říše mrtvých? Nebo je to nakonec všechno úplně jinak? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (380)

Botič 

všechny recenze uživatele

Mrtvá nevěsta Tima Burtona v laciném thrilleru, který nenabízí nic víc, než obnaženou Christinu Ricci a útočí tak na divákovy slabé stránky, kdy čím víc teče z hrdinčina odhaleného hrudníku krve, tím lépe. Ale jelikož jsem kategoricky odmítl odložit svůj mozek do skleničky vedle televize a nechal se primitivně bavit - dostal jsem po právu hloupou rutinní báchorku s nesympatickými a stupidně uvažujícími postavami, které si svůj osud zaslouží. Nemám rád tenhle druh filmu, kdy je hned po prvních deseti minutách jasné, kam se bude děj ubírat. Bez veškerého mystička a momentu překvapení s blížícím se koncem přichází na scénu šokující závěr, aby mohl zamaskovat výslednou plytkost, povrchnost a dějovou prázdnotu. A nebo, což je snad ještě horší - ukazuje hloupost středostavovského Američana dle hesla: jak lvové bijem o mříže. Děsivější, než Christina se srdcem na dlani. Neskutečná ztráta času. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem nevýrázný misteriózní thriller, který slibný námět nevyužívá tolik, jako by si zasloužil. On ho vlastně nevyužívá celkem vůbec a celý to směřuje tak nějak odnikud nikam. Atmosféra filmu funguje hlavně ze začátku, kdy většinu sledujeme jen charismatického a nepředvídatelného Neesona a jeho mrtvoly. Jenže časem, kdy už vám je jasné, jak že to vlastně skončí, přestává atmosféra fungovat úplně a zaslůhu na tom má hlavně dementní linie okolo ubrečenýho Justina Longa. 40% ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

I'm glad I'm dead. Děj se točí kolem majitele ústavu,který si myslí,že je Bůh a dokáže mluvit s mrtvými. Psychopata zahrál vážně přesvědčivě a dokonce mě i trochu děsil. Díky houstnoucí atmosféře filmu jsem byla po celou dobu napjatá a tak trošku jsem doufala v happy end, který se nakonec bohužel nekonal. Ohromila mě i Christina Ricci, i když o svých hereckých kvalitách mě přesvědčila už dávno.. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Agnieszka Wojtowicz-Vosloo (uf…) zcela nezužitkoval slibný námět, nepřitlačil více na atmosféře a ještě větší škoda je, že to celé zrežíroval tak neinvenčně a unyle. Ústřední nápad je originální, nechybí mu patřičná dávka mystéria, divák bohužel onu velkou pointu odhalí dříve, než by se z dramaturgického hlediska slušelo a scénář s tímto tématem celkově tzv. klouže po povrchu. Takový příběh přímo volá po hlubší psychologii, avšak jednání postav je čistě žánrové a vykreslení jejich charakterů strohé. Filmu se však upsali prověření herci Liam Neeson, Christina Ricci a Justin Long, kteří celou podívanou v krizovějších momentech s přehledem drží nad vodou. After.Life není ani v rámci žánru ničím objevným, ale nedalo by se říct, že by ten film vyloženě nudil a rozhodně se jedná o nadprůměrnou záležitost. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson kráča z filmu do filmu a karta mu ide.Tento komorne ladený soft horor síce dieru do sveta neurobil, ale určite kladie zaujímavé otázky a odpovedí dostaneme možno viac akoby sme chceli. "Si mŕtva"..."Nie som mŕtva"...Tieto vety tvoria základnú kostru príbehu, na ktorú tvorcovia nabaľujú množstvo detailov a tým divákov rozdeľujú na dva tábory. Nie, nie na chlapov s nabitými búchačkami a ..., to bol iný film. Jedna skupina bude s Ch. Ricci a druhá sa stotožní s verziou L. Neesona. Obidva verzie sa dajú počas filmu spochybňovať, pretože vždy nás dej niečím prekvapí a poviete si, ale veď...Často sa budete cítiť ako na váhe. Typickým príkladom je scéna, v ktorej chlapec vidí v okne "mŕtvu" Annu a o pár minút neskôr pochováva živé kuriatko do zeme...Takto nejako sa s nami tvorcovia hrajú a mne to vôbec nevadilo. Práve naopak. Film nenaženie strach, ale prekypuje komornou atmosférou s príchuťou číhajúcej smrti. Možno aj preto nahota Ch. Ricci nepôsobí dráždivo, ale skôr ju beriete ako prirodzenú súčasť odchodu z tohto sveta. Neviem kto ako, ale ja som celý čas pevne stál na strane L. Neesona. Však, prečo by to robil? Tak sympaticky záhadný pán...70%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně, kdy Eliot (Liam Neeson) sundává oblečení z těla mrtvé Anny (Christina Ricci), má na sobě Anna punčochy, kdežto v dalším záběru punčochy chybí. (Bobik99)
  • Film bol natočený za 25 dní, na prelome novembra a decembra 2008. Premiéru mal však až v novembri 2009 kvôli bližšie neurčenej prestávke vedúceho strihu trvajúcej niekoľko mesiacov. (Abiosis)

Související novinky

Liam Neeson je hrobník

Liam Neeson je hrobník

21.10.2008

To není narážka na aktuální akční oldschoolovku 96 hodin, v níž buldozer Liam také pošle pod hlínu pěkných pár parchantů. Funebráka v doslovním významu slova si zahraje v psychologickém hororu After… (více)

Reklama

Reklama