Reklama

Reklama

Shadow Puppets

všechny plakáty
Trailer

Několik lidí se probudí v nemocničním zařízení a nepamatují si kdo jsou ani jak se tam dostali. Neznají sami sebe navzájem, nevědí, zda si mohou důvěřovat, spojuje je pouze touha uniknout. Najít cestu ven ale není nic jednoduchého, zvláště, když nemohou věřit ani vlastnímu stínu. A stín se blíží... (Giovanni)

Recenze (12)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Osem rozdielnych neznámych ľudí sa prebudí v opustenej budove so stratou pamäte. Snažia sa dostať preč a pritom zistiť kto vlastne sú a čo tam robia. V tieňoch je však skryté niečo čo ich sleduje a usiluje o ich životy... Ničím výnimočný, ale pozerateľný hororový mix Kocky, Saw a House on Haunted Hill, ktorému by však nezaškodila kratšia stopáž; keďže sa tu miestami vyložene nič nedialo a tým zbytočne upadala (ináč celkom podarená) atmosféra. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal slibně. Pár lidí se probere v neznámém prostředí, na nic si nepamatují a po chodbách se prohání ono tajmené neznámé. Postupem času šla ale veškerá tajemná atmosféra a vůbec všechno do háje. Kdyby ono neznámé byl jen kouř, který mi hodně připoměnul Lost, tak dejme tomu, ale on má dokonce obličej. Wtf? Prostě se z nadějného filmu stala celkem slušná hovadina. Jestli se děj odehrával v blázinci, tak ke konci to byl vážně blázinec. Tomu vysvětlení onoho kouře a celé zápletky se jen směju. Trapas a to to tak nadějně začalo. Ale holky tam byly pěkný a měly pěkný oblečení. :-) 40% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mladá žena se ve spodním prádle (Jolene Blalock) s křikem probouzí v bíle vypolstrované cele. Zoufale křičí o pomoc, ale nikdo na to nereaguje. Posléze se elektronický zámek otevírá a žena začíná bloudit po chodbách, po nichž se nesou divné zvuky, a postupně potká 8 rozdílných lidi, které stihl stejný osud. Nikdo z nich si nepamatuje ani svoje jméno, ani jak se sem dostal. Nikdo neví, zda se ocitli v nemocnici, blázinci nebo ve vězení, protože personál není k zastižení. A na zdech opuštěného areálu se začne objevovat podivný stínový tvor, který neušetří vůbec nikoho. Dokud se nekonečně bloudí nebo běhá po chodbách tajemného komplexu a stínový tvor občas dá o sobě vědět a někoho sejme a vymýšlí se varianty, jak se z prokletého bludiště dostat, tak to má svoji specifickou tajemnou atmosféru a rozhodně bylo zajímavé sledovat, co se z toho vyvrbí. Po objasnění kdo je kdo, kde se osoby nacházejí a jak vznikl onen vražedný stínový tvor, horor dostane nesmyslný rozměr a hutná hororová atmosféra vyprchá. Plusem je však zběsile pojaté akční finále, snesitelné herecké výkony, podobnost Jolene Blalock s Hilary Swank a většinu času to pohledné herečky odehrály jen ve spodním prádle. Jen ta pointa mě nějak moc zajímavá nepřišla a podobně laděných hororů existuje víc. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Holky pěkný, to jo. Tony Todd to docela válcoval, to taky jo. Ale jinak to byla pěkná nuda. Natažená až za hranici únosnosti. A největší sranda na tom je, že kdyby tam nebylo to ultratrapné stínové monstrum (a popřemýšlíme-li nad tím trochu, vlastně tam ani vůbec nemuselo být), bylo by to o něco lepší, dokonce o tolik, že bych tomu ještě jednu * přidal. Takhle ta trapnost ale fakt bila do očí. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Shadow Puppets je odpoveď na otázku, čo vznikne, ak zmiešate snímky Cube (1997) a Darkness Falls (2003) a výsledok potom ešte mierne okoreníte filmom Saw (2004). Vznikne tak priemerný mix thrilleru a hororu na jedno alebo maximálne dne pozretia. Tony Todd však ako vždy poteší... ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Vzal mi Tě stííín....tak tenhle song by se k tomuto horůrku hodil jako žádnej jinej. Osm lidí, trpících ztrátou paměti, neznámé místo a digitální bubák. Jako bonus zde hraje Mr. Candy a svým patentovaným hlasem se stará o většinu drsných hlášek. Celkově vzato blbina, ale nenudilo mě to a dokonce i bavilo více, než jsem sám čekal. Hlavní hrdinka je sympaťanda a tak divák určo ocení, že tam běhá v tílku a kalhotkách plus tam má konkurenci, která se nebojí i nahou řiť ukázat. Každopádně na skupinku ve spoďárech číhá ve stínech STÍN. A jak se ocitnete mimo bezpečí světla, máte docela problém, sice krátkej problém, ale trvalej. Stín si Vás vezme a Vaše existence na mrzkém světě končí. Být ten STÍN trochu lépe udělanej a více si pohrát s hudbou, mohla to být solidní atmosférická pecka, takhle příjemná jednohubka. PS - Bacha na svůj stín... ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Lepší scénář jsem vymyslel já ve 12 letech. Ty kouřový stíny nebyly špatný, dokud se v nich neobjevily modrý oči (takže jenom asi půl minuty). Jinak to byla klasická klišovitá sračka, u které by se bál asi jenom autistickej hemeroidní půlpytel. Postavy by se daly popsat jako stereotypy 90% obětí z hororů - životy zachraňující doktorka, brejlatej programátor, velkej černej kriminálník atd. Nejvíc mě sral ten utrápenej výraz té první ženské, která to brala všechno moc vážně a odvážně. Jinak mi to připomnělo taky Kostku, ale to byla taky blbost (ale trošku menší než tohle). Na konci jsem si říkal, že klidně mohli šlápnout do pasti na medvědy a mě by to bylo jedno. ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

A zase je zachránil východ slunce, aspoň, že to nebylo před upíry :-). Celkem slušný, no, horor mi nějak nejde přes pysky, ale film určitě. Sice jsem se nebál, což bych u hororu asi měl, ale dneska už se hororem nazývá kde co a jde spíš o mysteriozní thriller či tak něco. Každopádně tohle je přesně. Hrůzy pomálu, ale napětí na rozdávání. Postupné seznamování s postavami, neznámá minulost, děsivá přítomnost a nejistá budoucnost. Opravdu jsem byl napnutý celou dobu, jak to vlastně je a jak to vlastně dopadne. Trochu mě zamrzelo, že se s Jamese zase musel stát záporák, ale co naplat, holt se na klaďase asi nehodí. Druhá věc, co mě zamrzela, bylo vysvětlení toho superčernůho supermraku, který je tam celkem cool sekal na kousky. To mi přišlo jako holý nesmysl, škoda, že scénáristi nevymysleli něco lepšího. Jako film, ale velice slušné. 70 % ()

PenaPP 

všechny recenze uživatele

Po delší době konečně opět horor, kde nebylo chování postav absolutně k smíchu a kde jsem se chvílemi mohl i bát. Kromě úžasné a neodolatelné Jolene Blalock v hlavní roli, mě dále příjemně překvapil James Marsters. Navzdory ponurému prostředí se dokonce objevilo i několik vtipných hlášek, které mírně odlehčily atmosféru. Krom toho, že se nedalo uniknout některým žánrovým klišé, bych v podstatě mohl filmu vytknout asi jen jedinou věc, a to obličej stínu... dokud se neobjevil, vypadal stín víc tajemný a děsivý. Podobnost s kostkou, jak tu někteří zmiňují, v tom moc nevidím (maximálně to, že jsou všichni někde zavřeni s vymazanou pamětí), protože v ní nešlo o hororovou atmosféru, ale spíš o nechuťárny typu polití člověka maso-rozpouštějící kyselinou, atd. a postavy tam postupně unikali (pokud teda přežily) z jedné místnosti do další. Jo a jinak si musím postěžovat na distributory v ČR, protože jsem nikde nenašel k zakoupení DVD :-/ ()

Anagram 

všechny recenze uživatele

Film by nebyl tak špatný, nebýt hloupé zápletky, špatných herců a hrozné hrozné kamery. (To je snad poprvé, co nadávám na kameru, takovou nemaj ani v pornu.) Dvě hvězdy jen kvůli té nymfomance! ()

Snakefinger odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je největší sračka za poslední dekádu. Debilni scénář s debilně kvákajícími neherci, kteří ze sebe nevypraví jedinou souvislou větu. Pro zasmání mně byl už obal, kde stálo hrdě STRONG UNCUT VERSION. Tak nevím co by se tady dalo snad vystříhat? Bikiny těch poletujících kvákajících pipin nebo snad skalpel v ruce toho potrhlého doktora? Michael Winnick - alias režisér je prostě zmrd a dement. Sorry. ()

Reklama

Reklama