foto

James Marsters

  • nar. 20.8.1962 (55 let)
    Greenville, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

James Wesley Marsters se narodil 20. srpna 1962 v Greenville v Californii a se svým bratrem a sestrou vyrůstal v Modesto v Californii. Od okamžiku, co viděl film Winnie the Pooh, se rozhodl stát se hercem. Hrál v mnoha muzikálech, a když se přestěhoval do Chicaga, získal svoji první profesionální roli v divadle Goodman.

V 90' letech se přestěhoval do Seattlu a v 92' se poprvé objevil na televizních obrazovkách. Vystupoval v několika seriálech jako Millennium, The Enforcers, Andromeda a další. Nejvíc ho ovšem proslavila role Spikea v seriálu Buffy, přemožitelka upírů, a za kterou dvakrát získal Saturn Award a byl několikrát nominován a účinkoval též v páté sérii Angela, kde byl též nominován. Dále hrál několik dílů v seriálu Smallville.

Má syna Sullivana se svou bývalou manželkou a je levák. Jeho oblíbená role je Macbeth a hraje na kytaru, hraje fotbal a tráví čas s přáteli na pláži.

Klára "Trenz" Holubovská

Herecká filmografie

Filmy

2017 Abruptio
2016 New Life
2015 Billie Bob Joe
2011 Na hraně (TV film)
2009 Dragonball: Evoluce
High Plains Invaders (TV film)
2007 P.S. Miluji Tě
Shadow Puppets
Superman: Soudný den
2005 Bezva prachy (TV film)
2003 Prokletí (TV film)
2002 Chance
1999 Dům na Haunted Hill
Winding Roads (TV film)

TV seriály

2017 Runaways (TV seriál)
Reunion (E01)
2015 The Devil You Know (TV seriál)
2012 Metal Hurlant Chronicles (TV seriál)
2011 Lovci duchů (TV seriál)
Shut Up, Dr. Phil (S07E05)
2010 Havaj 5-0 (TV seriál)
Caprica (TV seriál)
Retribution (E11)
Unvanquished (E10)
End of Line (E09)
další epizody (4)
2009 Anatomie lži (TV seriál)
Super Hero Squad Show, The (TV seriál)
Vražedná čísla (TV seriál)
Vinný nevinný (S05E15)
2008 Psychopat z Green River (TV seriál)
Star Wars: Klonové války (TV seriál)
Torchwood (TV seriál)
Exit Wounds (S02E13)
Fragments (S02E12)
Kiss Kiss, Bang Bang (S02E01)
2007 Božská mrcha (TV seriál)
2004 Zimní ráj (TV seriál)
2003 Spiderman (TV seriál)
Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Vyvolená (S07E22)
Poslední dny (S07E21)
Zdroj moci (S07E20)
další epizody (12)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Noc přichází (S07E10)
Nikdy mě neopouštěj (S07E09)
Někdo v pozadí (S07E08)
další epizody (22)
2001 Enforcers, The (TV seriál)
Smallville (TV seriál)
Strange Frequency (TV seriál)
Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Na dně (S06E09)
Sjetá (S06E08)
Tabula rasa (S06E07)
další epizody (20)
2000 Andromeda (TV seriál)
Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Do lesů (S05E10)
Naslouchat strachu (S05E09)
Stín (S05E08)
další epizody (22)
1999 Angel (TV seriál)
V temnotě (S01E03)
Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Ticho (S04E10)
Něco modrého (S04E09)
Staré křivdy (S04E08)
další epizody (6)
Milénium (TV seriál)
Collateral Damage (S03E11)
1998 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Cesty lásky (S03E08)
Proměna 2/2 (S02E22)
Proměna 1/2 (S02E21)
další epizody (8)
1997 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Čím budu? 2/2 (S02E10)
Čím budu? 1/2 (S02E09)
Lžete mi (S02E07)
další epizody (5)
1996 Moloney (TV seriál)
1995 Medicine Ball (TV seriál)
1990 Zapadákov (TV seriál)

Dokumentární

2009 Dobytí Měsíce (TV film)
2006 Torchwood Declassified (TV seriál)
2005 'Angel': The Final Season
2004 Angel: Making of (TV film)
'Buffy': Season 6 Overview
Buffy': Season 7 Overview
2003 'Buffy': Season 3 Overview
'Buffy': Season 4 Overview
'Buffy': Season 5 Overview
2002 'Buffy': Season 2 Overview

TV pořady

2016 Vidiots (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)
2004 On-Air with Ryan Seacrest (TV pořad)
2000 Rove Live (TV pořad)

Režijní filmografie

TV pořady

2016 Vidiots (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(122)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace