Reklama

Reklama

Irina Palm

  • Belgie Irina Palm (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Jde o život, tak k čemu jsou předsudky a stud.
Příběh padesátnice Maggie, která se jednoho dne nechá zaměstnat v nočním klubu londýnského Soho. V zoufalé snaze získat peníze na operaci vážně nemocného vnuka přijme práci, nad níž by se dosud při pouhé zmínce zarděla studem. Pozoruhodné šansoniérce a herečce Marianne Faithfullové je v romantické tragikomedii neméně skvělým protihráčem kusturicovský herec Miki Manojlović, jehož na první pohled hochštaplerský majitel klubu začne díky odzbrojující přirozenosti stárnoucí ženy znovu vnímat hluboko zasuté city. Bizarní idyla nově nabyté Maggiiny existence končí okamžikem, kdy se o nové, byť dočasné identitě dozvídají nejen pomlouvačné sousedky, ale především syn Tom. Nevtíravě osobitá režie Sama Garbarského dává prostor strhujícímu herectví, jehož působivost umocňuje skvěle vystavěná atmosféra s melancholickým hudebním doprovodem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (177)

decay 

všechny recenze uživatele

Maggie alias Irina je okolnosťami prinútená urobiť niečo, čo absolútne mení všetko v jej, a nie len v jej, živote. Táto odhodlanosť je vyvolaná jej čistým citom pre lásku. Silný dej s výbornými hereckými výkonmi a strih spolu s hudbou tvoria perfektnú atmosféru, od ktorej nemožno odpútať pozornosť. Napriek tomu, že som film zhliadol v českom znení, nemám čo vytknúť. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Parádní filmek. Trošku netradiční prostředí pro uklízečku z ROH :) dal bych i 5*, ale za naprosto zbytečné scénáristické díry musím o hvězdu dolů. I tak to jsou velmi solidní 4*. Je tady krásně vidět charakter lidí i charakterové kolotoče a veletoče. A co vy, udělali byste si penisový loket, abyste pomohli rodině? ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Irina Palm je příběh o Maggie, která se kvůli drahé léčbě nemocného vnoučka tak dlouho honila za penězi, až je dohonila a to doslova a mě si ta ženská, která pochopila, že na jemnocit není čas ani prostor, získala. Vzala svým rozhodnutím do rukou osud všech zúčastněných včetně sebe, aniž to předem tušila. Ztratila jen to, co nestálo za slzy, a získala mnohé - něco z toho asi poprvé v životě. Prosté na podívání, bohaté na pocítění. ()

zette odpad!

všechny recenze uživatele

Mam moc rad evropske filmy, dokonce nemam ani nic proti masturbaci. To co jsem ale videl, je sracka prvniho stupne a vubec nechapu, proc je tento film tak ocenovan.. Naprosto bez emoci, at uz kvuli nemoci kluka nebo v erotickem klubu. Mel jsem pocit, jakoby se nemoc syna rodicu vubec netykala. Hlavne, ze synacek pak resi to, zda ma matku kurvu. I kdyz podle plaste tam spise vypadala jako uklizecka. To, ze syn znal nazpamet cislo do klubu bylo take usmevne, stejne jako fronty na Irinu Palm. Herecke vykony toporne, az na majitele klubu a prodavacku v obchode. Je az neuveritelne, ze na tomto filmu z honici kabinky musely koprodukovat ctyri staty, ostuda Evropy. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

dobrý film... avšak na mě vrhal příliš depresivní tóny... cože anglická kinematografie dost dobře ovládá (už jako v Do Naha! kde je tedy víc humoru je cítit dělnické prostředí plné zoufalství)... tady mě nejvíc deprimovala hudba, jsem rád že jsem Irinu viděl a vůbec to není špatný film, je to téměř dokonalý film... ale v tuto chvíli nemohu dát víc ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama