Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Zahrada je nezapomenutelný loutkový film o zahradě, partě kluků a zlém kocourovi, od tvůrců úspěšných animovaných příběhů o dvou medvědech, kteří se potkali u Kolína nazvaném Pojďte pane, budeme si hrát. Svou zvláštní imaginativností a tajemností připomíná v jistém smyslu dětský horror. (oficiální text distributora)

Recenze (72)

transbeskyd 

všechny recenze uživatele

Pojarovský majstrštyk, který zasáhne člověka zvláštní směsicí nálad a zběsile treskutých nápadů - svou nostalgií, laskavým a přitom chytrým humorem i klukovskou hravostí, uličnictvím, bezbřehou fantazií a bla bla bla..takhle bych mohl květnatě chválit až do rozplyznutí.. Navíc je kouzlo i v tom, že příběhy fungují taky samostatně, ale samozřejmě je nejlepší to vidět jako animák - celovečerák v kuse, co se hned tak neokouká, poněvadž vychytávek je tam spousta:) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vždycky se i strašně líbil první díl. Hlavně proto, že je úplně jiný, než ty ostatní, má jinou atmosféru a i když na něj další tak nějak navazují, respektive z něj vycházejí, vypráví trochu jiný příběh. Neznamená to, že by se mi další díly líbili méně, jsou fajn, ty kluci mě baví, je to skvěle namluvené. ()

Reklama

Romadoor 

všechny recenze uživatele

Absolutní krása. Reálné dětství je samozřejmě drsnější a číhají v něm daleko horší nebezpečí než je samolibý, ale v podstatě dobrák kocour (myslím třeba autonehody, drogy, psychopaty, sociální separaci, alkoholismus rodičů....apod.), ale stejně mi přišlo, že je to obraz dětství. Každopádně bych tuhle zahradu chtěl někdy najít, o tom že stále existuje vůbec nepochybuju...když tam mohli sloni lítat. ()

kockodan 

všechny recenze uživatele

Můj absolutně top nejoblíbenější dětský seriál. Tenkrát jsem ani nechápal, že se jedná o sérii něčeho. Prostě když tahle parta kluků a jeden záludný, prohnaný a nečestný kocour byli na obrazovce, mé dětské srdce zaplesalo! Toužil jsem jako dítě někdy někde takovou zaradu najít! Absolutní špička české televizní tvorby pro děti! Doposud nepřekonaná! ()

Mianelia2050 

všechny recenze uživatele

Úžasná pohádka, na kterou jsem se dívala celé své dětství. To, že František Filipovský ztvárnil kocoura bylo to nejlepší rozhodnutí, jaké mohli udělat. Příběh velmi vtipný, jako dítěti se mi moc líbil a líbí se mi i dodnes. Je to jeden z mála seriálů, na který se můžete několikrát a nikdy Vás neomrzí. Hudba velmi vtipná a ostatní dabéři také. Fantastický seriál. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • V seriálu byly použity čtyři animační postupy: papírková animace (celý první díl), loutková animace, poloplastická (styl, jakým byl natočen seriál Pojďte, pane, budeme si hrát (od r. 1965)) a nakonec kreslená ve snových bublinách. (Landauer)
  • Ve mnoha epizodách je klika na dveřích do zahrady ze záběru z dálky vlevo, ale při bližším záběru je vpravo. (willda)

Reklama

Reklama