Reklama

Reklama

12 podmínek k dědictví

  • Česko Poslední dárek (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason se domníval, že jeho dědictvím bude spousta peněz. Leč dostalo se mu obrovského překvapení...
Film podle bestselleru "The Ultimate Gift" od Jima Stovalla. Tento příběh vysílá odrostlé důvěřivé dítě Jasona Stevense na dlouhou cestu poznání, kdy musí nalézt odpověď na jednu zásadní otázku: jaký je vztah mezi bohatstvím a štěstím? Jason měl velmi jednoduchý vztah ke svému neuvěřitelně bohatému otci, Howardu "Redovi" Stevensi. Nenáviděl ho. Žádné důvěrné rozhovory a vřelá obětí, jen cinkání spousty studených mincí. Takže Jason tak nějak předpokládal, že čtení otcovi závěti bude jen další peněžní transakcí, jenž mu umožní žít nerušeně dál hýřivým životem, na který byl zvyklý. Ale Red mu místo toho zanechal něco úplně jiného. Připravil pro něj plán, skutečnou zkoušku životem. A sice 12 úkolů, kterým Red říká "dárky". Každý z nich Jasona svérázným způsobem zkouší a všechny dohromady ho změní navždy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

argenson 

všechny recenze uživatele

Dalo by se to natočit jako akční komedie nebo drama z lepší společnosti, ale to voni né, voni zas musej naservírovat přeslazenej cukrkandl. Kterej navíc zabíjí filozofující dítě napotlamě. Problém těchhle filmů je v happyendu tušeném od začátku, takže se ani nesnažíte tomu týpkovi držet palce. Ale jo, lehce pod 50%. ()

YoZo8 

všechny recenze uživatele

Film „12 podmienok dedičstva“ je film s výbornou myšlienkou, no s veľmi slabým spracovaním. Z niektorých scén mi bolo do smiechu a pritom som mal skôr plakať. Bolo to na môj vkus nejako uponáhľané a rozhádzané. Záver človeka chytí za srdce. Celkovo film nenadchne, no musím uznať, že na nízkorozpočtový film je to slušné dielo. 3,5* ()

Reklama

maxxxim 

všechny recenze uživatele

Keby nebolo malej veštkyne Pýtie z Delf, dal by som o hviezdu viac. Jej predikcie a hĺbkové analýzy ľudskej duše na úrovni Sigmunda Freuda sú prinajmenšom nehodiace sa k veku malej protagonistky, ak nie nezlúčiteľné s realitou. Niekoľko trápnych scén plus niekoľko ľahko predvídateľných scén posúva túto drámu do vôd nie príliš zvládnutých komédií. Prerod hlavného hrdinu z mamonára na samaritána za pár dní je pre mňa dosť nepresvedčivý. Ale predsa len mi niečo pozitívne dal aj tento film, pri sústredenejšom pohľade si všimnete ako chlapiík v džungli v snahe uniknúť z provizórneho väzenia, používa techniku postihnutej baletky na bedrové kĺby, presne tu som sa pobavil najviac a opakovane. Ale toto asi nebude stačiť na argumentáciu, prečo vo voľnej chvíli siahnúť práve po tomto "psom" kuse. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

asi je to těžce moralizující a citově vyděřačský film s malou umírající holkou, ale i tak na tom filmu něco je. Ten konec je divnej, jak pak začnou střílet stovkama milionů. Kdyžbych měl objektivně hodnotit každou scénu, tak ona je to vlastně kravina. Děj je o mrtvole která natočila video tutorial, jak se stát lepším člověkem založeným na praci bez peněz a aplikovali to na jednoho chlápka. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Zamer bol fajn, ale desne to roztahali, stale placlive sceny a rozcitena hudba, aby mal clovek akoze ten spravny pocit, ako sa da zmenit svet. Frky ako ze skocim do jetu a dam si doniest sneh na pust, aby male dievcatko malo radost, nemusim. Sme vahali, ci to zmazat, ale nechavam si, azda na penzii mi to pride vhod :-D. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Zajímavé je, že film vydělal víc peněz z prodeje DVD, než na tržbě v kinech. (Terva)
  • Autora rovnomennej románovej predlohy Jima Stovalla, ktorý je v skutočnosti slepý, obsadili ako vodiča limuzíny. (Karush)
  • James Garner (Red Stevens) pred natáčaním ohlásil, že toto bude jeho posledný film. Odvtedy sa však objavil v niekoľko ďalších projektoch. (beso74)

Reklama

Reklama