Reklama

Reklama

12 podmínek k dědictví

  • Česko Poslední dárek (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason se domníval, že jeho dědictvím bude spousta peněz. Leč dostalo se mu obrovského překvapení...
Film podle bestselleru "The Ultimate Gift" od Jima Stovalla. Tento příběh vysílá odrostlé důvěřivé dítě Jasona Stevense na dlouhou cestu poznání, kdy musí nalézt odpověď na jednu zásadní otázku: jaký je vztah mezi bohatstvím a štěstím? Jason měl velmi jednoduchý vztah ke svému neuvěřitelně bohatému otci, Howardu "Redovi" Stevensi. Nenáviděl ho. Žádné důvěrné rozhovory a vřelá obětí, jen cinkání spousty studených mincí. Takže Jason tak nějak předpokládal, že čtení otcovi závěti bude jen další peněžní transakcí, jenž mu umožní žít nerušeně dál hýřivým životem, na který byl zvyklý. Ale Red mu místo toho zanechal něco úplně jiného. Připravil pro něj plán, skutečnou zkoušku životem. A sice 12 úkolů, kterým Red říká "dárky". Každý z nich Jasona svérázným způsobem zkouší a všechny dohromady ho změní navždy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

Kangaxx 

všechny recenze uživatele

Tento film vás pravdepodobne vôbec ničím neprekvapí - ide o klasicky podanú klišovitú premenu rozmaznaného milionára na ašpiranta na Nobelovu cenu mieru. Navyše sa tu vyskytuje prevtelenie Cicera v podobe mladého dievčaťa, ktorej slovná zásoba a myšlienkove pochody prekonávajú drtivú väčšinu členov parlamentu (nie, že by na to bolo treba extra schopnosti, ale vzhľadom na jej vek je to aj tak nereálne. Navyše jej výstupy pôsobia skôr rušivo ako produktívne. Pár scén zábavných, pár nudných a pár hviezdičiek ako hodnotenie. //KLADY// : poukázanie na zvrátenosť milionárskej morálky, zábavné momenty, obsadenie hlavnej postavy a uschovávateľa závetu //ZÁPORY// : zbytočne dlhé, postava dievčaťa, predvídateľnosť, klišé ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Docela pěkný film, myslím ale, že ze scénáře se dalo vytřískat víc. Jason nečekal, že něco zdědí, o to větší bylo překvapení, že mu dědeček přece jen něco odkázal. Zjistil ale, že to nebude jednoduché a že si dědictví bude muset zasloužit. Čekají ho úkoly, které z něho mají udělat lepšího člověka. Zpočátku se do toho pustí s nechutí, ale časem zjišťuje, že život, který žil předtím, byl o ničem a že pravé hodnoty jsou někde úplně jinde. Příběh sám o sobě je hezký, ale jaksi jsem nemohl hlavnímu hrdinovi uvěřit a nebyla to chyba Drew Fullera, prostě něco v příběhu bylo jinak, než mělo být. I role Ali Hillis byla hezká a dojemná, ale na malé děvčátko trochu moc "dospělácká". Celým filmem mě prostě provázel dojem trochu nešťastně seřazených detailů, které ubrali sílu na původně dobře myšleném příběhu. Přesto, že je to pěkný film, který nesklame i dojme, je to u mě trošičku vyšší průměr 3 hvězdičky - 60%. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„ JASONE, UDĚLAL JSEM MNOHO CHYB OHLEDNĚ NAŠÍ RODINY, ALE MYSLÍM, ŽE TOBĚ JSEM UBLÍŽIL NEJVÍC. JEDINÝ ZPŮSOB, JAK TO MŮŽU NAPRAVIT, JE NEDÁT TI NIC...“ /// Veskrze optimistickej příběh o převýchově bohatýho (lenošnýho) fracka. Občas se zasměju, občas uroním slzu.... je tady totiž dost citovýho vydírání. A vlastně je to takový celý dost kýčovitý... Myslím, že dneska se už takhle filmy netočej... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „The Ultimate Gift“, kterou v roce 1999 napsal Jim Stovall, neznám. 2.) Chtěl bych získat rodinu. 3.) Každej den bojuju v parku o lavičku. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film.. jen je to strašná citová vydíračka a to nemám ráda.. Umírající malá holčička je fakt moc na to, že jsem od toho očekávala něco pod heslem "rodinný" film. Taky se mi ne zcela líbil Fuller. Má divný výzor a nevím do jaké herecké školy chodil, ale asi byla dost "jednoduchá". Takže asi tak.. Nedoporučuji těm, kdo jsou stejně slabé povahy, jako já. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Původně jsem věřila tomu, že filmu dám tak 4/5 hvězdiček i přes to moralizování, klišé a snahu dojmout diváka k slzám. Naneštěstí to od druhé poloviny začalo být šíleně natahované a chvílemi dost nezáživné. Film se nám snaží dokázat, že peníze nejsou tak strašně důležité, na druhou stranu, kde bychom bez nich byli a pokud bychom všichni měli víc než dostatek, kdo z nás by je tak bezostyšně neutrácel? Ony "dary" byly pěkně přitažené za vlasy, ale i tak je to daleko snesitelnější než Abigail Breslin - ta vážně zkazí co se dá. A v roli přemoudřelého fracka byla vyloženě nesnesitelná. Každopádně to trochu vyvažuje Drew Fuller, vida ho, on hrát UMÍ! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Zajímavé je, že film vydělal víc peněz z prodeje DVD, než na tržbě v kinech. (Terva)
  • Starostu si zahrál Patrick McCrory, který je skutečným starostou města Charlotte. (Terva)

Reklama

Reklama