Reklama

Reklama

Always sančóme no júhi

  • Japonsko ALWAYS 三丁目の夕日 (více)

Obsahy(1)

Sentimentální melodrama osvěžené množstvím humorných scének nabízí nostalgií zamlžený pohled do Tokia konce padesátých let. Společnost už se zotavila ze druhé světové války a prožívala boom výroby i životního stylu, což nejlépe dokládala opulentní stavba Tokijské věže. Nedaleko od jejího staveniště v jedné postranní uličce prožívají své radosti a strasti různorodí lidé, kteří přes vzájemné sousedské škádlení drží při sobě a pomáhají si. Západ slunce ve 3. okrsku vznikl podle oblíbeného komiksového seriálu Saigana Ryōheie, z něhož přejímá epizodickou strukturu vyprávění, ale také nadsazenou gestikulaci a mimiku postav. Film získal množství domácích výročních cen a díky pečlivé rekonstrukci dobového prostředí i každodenního života rozpoutal vlnu retro zájmu o kulturu přelomu padesátých a šedesátých let. (Eiga-sai)

(více)

Diskuze

Chejpao

Chejpao (hodnocení, recenze)

yenn: jj něco takového jsem si taky myslela i v souvislosti s tím, jak na začátku říkala, že dřív někde tancovala. akorát jsem si říkala, jestli ten nápis na té budově znalému nějak víc nenapověděl...

yenn

yenn (hodnocení, recenze)

Chejpao: Spoilery: Když jeden z obyvatel pronesl, že se „prodala“, myslel jsem si, že se dá na kariéru prostitutky. Ovšem podle toho, jak jí na konci jeden ze zaměstnanců říkal, že za chvíli je na řadě, soudím, že pracuje v nějakém zábavním podniku, kde vystupují dívky. (Kdo ví, zda vůbec ve světě tohoto filmu prostituce existuje:-))

Chejpao

Chejpao (hodnocení, recenze)

yenn: No jo, ale kam to vlastně odešla? Nechytila jsem nápis na té budově, co tam na konci stála - mělo to nějaký význam? Jinak dík za odpověď, akorát mi chvilku trvalo, než jsem přišla na to, jak se tu diskutuje... ;-)

yenn

yenn (hodnocení, recenze)

Chejpao: Spoiler: Předpokládám, že až si vydělá na splacení svých dluhů, vrátí se k Rjónosukemu. Nebo jsi měla na mysli něco jiného?

Reklama

Reklama