Reklama

Reklama

Novinářka Marisa Tomei proměnila city chladnokrevného zabijáka Johna Cusacka ve skutečnou lásku...
Do země, která je rozervaná občanskou válkou, přijíždí Brand Hauser "odstranit" veškerou konkurenci olejářské společnosti, jejíž hlavou je náhodou bývalý viceprezident Spojených států a jejíž moc se právě rozšířila natolik, že zemi prakticky velí. Jeho úkolem je odstranit ropného magnáta Omara Sharifa, uspořádat veletrh, vdát mladou popovou hvězdu, okouzlit jednu novinářku a pak jí zachránit z rukou teroristů. Postupem času se ale v Brandově cestě za úspěchem objeví problémy, oba jsou převlečené právě za něžné pohlaví. Přijíždí totiž do Smaragdového města v utajení jako garde slavné arabské teen-zpěvačky Yonicy. Tahle dračice se nebojí po Brandovi vyjet, ale ten není na malé holčičky. Mnohem víc se mu líbí Marisa Tomei, novinářka, která brzy promění city chladnokrevného zabijáka ve skutečnou lásku. Ta ale jaksi nekoresponduje s primárním cílem... Ke svému terči Omarovi se Brand sice dostane, ale na konec ho nezabije a zachrání Marisu z rukou teroristů, kteří ji unesli. Na zahájení veletrhu nastane chaos, Brand zjistí, kdo mu vlastně dlouhou dobu dával cíle akcí a hlavně to, že Yonica je ve skutečnosti jeho malá, před lety unesená dcera. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (140)

AntiasKing 

všechny recenze uživatele

Dějově trošku zamotané a druhá polovička filmu už byla celkem nudná. Na druhou stranu byla zde dost dobrá hudba, která dodávala scénám šťávu a výborný John Cusack. Když sledujete něco jako "Přátele", tak vám najednou všechny ostatní vtípky v jiných filmech přijdou ohrané a dost slabé, ale kdybych tohle viděl dřív asi bych se dost zasmál (ale to vlastně těžko když je to 2008)...60% ()

(Z)denny 

všechny recenze uživatele

UPOZORNĚNÍ! Veškeré osoby, státy, instituce, situace a politické názory uvedené v tomto filmu se očividně podobají právě žijícím osobám, skutečným státům, institucím a vykreslují jejich opravdové politické postoje.. Válka a. s. je skvělou politickou satirou, která až neuvěřitelně přesně vykresluje současné dění blízkého i dálného východu.. ()

Reklama

dopita 

všechny recenze uživatele

Tak trochu praštěnej film se zvláštní, absurdní poetikou. Škoda, že v poslední třetině tempo i zajímavost filmu mírně upadá. John Cusack a Marisa Tomeiová předvádějí svůj tradiční standard, Hilary Duffová je neotravná (což je úspěch), Joan Cusacková je skvělá a Dan Aykroyd dřepí na záchodě – to sem fakt vidět nemusel. ()

trojtmberk 

všechny recenze uživatele

Málokdy se podaří narazit na film, který dokáže skoro dvě hoďky překvapovat. Kámen úrazu ale je, že je to asi tak 50:50 co se těch překvápek týče. Z půlky jsou milý a někdy i vtipný a trefně urejpaný, ale jindy vypadaji jako by sem vůbec nepatřily. No představte si jedný haldě všechny ty žánry co jsou tu vypsaný a v tom se prohání nájemnej vrah zamilovanej do ctižádostivý novinářky, popová hvězdička, záporák na vozejku, mluvící auto, banda teroristů a spousta jinejch podivínů. Zkrátka ne ulpně nudně splácáno pátý přes devátý. ()

burton 

všechny recenze uživatele

Chladnokrevného zabijáka? To ani náhodou. Chladnokrevného asi tak, jakože ani do toho zabíjení nedá špetku šťávy. No ale dobře, je to komedie, prý akční - to by sedlo a taky válečná, no to rozhodně. Válčí se tam o sto šest a to mi právě nejde dohromady s tím ostatním gulášem. Každopádně - tohle se nikdy nestalo, takže se na to klidně podívejte, budete možná někteří z Vás i pobaveni a hlavně! nezapomeňte na pořádnej kýbl popkornu, páč to přesně vystihuje můj pocit z tohoto filmu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • Dárková taška společnosti Tamerlane obsahuje autobiografii od "Oh, you know who" (Ó, ty víš kdo) nazvanou "How I Conquered the World and Dealt with Issues with my Father" (Jak jsem porazil svět a vypořádal se s problémy, které jsem měl se svým otcem). (HappySmile)
  • Společnost Tamerlane odkazuje na Timura, který je na západě znám jako Tamerlane. Timur ve 14. století dobyl velkou část střední a západní Asie a založil timuriskou říši a timuridskou dynastii. (HappySmile)
  • Zlatá malina - nominace: Nejhorší herec ve vedlejší roli (B. Kingsley). (Petr23)

Reklama

Reklama