Reklama

Reklama

Chemikál

(studentský film)
  • angličtina The Chemist (festivalový název)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Šílený a nadčasový chemik dr. Toler (Milan Šteindler) se pokouší o výrobu zlata za pomocí Rtuti (Jana Kušiaková), toužící po „sloučení“ s jiným prvkem. Jedná se o další pestrý film divadla SKLEP. (Bakllazaan)

Recenze (25)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jako bych byl při sledování tohoto studentského filmu na představení Sklepa. Choreografie, písně a celé ja to zahaleno do bizadního hávu. Kušiaková tančí v temné místnosti nasvětlené odspodu, prakticky do pasu až po prsa jí stoupá kouř a zezhora jí Šteindler do toho prostoru vsypává Vávru, Tučka, Hanáka ad coby jednotlivé prvky s nimiž se rtuť má spojit a udělat zlato. Ti vše jednotlivě, v závěru pak společně tančí s Kušiakovou v dýmu z nějž jim vykukují hlavy. Každý z prvků jí pro spojení nabízí něco jiného tu elktron tu volný radikál. Chemii jsem měl 5 let, ale pamatovat si z ní vše asi bych se bavil ještě více .-). Nakonec samozřejmě dojde k reakci ....a ... :-)))))))))) Dávám tři ionty. * * * ()

CSSML 

všechny recenze uživatele

Rtuť touží vytvořit stabilní rodinný amalgám. Helium je narcis, tantal náboženský fanatik, uhlík ochmelka, chlor revolucionář a praseodym agent. Myslíte, že jsem požil zakázané látky? Ale ne, to jen studentům FAMU se dostala do ruky učebnice chemie a natočili Chemikál. – „To je těžká voda, základ stability, točí se při deseti, dvanácti a někdy taky čtrnácti stupních.“ ()

Reklama

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Někomu to možná tak úžasný připadat nemusí, ale mně to sedlo dokonale - společně s Mladistvým intelektuálem a Ropákama je to pro mě asi nejlepší českej kraťas. Nápad, zpracování, výkon Hanákový, ta celková "chemická" terminologie, kostýmy - neskutečně nápaditej filmeček se spoustou odkazů. Navíc, jak je u Sklepáků zvykem, po hudební stránce opět skvělý. A vůbec mi tady nevadilo ani to Steindlerovo přehrávání - spíš naopak, do role šílenýho vědce to pasovalo celkem přirozeně. Možná, že kdyby se film pouštěl na hodinách středoškolský chemie, zapamatujou si studenti víc než z klasický výuky. U mě by to platilo rozhodně, a aspoň bych teď nemusel při sledování tolik googlit... Smrt redukci! ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Tento vědátorský skvost budiž důkazem, že Tomáš Vorel měl v dobách dávno minulých daleko víc pod čepicí než dnes. Kdyby nám něco podobného pouštěli ve škole na hodinách chemie, tak bych si možná i nějaké vědomosti natrvalo uchovala v hlavě. (80%) ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Dnešní hodinou chemie vás provází divadlo Sklep. Vědní obor jako romantický muzikál se shakespearovským nádechem? Výborný nápad! Zcela vážně doporučuji i jako učební pomůcku do škol. Ještě by se mi hodilo v podobném duchu zpracovat také biologii. :-) "Myslím, že bychom vytvořili pěkný iontový pár..." ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama