Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V opuštěném domě naleznou detektivové stovky videokazet, zachycujících mučení a vraždy obětí neznámého, výjimečně sadistického únosce a masového vraha… (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

peiton 

všechny recenze uživatele

Neviem o čom sa tu bavíme a natíska sa mi otázka prečo má vzniknúť takýto snímok ak nevychádza nedajbože aspoň z trochy reálneho základu?Jediné čo nemôžem asi pánu režisérovi vytknúť a síce,ak by som si pred vzhliadnutím neprečítala reakcie asi by som mu toto majstrovstvo len ťažko (ne)uverila.Hamba mi,pretože FOUND FOOTAGE spracovaný formou akoby dokumentu nám približuje konanie masového vraha a v spolupráci zo sekanými a rozmazanými zábermi robenými trasúcou sa kamerou je tak realisticky podané až sa to zdá byť naoko reálne.PS.nedajte sa oklamať. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Místy hodně depresivní a syrová sonda do počínání masového vraha, který si vše, včetně chytání, mučení a vraždění svých obětí natáčí na videokameru. A co dokáže udělat se svou obětí, kterou má 8 let zavřenou ve sklepě. Hodně mrazivý zážitek. Film je vyprávěn dokumentaristickým stylem, kde mluví policisté, patologové, vyšetřovatelé, policejní doktoři na fakultě, nebo příbuzní a známí vrahových obětí. Policisté našly 17 pásek, další se již nepodařilo najít...některé příběhy jsou založeny na skutečných podkladech a je hodně znepokojující, že takoví šílenci mohou vůbec existovat, aniž by byli dopadeni. Hnus. ()

Reklama

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

I přes to, že některé výpovědi/odborné analýzy mohou působit trochu strojeně (párkrát jsem si i říkal, že se mi snad snaží prodat pánve), jedná se o veskrze otřesný zážitek, který podruhé už chtít okusit nebudete. Ta hranice mezi tím, co je fake & real je v případě Pásek z Poughkeepsie velmi tenká. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Film vedle kterého i Mlčení jehňátek (na které jsem si opakovaně vzpoměl) vypadá jak poměrně rozverná konverzačka.- Scénář tedy nebyl bůhvijaký (BACHA SPOILER- třeba ten obrovský lapsus-proč o jediné ženské, která hajzlavraha viděla a nebyla jeho přímou obětí /svým spůsobem byla,potom co jí proved s dcerou/ se vůbec nemluví v případě soudu s nevinným?,nebo to že ho měli natočenýho na kameru /benzínka/ u soudu taky nikoho nezajímalo??), ale ten pocit autenticity se autorům určitě podařilo vyvolat. Velmi nepříjemný pocit . ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Velice přesvědčivé. Normálně bych řekl, že jsem shlédl skutečný dokument, vypovídající o řádění úchylné (nemocné) bestie, doplněný o originální záznamy trýznění a vražd. Filmem se prolínají výpovědi policejních důstojníků a analytiků a sestřihy z nalezených videokazet, které jsou svým obsahem doopravdy mrazivé a atmosféra z nich sálající mi pevně zaškrcovala průdušnici. Vrah si mučení svých obětí přímo natáčel a vrcholem jest scéna pomalého zabijákova připlížení se do záběru po čtyřech s nasazenou ohavnou maskou a ... drsný! Možná těch komentářů zainteresovaných mohlo být o něco méně, ale i tak je tu zneklidňujících momentů dost. Tíživá hudba, přiměřená stopáž, výborná hand-camera. John Erick Dowdle se parádně rozjel a tak mi nezbývá než se těšit na jeho remake [Rec]u. P.s.: jak uvádí wikipedie, v 90. letech řádil v městečku Poughkeepsie a přilehlém okolí skutečně šílený vrah, známý jako Řezník z Water Street. Zároveň nás zdroj informuje, že film nezobrazuje jeho skutečné počiny. Alespoň doufám. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • V jednom televizním zpravodajství zazní, že na západní straně Hudsonu v Poughkeepsie došlo k dalšímu zabíjení. Poughkeepsie je pouze na východní straně Hudsonu. (Rollo_Tomasi)
  • Herečka Stacy Chbosky má obě ruce zdravé a kompletní. Efektu pahýlu ruky bylo dosaženo za pomoci triku se zeleným plátnem a rukavicí. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama