Reklama

Reklama

Houbičky

  • Irsko Shrooms
Trailer

Obsahy(1)

Partička amerických teenagerů, která si vyrazila do Irska, se jen chtěla pobavit uprostřed lesa s halucinogenními houbami. Ale nyní si chce někdo pohrát s nimi. A pak je zabít. Originální koprodukční horor, který vám opravdu nažene strach, natočil Paddy Breathnach.  Kdo si chce zahrávat s halucinogenními lysohlávkami, musí počítat s tím, že i o malé, nevinně vypadající kloboučky hub se dá dost šeredně spálit. Jenže vysvětlujte něco takového americké omladině. Proto se partička zámořských teenagerů vydává do Irska, aby si zde pod vedením zkušeného guru Jakea pořádně zařádili a zažili ten nejbestiálnější trip svého života. A jejich přání se jim také brzy vyplní. Společně s děsivými vizemi totiž v lese přichází i něco mnohem horšího. Něco, co lační po krvi a nebojí se vzít si ji i za cenu absolutního masakru. Ne každá cesta za zážitky vede do ráje a ne všude má cenu křičet o pomoc. Mykologové amatéři, třeste se, houbičky v originálním koprodukčním hororu režiséra Paddyho Breathnacha už si na vás chystají výtrusnice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Obstojná žánrovka zasazená do dalekých irských lesů, ze kterých by měl staženou prdel nejspíš i samotný Rumcajs. Do popředí zde skutečně vystupuje atmostéra zamlžených a nepřístupných lesů, která pozvedává celkovou úroveň do lepšího žánrového průměru. Ten epileptický střih tomu bohužel škodí a většina postav je povětšinou naprosto dementní (zábavně jen zřídkakdy). Palec hore za podělanou krávu, co mluví a dokáže popřát "měj se pěkně" :) [55%] ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Irské Halucinogenní horrory asi nejsou pro mě. Nápad se mi líbil, bylo to aspoň takové menší zpestření v rámci žánru, ale tady pozitiva končí. Příšerní herci, (bože jak já jsem si jejich smrt ve filmu přál, no naštěstí mi to vycházelo) umolousané tempo, pár hodně laciných lekaček, snaha vtěsnat do filmu něco jako "podivné venkovské burany" a úplnou korunu tomu nasadil konec. Nějak sem nepobíral, ale ve filmu je možné prakticky všechno, že ano. Tento film si ke svým oblíbeným rozhodně nepřidám. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Otřepaná šablona party mlaďochů v lese, kteří si tentokrát, a to je navíc, jdou zahřibovat, načež se z toho stane ještě horší než bad trip, mě neurazila. Je sice pravda, že filmařina se dost potácí na hranici únosnosti, no haluze a přízraky považuju za povedené. Pointa sice do očí nebije, ale vzhledem k námětu není nijak šokující. Na podívaní jo, těch 80 minut za to stojí, ale pokud vás Houbičky minou, svět se vám nezboří. 60% ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Slasheroidní rádoby duchařina o partě puberťáků, co vyrazila do Irska jen tak si zahoubařit. Jenomže netuší, že tyhle houbičky nejsou ledajaké. Bez nápadu, bez jakékoliv inovace, jen sledujeme, jak nám mládežníci hystericky pobíhají po lese a jeden po druhém hynou jako mluvící krávy na porážce. Lekačky ´sou laciné a o nějaké atmosféře se tu nedá ani mluvit. V závěru na nás pak čeká neoriginální pointa, jenž sice spraví výslednou pachuť, ale nenapraví svinčík, který tu tvůrci po sobě zanechali. Tím nejzajímavějším na celém filmu tak zůstává pouze plakát. A to ´sem se na Shrooms tak těšil... ()

KatanaCZ 

všechny recenze uživatele

A mě se to líbilo! Sám si teď připadám jako blázen, když dávám tomuto filmu 4 hvězdičky a jsem jediný, ale musím. Po celou dobu filmu (vyjma začátek) jsem s napětím čekal co se bude dít, musím říct, že jsem byl docela "podělanej", možná je to tím, že jsou 4 ráno, jsem doma úplně sám a venku je pekelná tma. Les sám o sobě působí někdy dosti tajuplně a strašidelně, ale v tomto podání jde přímo o noční můru. Příběh je originální, nic podobného jsem zatím neviděl. Co se mne týče, film splnil co měl. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo sedm týdnů, a to převážně v Monaghanu v Irsku. (Terva)
  • Paddy Breathnach získal dvě irské ceny IFTA, a to v kategoriích nejlepší režie a nejlepší film. (Terva)

Reklama

Reklama