Reklama

Reklama

Houbičky

  • Irsko Shrooms
Trailer

Obsahy(1)

Partička amerických teenagerů, která si vyrazila do Irska, se jen chtěla pobavit uprostřed lesa s halucinogenními houbami. Ale nyní si chce někdo pohrát s nimi. A pak je zabít. Originální koprodukční horor, který vám opravdu nažene strach, natočil Paddy Breathnach.  Kdo si chce zahrávat s halucinogenními lysohlávkami, musí počítat s tím, že i o malé, nevinně vypadající kloboučky hub se dá dost šeredně spálit. Jenže vysvětlujte něco takového americké omladině. Proto se partička zámořských teenagerů vydává do Irska, aby si zde pod vedením zkušeného guru Jakea pořádně zařádili a zažili ten nejbestiálnější trip svého života. A jejich přání se jim také brzy vyplní. Společně s děsivými vizemi totiž v lese přichází i něco mnohem horšího. Něco, co lační po krvi a nebojí se vzít si ji i za cenu absolutního masakru. Ne každá cesta za zážitky vede do ráje a ne všude má cenu křičet o pomoc. Mykologové amatéři, třeste se, houbičky v originálním koprodukčním hororu režiséra Paddyho Breathnacha už si na vás chystají výtrusnice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Scenak k filmu Houbicky je uplne zdegenerovany, Ved taky scenar napise absolvent pomocnej osobitnej skoly za 10 min. Irske sychrave a zahmlhene lesy az prilis pripominaju Blair Witch, k tomu par predstav/halusieK/zmatenych vizii, ktore pochadzaju z miestnych hub. Herci a herecky zabudnutelni hned po dopozerani filmu, no a niektore pasaze ma poriadne nudili. 20 % ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po Freakdog / Red Mist od tohto rejžu my prišli na chuť i Schrooms. Technické spracovanie je opäť slušné, atmosféra pôsobila, len ten nápad nie je celkom adekvátne využitý, respektíve je tým dnes už prefláknutým doplnkovým dejom, ktorý sa stáva v podstate hlavným, o psychiatrickej liečebni alebo niečím takým, plus sedlákmi ohrozujúcimi mládež, proste klasika, blúdenie lesom a vyvražďovačka kemperov niekým a aj tá pointa je už poriadne otrepaná. Každopádne jej riadne zapísalo. ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Na dlhšiu dobu zrejme môj posledný pokus o aké-také užitie si nejakého (moderného) filmu žánru HOROR. Lámem nad tým palicou. Všetko je to ukrutne predvídateľné, neustále sa recyklujúce, herci šablónovití, a hlavne atmosféra dokonalo umelá. Typické ľakačky sú nutnosťou (bez ohľadu na to, že už nefungujú ako v časoch keď ich vymysleli - cca 30 rokov dozadu), a nechutnosti krvavého charakteru sa v dnešných časoch dajú vidieť - a oveľa viac vedia vydesiť - aj v iných žánroch, kde aspoň nepôsobia samoúčeľne. Druhá hviezda je za to, že som sa do pointy netrafil paradoxne ani jednou zo svojich cca piatich teórií. :-) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Shrooms je přes otřesný zmatený scénář atmosféricky poměrně povedenou záležitostí. Nepřehlednost je největší v druhé polovině snímku, kdy sem chvílema vážně nepobíral co se vlastně děje. Ono to tak v souladu s halucinacemi, které hrdiny postihují, asi má být, ale aby divák věděl ještě míň než samotné postavy, to je myslím trochu moc. Pointa je, vzhledem k průběhu filmu, celkem očekávatelná, a hlavně taky pořádně neoriginální. Shrooms měly obrovský potenciál, kdyby se tvůrci dokázali trochu odvázat a natočit film opravdu odpovídající svému názvu, mohlo z toho vzejít něco víc, než jen průměrný horor žánru teenage-slasher. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

No nech sa prepadnem, mne sa to pacilo :) Asi preto, ze som totalny "nepozerac" horurkov a vyvrazdovaciek. Ale ked si to raz za cas pozriem, tak ma to aj bavi. napriklad ako Wrong turn. Ale chcela som teda povedat, ze aj ked to bolo stupid, koniec predvidatelny uz od prvych minut, tak som tych 86 minut fakt prezila v napati...A aj ked ma vsetci ukamenuju, ta hnusna atmosfera mi svojim sposobom pripomenula Blair witch...To bude asi tym lesom a mlhou :) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Paddy Breathnach získal dvě irské ceny IFTA, a to v kategoriích nejlepší režie a nejlepší film. (Terva)
  • Natáčení probíhalo sedm týdnů, a to převážně v Monaghanu v Irsku. (Terva)

Reklama

Reklama