Reklama

Reklama

Houbičky

  • Irsko Shrooms
Trailer

Obsahy(1)

Partička amerických teenagerů, která si vyrazila do Irska, se jen chtěla pobavit uprostřed lesa s halucinogenními houbami. Ale nyní si chce někdo pohrát s nimi. A pak je zabít. Originální koprodukční horor, který vám opravdu nažene strach, natočil Paddy Breathnach.  Kdo si chce zahrávat s halucinogenními lysohlávkami, musí počítat s tím, že i o malé, nevinně vypadající kloboučky hub se dá dost šeredně spálit. Jenže vysvětlujte něco takového americké omladině. Proto se partička zámořských teenagerů vydává do Irska, aby si zde pod vedením zkušeného guru Jakea pořádně zařádili a zažili ten nejbestiálnější trip svého života. A jejich přání se jim také brzy vyplní. Společně s děsivými vizemi totiž v lese přichází i něco mnohem horšího. Něco, co lační po krvi a nebojí se vzít si ji i za cenu absolutního masakru. Ne každá cesta za zážitky vede do ráje a ne všude má cenu křičet o pomoc. Mykologové amatéři, třeste se, houbičky v originálním koprodukčním hororu režiséra Paddyho Breathnacha už si na vás chystají výtrusnice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Šesť mladých ludí sa vyberie do hlbokých írskych lesov, aby tu mohli experimentovať s halucinogénnymi hubami. Nevinná zábava a túžba po nezvyčajnom relaxe sa zmení na teror, pretože niekto alebo niečo ich sleduje a chce ich jedného po druhom zlikvidovať. - Houbičky boli svojho času v našich končinách pomerne vyhladávaným hororom a určite, rovnako ako doteraz, oblúbeným podpultovým artiklom. V podstate ponúknu všetko, čo sa dá vidieť v stovkách ďalších béčkových hororov a logika sa tu hladať nedá, ale mne sa velmi páčili miestne postavy, zopár atmosférických scén a hlavne výnimočná hudba. Tie nádherné a husté lesy tiež robia svoje, ale záver vyzerá, ako keby ho točil niekto úplne iný a ako keby nemal s týmto hororom takmer nič spoločné. Keby sa to držalo v rovine Hixploitation, ktorá bola v úvode naznačená, blížilo by sa hodnotenie k červeným číslam, pretože potenciál tu bol. + herec z Pride and Prejudice and Zombies + herečka z Shutter ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Irské Halucinogenní horrory asi nejsou pro mě. Nápad se mi líbil, bylo to aspoň takové menší zpestření v rámci žánru, ale tady pozitiva končí. Příšerní herci, (bože jak já jsem si jejich smrt ve filmu přál, no naštěstí mi to vycházelo) umolousané tempo, pár hodně laciných lekaček, snaha vtěsnat do filmu něco jako "podivné venkovské burany" a úplnou korunu tomu nasadil konec. Nějak sem nepobíral, ale ve filmu je možné prakticky všechno, že ano. Tento film si ke svým oblíbeným rozhodně nepřidám. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Nekonečné irské lesy, parta zaměnitelných přátel, plno halucinogenních houbiček, ze kterých solidně tepe hlava. Bez větších keců odevzdají telefony, aby si mohli pokecat s mluvící krávou. Někdo si tu rád hraje s kamerou, zatímco příběh moc zajímavého nepobral. Stačí jedna historka o někdejší křesťanské polepšovně a o někom, kdo po lesích už nějakou dobu pobíhá. Snaha o inovativnost je fajn, ale.. Druhá polovina je zmatená, holka, co má vidění, sjetí studenti mezi stromy, něco děsivého zrovna tak. A diváka těší, že to celé trvá jen nějakou hoďku a čtvrt. Řemeslně je to uchopené slušně, jenže skutečně výraznou slabinou je, že je nám úplně jedno, jak to celé dopadne. Závěrečná pointa už toho moc nezachrání. Asi jsem měl blbej den, ale na víc než dvě hvězdy to nevytáhnu. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Na dlhšiu dobu zrejme môj posledný pokus o aké-také užitie si nejakého (moderného) filmu žánru HOROR. Lámem nad tým palicou. Všetko je to ukrutne predvídateľné, neustále sa recyklujúce, herci šablónovití, a hlavne atmosféra dokonalo umelá. Typické ľakačky sú nutnosťou (bez ohľadu na to, že už nefungujú ako v časoch keď ich vymysleli - cca 30 rokov dozadu), a nechutnosti krvavého charakteru sa v dnešných časoch dajú vidieť - a oveľa viac vedia vydesiť - aj v iných žánroch, kde aspoň nepôsobia samoúčeľne. Druhá hviezda je za to, že som sa do pointy netrafil paradoxne ani jednou zo svojich cca piatich teórií. :-) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Do skonania svojho úbohého života nepochopím, z akého dôvodu som tomuto snímku udelil druhú ☆. Keď už som sa ťažko horko preniesol cez tu nikdy nekončiacu debilitu, či primitívne dialógy, dúfal som aspoň v nejaké hororové prvky, ktoré by mi aspoň sčasti vynahradili ten hlavybôľ. Lenže táto zmrdačina je len úbohou trápnosťou, ktorá neviem z akého dôvodu dosiahla 50%. Respektíve tuším to, ale bojím sa to povedať nahlas - 30% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo sedm týdnů, a to převážně v Monaghanu v Irsku. (Terva)
  • Paddy Breathnach získal dvě irské ceny IFTA, a to v kategoriích nejlepší režie a nejlepší film. (Terva)

Reklama

Reklama