Reklama

Reklama

Humoriády Felixe Holzmanna

(pořad)
všechny plakáty
Hudební / Komedie
Československo, 1985, 55 min

Obsahy(1)

Klasické scénky legendárního komika v hudebně zábavném pořadu. Mezi nejoblíbenější scénky Felixe Holzmanna už navždy bude patřit ta, která se odehrává u pokladny kina, a v níž Iva Janžurová v roli pokladní diskutuje se zákazníkem (v podání komika), který pořád nemůže pochopit, co to vlastně hrají a kdy? Včera, dnes a zítra nebo V sobotu večer, v neděli ráno? Původní pořad Felixe Holzmanna nabízí další scénky, situované do různého prostředí restaurace nebo seznamovací kanceláře, a také satirické písničky trojice hudebníků v čele s Františkem Peterkou. (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

pursulus 

všechny recenze uživatele

Lavičkář Holzmann.¬         S F. Holzmannem ocitáme se v oblasti humoru srandoidního neboli "menšíkovského" neboli lidového; zábavy zcela odlišné od humoru intelektuálního známého v Čechách nejspíše pod jmény J. Wericha či M. Horníčka. Pro intelektuální posluchače tedy rozhodně nižší třída, pro lidového rozhodně třída vyšší; vyberte, do které skupiny patříte, abyste byli spokojeni nebo nebyli zklamáni. Ovšem pokud si takový intelektuál touží odpočinouti od svého prokletí, potom mu srandoidní humor Holzmannův může odlehčiti na jeho pouti životem stejně dobře, jako obdivovateli ordinací v růžové zahradě.¬                 Lidovost podtrhuje i podání: rozhovory probíhají často na parkové lavičce. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Holzmann je perfektní, jeho humor nestárnoucí neboť blbost či spíše natvrdlost je věčná, přitom nikoho neuráží a není vulgární! To je úplný zázrak! Spolu s Cimrmany určitě nejcitovanější osoba nejen u nás doma, je neuvěřitelné, na kolik situací je nejlepší reakcí právě citát FH. Třeba když se řekne "Bude padat sníh" a všichni: "Budem tavět huhuláha!" Všechny naše známé Dáše jsou pro nás Dáša Šá (co je pěkná roš'tačka) a tak dále. Ani nevím, kterou scénku mám nejraději, asi tu se sklerózou, jak jde k panu Vránovi pro dlužné peníze a nemůže mu chudák přijít na jméno (já dycky vím, že nějakej pták ste, ale nikdy nevím jakej). No a pak samozřejmě: Jak je starý? Ale starý je dobře, ale dítě mám nemocný! Ale né, jak je starý to dítě? Jo ták! No tak za půl roku mu bude tři a půl roku....A takhle bych tu mohla psát až do včera dnes a zítra:-) ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

V karlovarském K-Klubu se v roce 1985 sešel Felix Holzmann se svým komediálním partnerem, Milanem Nedělou (který dělal něco jako konferenciéra tohoto malého setkání), aby zahráli svých pár scének. Ve scénce Tajemství zvěrokruhu a V restauraci vystupuje právě Milan Neděla, Seznamovací kancelář a Lístky do kina obohatila svou účastí úžasná Iva Janžurová. Hudební doprovod zajistil Karlovarský dixieland BC a Skupina Peterka a spol. Kvalita scének je samozřejmě parádní a skvělá, jak už u Holzmanna je zvykem, bohužel hudební doprovod je přinejmenším infantilní a navíc zabírá hodně času. Naštěstí existuje spousta střihových pořadů, které obsahují scénky a hudební doprovod skončil na smetišti dějin. Zajímavý pořad z archivu ČT, který tam zase může další dekádu pobýt. ()

gombarix 

všechny recenze uživatele

.... ale tři věci si nepamatuju - jména, čísla... čísla, jo... no a to třetí už jsem zapomněl... - Mnohé scénky jsou absolutně perfektní a můžu je poslouchat pořád, ale některé jsou zase slabší, pan Jouda už se v nich trochu opakuje a vaří z vody. Každopádně, FH je jeden z nejlepších komiků (autorů i performerů) naší historie. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tak už konečně vím, odkud se vzaly leckteré scénky, které se objevily v řadě střihových pořadů. Pravda, minimálně jednu scénku jsem již viděl v jiném obsazení a černobíle, ale jinak Felix Holzmann je prostě stálice. Hudbu zde navíc zastoupila mě totálně neznámá kapela, která přitom chrlí celkem zábavné písničky ačkoli i na tehdejší dobu se značně jednoduchými texty. ()

Zajímavosti (2)

  • Felix Holzmann napsal celou scénku „Včera, dnes a zítra“ za pouhou jednu hodinu. Musel rychle zapsat nápad, který dostal chvíli předtím při náhodném zaslechnutí názvů obou filmů, účinkujících ve skeči. (Komiks)

Reklama

Reklama