Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Po většinu snímku jsem byl zatížen faktem, že jsem viděl dřívější film vzešlý ze stejné předlohy. Nakonec mě anime verze přeci jen získala, ale zdaleka ne natolik. Co bych tomuhle vytkl (kromě obvyklých animeprvků typu, hlavní hrdince po každém skoku snad vždy něco spadne na hlavu) je nevěrohodnost a nelogičnost. Důvod cestovatele časem je naprosto zcestný, stejně jako důvody dalších postav, hlavně... no, je to zase ten cestovatel. Prostě, tenhle film to sice bere z jiného konce, má svoje silné momenty i silné stránky, ale dokonalost... to ne. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přestože je většina japonských animáků originální a působivá, jak po vizuální, tak po příběhové stránce, "Dívka, která proskočila časem" je klasickou variací na téma změn v minulosti a jejich následcích v přítomnosti. Nebudu zastírat, že jsem čekal více a na podobné téma si raději dám "Osudový dotek" nebo "Na hromnice o den více". ()

Reklama

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Hoci som toho zatiaľ nevidela veľa, už viem že anime mám rada. Ako lepšie spracovať sci-fi tému skákanie v čase než v anime, kde neexistujú žiadne obmedzenia. Vzťah Makoto a Chiaki mal nakoniec celkom iný význam ako som čakala a celkom ma to dostalo, aj keď tentokrát bez sĺz. Celkovo by som povedala, že mi tú chýbala hlbšia myšlienka. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Já prostě musím maximum. Protože tohle je pro mne první animovaná romance, která je ve své pravdivosti stokrát reálnější, než cokoliv hraného, co vylezlo z Ameriky za posledních deset let. Ten konec mě jednoduše položil, protože jsem čekal pohádkově sladký happy-end. A filmům, které překvapí, já rád trochu nadržuji, protože ve 21. století jich začíná být stále méně... Navíc je to takový "komorní" animák, protože děj se v podstatě točí pouze okolo tří postav a skoro vůbec se zde nemění prostředí - veškerou zábavu tu obstarává perfektní animace, dabing, a bláznivé hrátky s časem. A ta hudba! Sice jsem trochu nepobral karaoke část (japonci jsou asi zpěvavý národ), ale atmosféru nemohlo nic pokazit. Po shlédnutí jsem se dozvěděl o chystané hrané verzi (Japonsko), na kterou jsem pořádně zvědavý. Mimochodem, narazit na podobný příběh v podobě sci-fi povídky ve sborníku třebas Gardnera Dozoise, asi bych byl po dočtení hodně naměkko. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k faktu, že jsem sledoval v angličtině, bylo to trochu komplikované a proto nedávám plné hodnocení. Vlastně je to "holčičí" film, o vztazích a uvědomování si pocitu lásky, doplněný sympaticky chaotickým "skákáním" v čase (už jen proto, že někdy je třeba víc pokusů, abyste dosáhli toho, co chcete). Každopádně nelituji, že jsem sehnal originální DVD. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • V cenách Sitges (2006) získal Mamoru Hosoda cenu nejlepšího animátora. (NGP)
  • Snímek byl prvním výhercem nově zavedených Cen Japonské akademie, a to v kategorii Nejlepší animovaný film v roce 2007. (NGP)
  • V roce 2009 v cenách Young Artist Awards vyhrála Emily Hirst v kategorii Nejlepší dabing (dabovala Makoto). (NGP)

Reklama

Reklama