Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zábavná show, která ukazuje vědu z té vtipnější stránky. Je možné chodit po hladině bazénu naplněného pudinkem? Lze tavit sklo v mikrovlnné troubě? Jak daleko dojede nemocniční vozík poháněný minimaxem? Vynalézavé zničení karavanu a ohnivý výbuch v každém díle zaručeny! (oficiální text distributora)

Recenze (142)

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný pořad, který v mnohých případech až překvapuje svou primitivitou. Myslím, že tvůrci spíše než zdokumentovat zajimavé vědecké pokusy chtěli diváka rozesmát. Což se jim alespoň v mém případě rozhodně povedlo. Věda zpracována do zábavné formy, je rozhodně příjemnou večerní podívanou, z které si i něco málo odnesete :-). 80% . ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

A zase - Britové to rozjeli ve velkém stylu, se spoustou prapodivných (ale tolik britských!) vtipů a tentokrát i experimentů. Na Brainiac jsem se koukala ráda. Byla to docela zábava sledovat, jak lítá vzduchem všechno co se jim zrovna zachtělo atd. Ale co se mi líbilo nejvíc, byly ty průzkumy (co je nejkyselejší?) a rubriky typu - Věci, kterými můžete proběhnout. Brainiac si prostě dělá srandu z vědy a možná, kdyby si jí dělal o něco méle stupidněji (a to mám ráda britský humor!) a o něco více ekologicky, dala bych mu bodů víc. Takhle je to prostě hraní si dětí, které dostaly kupu peněz. 60% hlavně za nápady, styl pořadu a některé rubriky a moderátory. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tento pořad mě zaujal. To, co nabízí, může být zábavné a poučné. Není to ale ani jedno. V lacinější české verzi "Clever" jsem se dozvěděl víc zajímavostí. Většina pokusů je naprosto o ničem. Rozbije ocelová koule budík? Rozbije se skleněná koule při dopadu na zem? Co se stane s banánem vystřeleným do vzduchu? Všechno tohle se tu řeší... Musíte to vidět? Překvapí vás, že se skleněná koule po pádu rozpadne? Pokud je to pro vás šokující informace a čekali jste, že koule se od země odrazí a bude skákat jako hopík, je to pořad pro vás.___ Tenhle seriál nemá s vědou nebo zajímavostmi z jejího světa nic společného... je to jen tupé mlácení do věcí. ()

Kalda69 

všechny recenze uživatele

Musim dat 4* protoze i kdyz jsou obcas pokusy nezajimave, vetsinou i spatne provedene a i proto jsou zavery zavadejici (mereni ucinku snizeni slz pri krajeni cibule, kde slecny pipetami zachytavaji slzy ale jak je videt tak obcas nejaka ta slza spadne i na skleneny stul pod kterym je kamera aby to natocila nebo zjistovani co doda dechu vice alkoholu kde maji subjekty poznat ze dosahli hladiny alkoholu v dechu kdy uz nemohou ridit -> 0,8 promile a kdo prvni prekona tuto hranici tak vyhral, podle me to meli udelat jako u vsech ostatnich pokusu kdy se urcity cas subjekty laduji pozadovanym jidlem a kdo by pak nadychal nejvic ten vyhral ale takhle bych mohl pokracovat donekonecna) ale oci me otevrela az hlaska: Braniac si vytírá zadek žínkou vědy. Pote jsem pochopil ze nejde o vedu ale jen o prdel, kterou vam tento porad splni. BTW: Miluju ocelove koule, kosik s krasnym pevnym a stavnatym ovocem a zahadnou muslicku profesorky Myang Li ale nejspis to bude tim ze hrala v jedne bondovce :o) ()

karnifex 

všechny recenze uživatele

Exploze, půvabné asistentky, vtipné nápady - prostě 90% zábavy + 10% vědy (já teda na vysoké dlouhé hodiny mikroskopoval horninové výbrusy, ten poměr věda/zábava nebyl úplně stejný, ale taky jsem si to užil). A hlavně britský humor, který mám rád: to, jak testovali účinky rajského plynu při poslechu Němce mluvícího o svém životě - to bylo skvělé! ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama