Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zábavná show, která ukazuje vědu z té vtipnější stránky. Je možné chodit po hladině bazénu naplněného pudinkem? Lze tavit sklo v mikrovlnné troubě? Jak daleko dojede nemocniční vozík poháněný minimaxem? Vynalézavé zničení karavanu a ohnivý výbuch v každém díle zaručeny! (oficiální text distributora)

Recenze (142)

Zbyisek 

všechny recenze uživatele

Pořad je zábavný a někdy až vtipný. Nicméně škoda je, že některé pokusy jsou naprosto k ničemu a navíc provedené pouze jednou (a ne třeba průměrem několika měření). Takže výsledek je často vysoce zavádějící, nepřesný, náhodný a pak člověk ani neví, jestli je to pravda nebo není. Aktualizace: Zahlédl jsem nějaké novější díly, které jsou ještě strašnější. Stále testují a vymýšlejí větší blbosti, které jsou ještě méně přesné a zajímavé. Přestávám výsledkům úplně věřit. Mám chuť snížit hodnocení seriálu o hvězdičku - možná tak brzo udělám. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Kromě těch zamýšlených, ze scénáře vyplývajících, otázek se nabízejí i některé další: je to cool, dělat pokusy a vůbec nezastírat, že to nemyslíte vážně? Dělat fekální fórky prokládané záměrně průhledně umístěnými prsaticemi? Atd. Jak se to vezme. Vlastně je to docela prča, když se díváte na jednu nebo dvě epizody. Pokud ale vaše ratolest trvá na nahrávání všech dílů a vy se na ně musíte takřka povinně dívat s ní, začíná to být trochu v pytli. Ten záměrně pitomý scénář je vlastně celkem rafinovaný: dospělý si myslí, že je to nadsázka, odrostlejší potomek si naivně myslí, že je to nadsázka, kterou prokoukl a nechá se tedy s pocitem zadostiučinění unášet, menší potomek si té nadsázky ani nevšimne a tudíž mu to přijde cool. Tak nevím, mám moralizovat? Brainiac je každopádně místy (řídce) srandovní srágora. ()

Reklama

karnifex 

všechny recenze uživatele

Exploze, půvabné asistentky, vtipné nápady - prostě 90% zábavy + 10% vědy (já teda na vysoké dlouhé hodiny mikroskopoval horninové výbrusy, ten poměr věda/zábava nebyl úplně stejný, ale taky jsem si to užil). A hlavně britský humor, který mám rád: to, jak testovali účinky rajského plynu při poslechu Němce mluvícího o svém životě - to bylo skvělé! ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Koho nenapadli otázky typu: Po zjedení čoho prd najviac smrdí?  Dá sa chodiť po pudingu alebo trebárs horčici?  Akou rýchlosťou treba kopnúť loptu aby sa roztrhla? Čo všetko sa dá zistiť z rozboru vlasov človeka? Mňa a určite aj viacerých áno a tento seriál nám na tieto a ďalšie podobne bizarné, ale svojim spôsobom zaujímavé otázky odpovedá. Richard Hammond sa do podobnej relácie ako moderátor veľmi hodí a jednotlivé pokusy, či skôr experimenty boli pre mňa pútavé a hlavne veľmi zábavné. Oddychový seriál, pri ktorom ak budete dávať pozor tak sa môžte dozvedieť niečo totálne životu nepotrebného ako napríklad že po pudingu sa naozaj dá chodiť. 80% ()

Zik2 

všechny recenze uživatele

Nechápu, k čemu ten pořad je. Myslím, že si to nikdo soudný netroufne nazvat ani silně populárně vědeckým pořadem. Věda tam není naprosto žádná, ani náznak. Má to asi být vtipné. Jenže nevím, co je vtipné na tom prostě pustit myčku nádobí z třiceti metrů a pak zjistit, že je rozbitá. Ani žádný pokus to nějak vtipně okomentovat. Prostě je to pro ty, které baví ničit všechno možné. Tak dobře, pokud si na tom psychopati vybíjí svoje destruktivní sklony, pak to k možná k něčemu je. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama