Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Manhattanu vypukla smrtonosná nákaza, která mění lidi v krvelačné bestie. Šestice obyvatel domu musí přetrvat noc chránicí své obydlí a životy do doby, než bude mít magistrát města vše pod kontrolou. (LIVINGDEAD)

Recenze (58)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Americká akčně pojatá krysí zombiárna, která nabízí divákovi vysokooktanovou, místy střihově zběsilou, krvavou jízdu v ulicích Manhattanu. Ve vlastním příběhu sledujeme partičku obyvatel staršího bytového domu, která se snaží odolávat krvavým útokům zmutovaných krysích lidí (krysích zombie?), jejichž řady se v okolí po kousnutí infikovanými krysami rozrůstají exponenciální řadou. Ústředními hrdiny snímku jsou bývalý boxer, který pálí za svou sousedkou pracující v nedalekém baru, jeho černošský kamarád a dcera vracející se z vojenské mise. V domě divák může ještě potkat dva starší týpky, umaštěného údržbáře a syna objektu touhy správňáckého ex-boxera, který si to s krysákama rozdává holýma rukama. Strachu plné barikádování se v domě je jen začátek této adrenalinové jízdy, která zběsilými naháněčkami v manhattanských ulicích rozbuší srdce každého hororového fanouška. Na to, že se jedná o režisérovu prvotinu, je snímek obstojně řemeslně zvládnut a disponuje slušnou porcí napětí, zdařilých masek a pořádného gore. Příběh je sice prostý, ale úderný jak rána pěstí do hlavy. Herecké výkony nejsou zrovna oscarové, ale žádné herecké křeče se díkybohu také nekonají. Třešničkou na dortu je vynikající hudební doprovod. Takže u mě za poctivé čtyři hvězdy. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Byly tam chvíle, kdy bych klidně ty 4* dal, ale celkově to prostě nejde, už jenom kvůli počtu nelogičností (dost mě vytáčelo, že nikdy neměli ruce od krve, přitom těch krysolidí rukama zabili dost), kterých rozhodně nebylo málo. Jinak se mi to ale líbilo, a to hlavně tím, že to celé ukazuje první den vypuknutí nákazy, což mě vždycky na všech těch filmech o zombících (já vím, psal jsem o krysolidech, ale oni od nich nemají vůbec daleko) zajímá nejvíc. Vyvíjí se to pomalu, přesto to ale už od začátku má nějakou atmosféru a napětí, které není vůbec slabé, překvapivě se mi líbila i kamera. Ale upřímně, víc se mi líbila první polovina, kdy se to všechno pomalu rozjíždělo, ta druhá taky není špatná, napětí se zde pořádně rozjíždí a nenudil jsem se ani na minutu, ale začínají zde nelogičnosti. Ten, komu jsem fandil, zase jako vždycky umřel, ale musím uznat, že přežil dost dlouho. Na filmu se mi ještě hodně líbí ten plakát. Celkově je to celkem slušný horor, ale víc jak lepší 3* mu dát prostě nemůžu, i když bych místy chtěl. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Vítej doma, zlatíčko!" Jo, kdyby holka tušila, do čeho přijela...Pěkná krysí zombiárna, která je v první půli pomalejším psychologickým dramatem s příjemnou hudbou a kamerou, se ve druhé půli zvrhne ve zběsilý útěk o život. Lidé si nejsou jisti nikde, jelikož jejich zmutovaní soukmenovci nejsou běžnými zombie. Krysí mutace jim dovoluje proškrábat se nejen skrze dveře, ale i skrze zdi a stropy (aby ne, když krysy i potkani přehryžou ocelové trubky a prohrabou se betonem). Nevím, jak krysa, ale odolný potkan vydrží 5 minut pod vodou a dokáže vylézt odpadní rourou záchodu do třetího patra. Boj přežívajících je zoufalý, až dokumentární záběry krmících se mutantů dávají tušit, že moc šancí nemají. Závěr mi připomněl Noc oživlých mrtvol. U těchto filmů mám vždy pocit, že skutečnost by byla nejspíš podobná a že neschopná vláda a armáda by se chovaly stejně... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Aké mám pocity z tohoto filmu?Zmiešané!!! Páčila sa mi rýchlosť akou Krysy resp.Krysý ľudia útočili. Páčil sa mi dej,mal punc originality. Páčili sa mi lakačky,niektoré sa vydarili. Páčila sa mi strašidelnosť,hlavne pri momentoch útočiacich Krysých ľudí. Páčili sa mi gore efekty,ktoré považujem za dosť vydarene. Vytáčali ma postavy,ktoré boli veľmi nesympatické. Vytáčala ma kamera,ktorá bola totálne mimo diania. Vytáčal ma psycho strih,ktorý mi vadí v každom filme a tu to nebolo ináč. Vytáčala ma hudba,ktorá sa sem vobec nehodila. Vytočil ma režisér,ktorý z tohoto námetu mohol vytrieskať kurva veľa. ()

petero 

všechny recenze uživatele

AFTER DARK HORRORFEST 2 (Borderland, Crazy Eights, Lake Dead, Mulberry St., Nightmare Man, The Deaths of Ian Stone, Tooth n Nail, Unearthed) Nepodarená variácia na zombie filmy, kombinujúca 28 DAYS LATER a NIGHT OF THE LIVING DEAD. Nízkorozpočtovosť je úspešne zakamuflovaná kamerovým filtrom, ale všetko to kazí dosť nepravdepodobný scenár. Prepuknutie nákazy má rôzne doby trvania, postavy jednajú rozporuplne, nainfikovaný sa dostávajú cez bariéry tak ako sa scenáristovi hodilo a deratizérom sa zasahovať asi veľmi nechcelo. Že nepoužili aspoň kuchynské nože bolo tiež čudné. Ale dedo bol zato frajer keď sa odpálil kyslíkovou fľašou. Podobne ako pri FEAST aj tu ma štvala zmätenosť pri útokoch krysích ľudí. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama