Reklama

Reklama

Afro Samurai

(seriál)
  • USA Afro Samurai
všechny plakáty
Trailer

Epizody(5)

Obsahy(1)

Na temnou cestu ve futuristickém feudálním Japonsku se vydává samurai prahnoucí po pomstě za vraždu svého otce, kterou na vlastní oči kdysi v mládí viděl. Ze studia Gonzo se na nás valí přehršle soubojů , krve a končetin poletujících vzduchem. Seriál částečně čerpá z RUROUNI KENUSHIN: TSUIOKUHEN a SAMURAI CHAMPLOO. (gruvacek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

gambit 

všechny recenze uživatele

Naprosto zničující atmosféra, geniálně propracovaný vizuál a skvělý hudební doprovod od RZA. Svět Afro samuraie mě okamžitě pohltil, leč musim přiznat, že po třech minutách mi byl jasný vývoj celé zápletky včetně rozuzlení. Tahle šablonovitost a předvídatelnost mi brání v udělení páté hvězdičky, přesto sem si tohle dílo maximálně vychutnal a komukoliv ho rád doporučim. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Děj - Vítejte do světa, ve kterém vládne jen pár pravidel. Kdo má příslušnou čelenku, je bojovnií číslo 1, je nedotknutelný, je jako Bůh. Skoro. Jediný, kdo s ním smí bojovat, je majitel čelenky druhé, číslo 2. A s ním smí bojovat každý. Afro Samuraj se vydává za pomstou - zabije nynější Jedničku, toho, který zabil předchozí Jedničku, Afrova otce? Uvidíme... Verdikt - Afro Samurai je silácká blbinka bez myšlenky, která se vyžívá hlavně v usekaných končetinách a cákancích krve. Máme jednoho nemluvného hrdinu, který prostě jde jako stroj a přibližuje se svému cíli - odkráglování Jedničky. Do cesty se mu přitom z různých důvodů motají chlapíci další a on je kosí. Všechno komentuje Afrův užvaněný průvodce, postava nesnesitelná a zbytečná. Také je to skvělý zabiják. Tak jako on, nikdo atmosféru zabít nedokáže. Ani další postavy charismatem, skutečností a sympatičností zrovna nehýří. Kdyby alespoň ony souboje, kterých je toto OVA plné, ba je jimi přeplněno, byly pastvou pro oko...ale až tak nejsou. Pro mě hodně slabé ***, a to si to možná ještě rozmyslím. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Pomsti mě!!…. Zvláštní animace, která mi ovšem časem zevšedněla. Přece jenom jde jen a jen o pomstu. Spousta akce, animovaná krev není tak strašná a i to svinstvo, které za Afrem zůstává čase omrzí. Člověk musí přistoupit na tu hru, nebrat to vážně. Zasmát se hláškám či se pobavit nad hořícím afrem Afra. Ale že bych to musel vidět 2x…. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Hodne povrchni postavy a banalni pribeh vas u teto OVA jen tak neudrzi, to spise pomerne velke mnozstvi souboju kde se krvi nesetri. Dabing je perfektni a graficka stylizace se mi tez hodne libi ale opravdu mi tady chybi vetsi hloubka a silnejsi vztah alespon k hlavni postave ovsem to se ani po dvou hodinach me nepodarilo. Jsou to slabsi ctyri hvezdicky. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Po dokoukání seriálu jsem se cítil, jakobych vylízal krásně barevný talíř, na kterém ale nic po celou dobu konzumace nebylo servírováno. Hip-hopová stylizace Afra je vynikající a hodně originální (pod soundtrackem je podepsán RZA). Ale k čemu. Cítím, že kdyby měl seriál šedesát dílů, tak bude stejně prázdný jako po dosavadní pětici. 50 % ()

Galerie (54)

Zajímavosti (2)

  • Původní stejnojmennou mangu, která byla seriálu inspirací, napsal a nakreslil Okazaki Takashi. (Claude Speed)
  • Výroba jednej epizódy stála približne 1 milión dolárov. (Mihail123)

Reklama

Reklama