Reklama

Reklama

Afro Samurai

(seriál)
  • USA Afro Samurai
všechny plakáty
Trailer

Epizody(5)

Obsahy(1)

Na temnou cestu ve futuristickém feudálním Japonsku se vydává samurai prahnoucí po pomstě za vraždu svého otce, kterou na vlastní oči kdysi v mládí viděl. Ze studia Gonzo se na nás valí přehršle soubojů , krve a končetin poletujících vzduchem. Seriál částečně čerpá z RUROUNI KENUSHIN: TSUIOKUHEN a SAMURAI CHAMPLOO. (gruvacek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Příběh který je plochý jak prkno a zaobalený do surového obalu z krve a hromady usekaných končetin. Není to nic osobního, prostě jenom pomsta - krutá a nesmlouvavá. Prolínání hlavní dějové linky a flashbacků z minulosti je také hodně zajímavé. Animace a hudba je dost unikátní záležitost. Navíc je tam i několik momentů u kterých jsem si říkal, jestli tohle myslí vážně (RoboAfro, Jinno jako medvěd/ Darth Vader). Ve výsledku jsem z toho měl pocit pocit, jako bych se koukal na animovanou napodobeninu Tarantinova Kill Billa, ale s jedním zásadním rozdílem. Zatímco u hraného filmu na mě všechna ta krev stříkající jako vodotrysk a "cool" souboje v kterých herci překonávají lidské možnosti působí dost hloupě (což je také hlavní důvod proč se nemůžu střízlivý a "nezhulený" dívat na japonské hrané akční filmy) a prostě mě to tak nějak brání tomu abych se do filmu ponořil u anime tenhle problém evidentně nemám. Takže jsem se nechal unést touhle šíleností a nechal se strhnout atmosférou. Nakonec i příběh překvapil pár zajímavými zvraty a finální pointa a rozhovor Afra a Pistolníka mě i přiměl k zamyšlení. Kdyby nebyl Afrův "imaginární kamarád" tak nesnesitelně ukecaná figurka a kdyby byly dialogy okořeněné nějakými opravdu peprnými dialogy, pak bych tomu napálil 5*, ale takhle jen 8/10. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Mnohí tvrdia, že best Anime Seriál je Berserk. Áno Berserk bol drsný, ale chýbalo mu to, čo som našiel v Afrovi. Rýchlejší spád. Tu to proste "odsejpá". Afro Samuraj je príbeh plný krvi, pomsty a drsnej animácie, na ktorú ma naozaj bavilo pozerať. A ešte musím pochváliť prostredie, cyber-feudálne Japonsko. Fakt, pozeraním tohoto seriálu nemôže nikto nič pokaziť a nebude ani ľutovať. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Pomsti mě!!…. Zvláštní animace, která mi ovšem časem zevšedněla. Přece jenom jde jen a jen o pomstu. Spousta akce, animovaná krev není tak strašná a i to svinstvo, které za Afrem zůstává čase omrzí. Člověk musí přistoupit na tu hru, nebrat to vážně. Zasmát se hláškám či se pobavit nad hořícím afrem Afra. Ale že bych to musel vidět 2x…. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Toto vznikne,když se smýchá anime s američany.Seriál má spoustu dobrých vizuálních efektů,které mě celkem překvapily.Pak tu je dost jednoduchý děj a spousta krve,která ovšem asi nikomu nevadí.Celkem chápu,že když jeden díl stál 1 milion dolarů,tak to má jen pět dílů.Řekněme,že kdyby to natahovali a bylo by z toho třeba jen 50 dílů,tak bych se na to asi ani nedíval.Celý seriál jsem měl shlédnutý asi za dvě hodiny a bavil jsem se,ale picity tam nebyly skoro žádný,což od anime bohužel docela očekávám,takže jsem uvažoval o třech,nebo čtyřech hvězdičkách a nakonec dávám čtyři za snahu. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Po dokoukání seriálu jsem se cítil, jakobych vylízal krásně barevný talíř, na kterém ale nic po celou dobu konzumace nebylo servírováno. Hip-hopová stylizace Afra je vynikající a hodně originální (pod soundtrackem je podepsán RZA). Ale k čemu. Cítím, že kdyby měl seriál šedesát dílů, tak bude stejně prázdný jako po dosavadní pětici. 50 % ()

Galerie (54)

Zajímavosti (2)

  • Výroba jednej epizódy stála približne 1 milión dolárov. (Mihail123)
  • Původní stejnojmennou mangu, která byla seriálu inspirací, napsal a nakreslil Okazaki Takashi. (Claude Speed)

Reklama

Reklama