Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2019. Zemí se přehnala neznámá nákaza, která přeměnila naprostou většinu všech obyvatel v upíry. Lidé teď patří mezi ohrožený, podřadný druh. Jsou nuceni se ukrývat před upíry, kteří je usilovně udržují na pokraji vyhynutí, aby se měli čím živit. Edward Dalton (Ethan Hawke), vědec, který se odmítá živit lidskou krví, se snaží vytvořit umělou krevní náhradu, co by dokázala udržet upíry při životě. Času a naděje ale zbývá jen velice málo – než Ed potká Audrey (Claudia Karvan), lidskou ženu, která mu pomůže k překvapivému objevu. Vyzbrojen informací, za kterou by upíři i lidé byli ochotni zabíjet, je nucen pustit se do nebezpečného boje, který rozhodne o osudu lidstva. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (696)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Snaha byt "Matrixom upirskeho filmu" je zjavna a obdivuhodna, vysledok ostal na pol ceste. Trefne socialne i politicke komentare si podavaju ruky s logickymi preslapmi a "iba" zanrovo riesenymi situaciami. Spierigovci uz v Undead ukazali, ze remeselna zrucnost im nechyba, Daybreakers vsak zatial povedane iba potvrdzuju. Namety a temy pre pripadne pokracovanie priam visia vo vzduchu a hlavne ten jeden (a ktoreho sa zatial nechytili ani tvorcovia True Blood), ktory by mohol do diskusii o evolucnych teoriach priniest zaujimave napady sa javi viac ako pritazlivy... . ()

castor 

všechny recenze uživatele

I když mi místy chyběla atmosféra i pořádná akce, nepříliš nápaditý děj jede samospádem a do paměti se mi film jako celek vryje jen velmi obtížně, do prachu země ho zašlapávat nebudu. To možná udělají ti, kteří čekali pořádný restart upírských filmů. Já nečekal nic, a dostal nezajímavou story v paradoxně velmi zajímavém světě!! ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

V průběhu první poloviny by mi žádný upír nenahmatal ani puls - tak jsem se nudil. Nezajímaví hrdinové, neexistující spád. I ten úžas nad zdánlivě novým světem ovladaným upíry kalilo podezření, že tohle všechno jsem už někdě viděl. A ano, lépe. V druhé polovině to bratři trochu rozpumpovali, na počáteční rozpaky ale zapomenout nedali. Několik svěžích nápadů nechybí (sebevražda holčičky, inferno hladových vojáků), tempo kolísá. Do příště zlepšit, prosím. 60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Být člověkem ve světě upírů je asi tak bezpečné, jako dovádět s pětidolarovou děvkou..." Sam Neill je pan herec a W.Dafoe rovněž, zdárně jim pak sekunduje E.Hawke. Pro milovníky upířích filmů velmi příjemné. Jsem rád, že se nejedná o bezduchou mlátičku ve stylu Bladea, i když na masakr také dojde. Hammerovské horrory zlaté éry jsou už minulostí, a tak při zakusování stříkají gejzíry krve, jak je dnešní divák zvyklý. Hlavním motivem je však něco zcela jiného: otázky nesmrtelnosti, výlučnosti, likvidující epidemie, hladomoru...vše, co už dávno zajímá sci-fi příběhy. A pokud se podíváme na neustálé hrozby např. chřipkových epidemií nebo kolik lidí umírá hlady, pak film neklade otázky z příliš vzdálené budoucnosti. Poetické záběry krajiny, stromů, západů a východů slunce jsou v kontrastu k chladné a neosobní architektuře, studené, jako jsou těla upírů. Atmosféru podporuje hudba i dobrá kamera, konec je neotřelý, v rámci upířích filmů nezvyklý. S bouřkou za oknem je prožití filmu o stupeň lepší... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch filmů, u kterých si už 10 minut po jeho zhlédnutí nepamatujete, jak to vlastně skončilo. Nápad se světem upírů neni vůbec špatný, ale kdyby to nebylo jedno klišé za druhým! První půlka ještě ušla, nějaká akce se tu taky objevila, i když skončila dřív, než mohla pořádně začít. Ale druhá půlka je vysloveně dojení krávy. Ten konec s vyléčením upírů je sice srandovní, ale bez špetky originality a pořádné závěrečné akce. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (8)

  • Počas scény v titulkoch, keď si malé dievčatko píše list na rozlúčku, je záber na kalendár, ktorý je otočený na apríl 2019. Tento mesiac však začína v pondelok a nie v utorok, ako je ukázané vo filme. (Gottfried)
  • Filmová postava Lionela 'Elvise' Cormaca (Willem Dafoe) dostala jméno na základě hercova kladného vztahu ke skladbě "Burning Love" od Elvise Presleyho. Ve spojených státech měl pak snímek premiéru v den narození Elvise Presleyho, tedy 8. ledna. (Conspi)
  • Nakrúcanie sa začalo 16. júla 2007 v Austrálii na Zlatom pobreží (Gold Coast) v Queenslande u Warner Bros. Movie World studio a v Brisbane. (Greenpeacak)

Související novinky

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Kapitán Blood ve vesmíru

Kapitán Blood ve vesmíru

04.08.2009

Včera jsme tu měli piráty karibské, dnes se střežte pirátů vesmírných. Studio Warner Bros. se rozhodlo natočit novou verzi klasického dobrodružství z roku 1935. Captain Blood byl jedním z filmů,… (více)

Reklama

Reklama