Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martín je zastáncem klasické ekonomie západních zemí. A jako správný ekonom, navíc asistent na katedře ekonomie, prokáže své brilantní znalosti tohoto oboru a vyhraje v televizní soutěži co se dá. Přítelkyně Laura je nadšená, vždyť má teď doma milionáře, a konečně může začít utrácet za parádu. Z Martína nadšení ale brzy opadne, protože si jako dobrý ekonom dokáže spočítat, co ho nový dům, jachta, letadlo, dvě auta a řada dalších věcí, budou stát na daních a dalších poplatcích. Inu taková výhra nemusí být vždy zrovna výhra. A tak se Martínův život obrátí naruby. Ale bude to tím správným směrem? (Lyncha)

(více)

Recenze (12)

Fr 

všechny recenze uživatele

VÍTE JAKÝ JE ROZDÍL MEZI BOHATÝM A CHUDÝM? … CHUDÝ SI MYSLÍ, ŽE HO PENÍZE UDĚLAJ ŠŤASTNÝM. A BOHÁČ…TEN TO VÍ!... /// Všechno to začalo před… před... před… - správně, vyprávění na přeskáčku, 3 prdele informací, ale má to spád a věřím, že každej chce vědět, proč je Martín mrtvej (hovno spojler, to se všeobecně ví!). Parádní pohled na to, JAK VĚCI FUNGUJÍ. Ty ekonomický samozřejmě. Osvěta pro trotly (jako že to pochopím i já?), že od prvopočátku po současnost se vlastně tolik nezměnilo a zjištění, že NÁŠ ŽIVOT JE ŘÍZENEJ SÉRIÍ NEPŘESNOSTÍ (to ale není moc ekonomický…). Tragikomedie, spíš tragická než vtipná a spíš skutečnost než fikce. Moc hezky vodsejpající film, během něhož budete toužit zůstat chudý. Na slzy to není, ale za mrknutí to stojí. Zvlášť, když chcete bejt milionářem. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Můj život ovlivnila kniha z roku 1936 - ,, Všeobecná teorie zaměstnanosti, úroku a peněz“. 2.) Toužím vyvrátit rčení ,,spocenej jako prase“. 3.) Thx za titule ,,wjercho1“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Spíš drama než komedie, postavená na faktech a řekla bych, že Rodrigo s tím musí mít také své zkušenosti. Je docela možné, že ta iritující situace ve finančním systému mu vnukla myšlenku na napsání a zrežírování Concursante. Martin to sice mohl trochu předvídat, ale přijít k takovým penězům mu možná trochu zakalilo zrak a podlehl velkým iluzím, které se mu postupně rozpadaly před očima. Mělo to spád, jiskru, hodně zvratů a zajímalo by mě, kolik za roli Martina dostal Leonardo, kolik musel vrátit na daních, kolik...........? ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Film z roku 2007, který přesně popisuje současnou finanční krizi, až je to zarážející. A dílo samo o sobě je to vynikající a poučné! ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě bláznivá absurdní komedie, na které je nejděsivější, že se to přesně tak v našem světě děje. Být bohatý je tak strašlivá finanční zátěž, že to člověk také nemusí unést. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Bacha na to, co si přejete...ačkoliv ve mě ta lekce reálné ekonomie ( za překvapivou by jí ale mohl považovat jen ten největší naiva ) vyvolávala pocit mírné deprese, zase to vyvažovala hravá forma, se kterou byl film natočen. Výborná hudba, rychlé střihy a přeskakování děje, které mi tak trochu připomínalo Fight club a sympatický hlavní hrdina, kterého jsem v první půlce litovala a v té druhé mu zas fandila ze všech sil, ta jeho zábavná revolta proti finančnímu systému mě moc bavila. ()

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Přemýšlíte o půjčce v bance? Po shlédnutí tohoto filmu si to možná rozmyslíte :-) Rychlý spád děje, děsivá reálnost příběhu, to všechno vás dostane. Režisér využívá i černobílých záběrů nebo jakési fotoshow. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Groteska o človíčkovi ve spárech monetárního a daňového systému. Způsob natočení parádní, akorát ty polopatické pasáže o všeobecně známých pravdách to srážely. ()

naranja 

všechny recenze uživatele

komedie to teda moc není, ale na film o finančním systému překvapivě zábavné. některé dějové věci mi trochu unikly, třeba že by se někdo tak zběhlý v oboru nechal takhle napálit a "nespočítal" si to předem. hvězdičky ale zasluhuje za výtvarnou stránku, se kterou si tvůrci mohli klidně pohrát ještě víc, a za popularizaci myšlenek, na které alternativní ekonomové upozorňují už dlouhá léta. ()

Reklama

Reklama