Reklama

Reklama

Zakázané království

  • USA The Forbidden Kingdom (více)
Trailer 1

Jet Li a Jackie Chan se sešli v akčním pohádkovém příběhu ze starověké Číny. Mladý Jason Tripitikas miluje akční filmy, kde neohrožení kung-fu bojovníci bojují se zlem. Snímky ho zásobuje starý čínský obchodník Hop, který si chlapce oblíbí. Jednoho dne mu vypráví legendu o staré chrámové holi, která patřila už jeho starému otci. Jasona příběh okouzlí. Zanedlouho je Hopův obchod přepaden a stařec postřelen. Jason z rukou umírajícího převezme hůl a od té chvíle se nestačí divit... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (494)

Stegr 

všechny recenze uživatele

80% - "Vyšleme našeho kráčejícího mnicha." "Nemáte běžícího mnicha?" Krásná, milá, odpočinková pohádka, v níž je všechno naprostý provar, ale vůbec to nevadí! Užil jsem si ji jako už dlouho nic! Jeta Li s Jackiem Chanem ve srandovních dvojrolích, v nichž ukázali jak svůj smysl pro humor, tak vytříbený bojový styl, jsem hltal jako mimino z lahve mlíka... ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jasně... Připouštím, že je celý film originální jen minimálně. Nadruhou stranu jsem ale ráda, že můžu říct, že to u tohohle filmečku vůbec nevadí! Jackie Chan (já toho chlapa miluju!!!) je v roli věčně opilého mistra dokonalý, velmi dobře mu sekunduje mlčenlivý Jet Li a když na to přijde, tak ani Michael "Shia" Angarano nebyl vůbec špatný. Film je plný monumentálních bojových scén - zvláště pak souboj mezi Jackiem a Jetem by se dal nazvat "soubojem dvou kung-fu bohů" s dokonale honosnou hudbou... Věřte mi, na ten prostě nezapomenete! Kromě tohoto souboje je tu však i mnoho a mnoho dalších, které vás možná nedostanou na kolena, ale alespoň vám nedovolí nesledovat je. Film je také plný nádherných záběrů, ať už jsou to nádherně zelené poletující listy nebo sněhově bílé květy višní, které kontrastují s temně černou oblohou. Poslední dobou mám pro čínské bojové umění slabost a tenhle příběh (nebo chcete-li velmi temná pohádka) je ho plná... Mně se to prostě šíleně líbí!!! ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

K americkým filmom, v ktorých hrajú azijské akčné hviezdy som veľmi skeptický. Nech sa aziati predvedú akokoľvek, nič to nezmení na fakte, že volant drží hollywood. Tak tomu je i teraz. Pýtam sa otázku. Aké by to mohlo byť, keby mal ten film aspoň o trochu menej debilný scénár ? Ano, kľudne to mohol byť vinikajúci film. Pri úvodných titulkoch zaplesá radosťou srdce každého fanúška kung-fu filmov, vo filme je kopec odkazov na filmové klasiky a Jackie Chan a Jet Li (ten je ako Opičí kráľ dokonalý) pod taktovkou Woo-Ping Yuena frčia na plné obrátky takmer ako za mlada. Aziati odviedli svoju robotu na jednotku. Amíci zreciklovali čo sa dalo, pridali ktomu kopec (slušných) efektov a vytvorili neznesiteľne klišovitú i keď neškodnú rozprávku (nezamýšľal to niekto ako paródiu?). Back to Hong Kong. (6/10) ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Už trailer dával tušit, že půjde spíše o popkornovou zábavu s prvky sporadického humoru zaměřenou na casual diváky, nežli návrat nějaké legendy ze starých dob. Slza nostlagie mi ukápla když jsem spatřil Opičího krále s jeho kouzelnou tyčí a vzpomněl si, jak požíral císařovi broskve na Hoře pěti prvků. Jet Li i někdy jako opičák vypadá, takže mu jeho postava sedla a Jackie Chan je v rámci role opilce jako ryba ve vodě. Oba zahráli obstojně a je vidět, že "jejich kung-fu" jim ještě slouží. Jason coby wannabe kung-fu bitkař je zde tak trochu navíc a to i přesto, že představuje hlavní roli. Akční scény jsou na slušné úrovni, souboje jsou celkem přehledné a neurazí, zato soubojové hrátky JL vs. JCH zde excelují. Golden Sparrow je sice sladká, ale bílovlasá Ni Chang se svým bičíkem tu dominuje. David Buckley odvedl na hudebním doprovodu kvalitní práci a posouvá film směrem nahoru, i přesto, že jsou některé motivy malinko vykradené. Podtrženo, sečteno - celkem zábavná akční jízda, která však časem zmizí v propadlišti dějin. (6/10) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Na setkání největších legend kung-fu filmů Jeta Li a Jackie Chana jsem čekal dlouho, ale po zjištění v jakém filmu se spolu konečně utkají a jak velké režijní nedochůdče za tím bude stát jsem litoval že to čekání nemohlo trvat ještě déle... ale naštěstí celkem zbytečně. Forbidden Kingdom sice není žádný majstrštyk rovnající se tomu nejlepšímu z HK, ale jako akční pohádka pro teenagery, jakýsi crossover mezi Karate Kidem a Drunken Masterem, funguje docela dobře. Děj je sice pohádkově hloupý, nezabírá však zbytečně moc prostoru a i ta hlavní dětská postava se, přestože vypadá jako solidní trotl, hýbat docela umí a podřezávání nepřátelských krků mu docela jde. Takže i ve chvíli kdy se nemlátí Jet či Jackie v klasický výborné řeži není nutné bít z trapnosti nad filmem hlavou do zdi. 7/10 ()

Galerie (114)

Zajímavosti (18)

  • Tento film prošel pěti úpravami scénáře, většina úprav byla provedena během natáčení. (SG-1)
  • Jméno hlavního hrdiny, Tripitikas, je odvozeno od jména Tripitaka, mnicha, kterého doprovázel Opičí král v klasickém románu "Cesta na západ". (SG-1)
  • Jackie Chan priznal, že sa mu s Jet Lim pracovalo veľmi dobre. Ich bojové scény sa natáčali rýchlo a hladko. (Greenpeacak)

Související novinky

Del Toro, Cameron, Gaiman a... Opičí král?

Del Toro, Cameron, Gaiman a... Opičí král?

12.03.2011

Než přejdeme ke slavným jménům v titulku, znáte Zhanga Jizhonga (foto)? Já vím, že ne. Je to zřejmě nejvlivnější čínský televizní producent, který platí především za mistra historických a fantasy… (více)

Jackie točí, Woo odpočívá

Jackie točí, Woo odpočívá

14.04.2009

Co nového v Asii? Takhle před rokem mělo premiéru Zakázané království. A Jackie Chan si opět navlékl historický kostým a vydal se na cestu plnou nástrah a kung-fu soubojů. Historický epos Big Soldier… (více)

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (více)

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Reklama

Reklama