Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rudy Holt, Henryho velice dobrý přítel a zároveň i ilustrátor jeho knihy pro děti o bobrovi Martym, zemře. Henry je zdrcen jeho smrtí a nemůže se postavit na vlastní nohy, jeho zesnulý kamarád mu velice chybí a on ví, že nikdo jiný nebude tak dobrý jako on. Sympatická Lucy se stane jeho novou ilustrátorkou, jenže Henrymu se tato dívka vůbec nezamlouvá, a tak ji jen uráží a ponižuje. Lucy se snaží jeho podivínské chování přehlížet a spolupracovat s ním, i když to jde velice těžce, ale pod vidinou tučné odměny tohle vše hodlá přetrpět. Henry s ní odmítá pracovat, ale postupem času přeci jen svolí. No a jak to tak bývá, Henry je přeci jen muž a Lucy je žena, takže je jasné, že to mezi nimi brzy zajiskří... (Ssimca)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Do filmu jsem šel s tím, že mě čeká taková ta milá žánrovka, fajn herci, do toho tklivý soundtrack, no prostě pohoda hadr. Nedočkal jsem se :-) Dedication, i díky tomu, že se tu fuckuje v intervalu jedno fuck za dvě minuty, je filmem spíše nesmlouvavým, jako kdyby vám do obličeje plivla nějaká hezká holka- lepší než plivanec od nějakýho mamrda, ale pořád je to plivanec... Pár slov o hereckém obsazení (protože to je... trefné): Tom Wilkinson jako vždy precizní, Mandy Moore jako vždy otravná, Martin Freeman měl dostat víc prostoru, ale (i díky dobře napsané postavě, ve které jsem se tak trochu viděl) největší kus koláče si tu pro sebe uzmul Billy Crudup a žvejká mu to víc než dobře. Na první dobrou zaujal ještě soundtrack, který je vážně vážně vážně excelentní (Deerhoof rules). ()

petero 

všechny recenze uživatele

Tak na ďalší film Justina Therouxa si posvietim aj keby to mala byť animovaná rozprávka, pretože to akým spôsobom podal tento romantický kúsok je exkluzívne a ten posledný záber ako vystrelila kamera do nebeských výšin skoro vystrelil aj moje hodnotenie k absolútnemu, pretože jeho vízia tohto filmu, jeho jasné a pevné uchopenie, vyplnená rovnako kúzelnými pesničkami dáva tušiť že z v podstate priemerného námetu dokáže vytvoriť výnimočný film na hony vzdialený akýmkoľvek podobne ladeným počinom. ()

Reklama

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Dedication...aj o tom, ako prosty pribeh moze byt prosty, ale pri tom subezne tak FASCINUJUCI...Dedication...aj o tom, ze laska nemusi boliet a netreba sa jej bat...Dedication...aj o tom, ze netreba hlupo stat na jednom mieste, ale konecne sa pohnut dalej...Dedication aj o premakanej a spravne nacasovanej HUDBE...Dedication...aj o tom, ze urcite ho netreba prehliadnut, a urcite ho treba vidiet !!! SUNDAY-MOVIE ako vysity...odporucam, perfektna plnohodnotna 4+...nazdar ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

„I když podle všeho jsi fajn osoba, je mi hluboce odporné s tebou pracovat.“ Nemají se rádi a každému je jasné, že se rádi mít budou. Já bych jim to snad i přál, ale nebaví mě dívat se na zamindrákované idioty a hodným holkám vždy přeji raději solidního chlapa, než trosku zaskládávající se knihami. Raději tedy zapomenu na bezchemickou romanci a vychválím skvělé mentorství Toma Wilkinsona, vyrovnaný klid Boba Balabana a to nepopsatelné něco, co vyzařovalo z Mandy Moore. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pôjdem proti múru a to aj napriek tomu, že americká nezávislá tvorba je moja srdcovka. Tvorcovia Dedication sú však až natoľko nezávislí, že dialógy ich postáv sú maximálne neprirodzené, neboja sa použiť tie najvačšie klišé romantických filmov, až som nevedel, či si robia srandu, alebo chcú byť silou mocou melancholickí. Ako v skoro každom americkom nezávislom filme tu máme v menších úlohách známe hviezdy z Hollywoodu, ktorí si tak doplňujú portfóliá o "artovejšie" kúsky. Sekvenciu s hľadaním kameňa som považoval za nejaký zlý vtip, ale ako som sa obával, bola kľúčovou pre záverečné "šokujúce" rozuzlenie. Pokiaľ by Theroux nabral skutočnú odvahu a film by nechal minimálne otvorený, keď by už nepoužil záver priamo opačný, mohol by jeho film mať na mňa aspoň nejaký emocionálny dopad. Ale keďže na vačšinu, mal, tak je možno moje dnešné hodnotenie obzvlášť subjektívne. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (3)

  • Debutující režisér Justin Theroux si zahrál ve filmu malé cameo právníka na telefonu. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance 2007. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v americkém městě New York. (Terva)

Reklama

Reklama