Reklama

Reklama

Prý že jen hory udělají z chlapců opravdové muže. Inu, o Krkonoše se asi v tomto tvrzení jednat nebude, ale jinak proč ne. Ostatně i půvabný nízkorozpočtový horor, natočený režisérem Stevenem Goldmannem jako adaptace v zámoří relativně známého hororového komiksu, to říká. Pobyt na horách skutečně zocelí. Jen je otázka, jak moc může být takový cesta k dospělosti pro její účastníky příjemná.
V případě snímku Útočiště hrůzy se do hor vydává skupinka šesti nepříliš přizpůsobivých adolescentů, vedená dobrosrdečným pastorem Lewisem a touhou zocelit skrze víru své poměrně svérázné charaktery. Při návratu do civilizace ale jejich autobus během prudké bouře havaruje a oni musí urychleně začít hledat jakoukoli skrýš, kde by mohli přečkat noc a venkovní slotu a posléze se vydat pro záchranu. V nouzi nejvyšší pak nacházejí liduprázdný přívěsový kemp, který vede zvláštní, svůdná a tajemná žena jménem Norma. Už za pár hodin ale začne být jasné, že tenhle příběh nemůže skončit happyendem. Maringotky totiž ožívají. A jejich obyvatelé rozhodně nejsou k návštěvám přátelští. Masakr nejhrubějšího zrna začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

Shit 

všechny recenze uživatele

No i na béčkovej sračkohoror to má fakt otřesnej scénář, kterej je za prvé dost stupidní a za druhý, což je horší, i dost nudí, to se sice v poslední třetině filmu vylepší díky křupanskejm zombákům, který se fakt vyvedli, jelikož už zaživa to byli fakt kousci, u kterých bych se nepozastavil, kdybych je viděl vylézt z kontejneru a když jsou ještě tuhý, tak jsou o to větší fešáci. Jenom díky nim je se nakonec i docela na co koukat, jelikož tlustá Larlenea si libově pochutnala na vnitřnostech a Stanův speciální recept na masíčko byl taky celkem vypečenej, ale jinak je to z velký části fakt nuda. 2,5* ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Zatracně sympatické béčko, které si na nic nehraje a pobaví spoustou černého humoru, krvavými detaily, příjemnou nadsázkou a zajímavým hudebním doprovodem. Zdánlivě jeden z těch filmů, který bych okamžitě poslal do propadliště filmových dějin, ale tentokrát ne. Tenhle snímek, ač se inspiruje některými dalšmi, má v sobě něco zajímavého, díky čemu stojí za zhlédnutí a zapamatování. A ještě, kdyby někoho napadlo srovnávat s další šílenou hororovou komedií letošního roku -Zombie Strippers-, tak tohle je zatraceně lepší, zábavnější a promakanější. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá zajímavě, až člověk přemýšlí, co se z toho nakonec vyvine. A pak se z toho vyvinou "zkurvený retardovaný buranský zombie z pekla" a člověk je trochu zklamaný. I když musí přiznat, že ten přístup k celé věci není zrovna špatný, masky jsou fajn, celé to nakonec umožňuje hodně času věnovat se hudbě, k níž je přistupováno s pečlivostí, zápalem a je dobře zakomponovaná do celku, občas ho i sama tvoří. Zaujala mě Norma, respektive její herecká představitelka, která docela dobře zvládla dvě různé, až odlišné, "polohy" jedné postavy, až tak, že jsem si občas nebyl jistý, jestli to nehrají dvě buchty. To zklamání se dá zkousnout úplně v pohodě, prostě se člověk jen mylně natěšil na něco zajímavějšího, sofistikovanějšího, podnětnějšího a dostal jen dobře zabalenou klasiku. Možná to mohlo být trochu kratší, tu a tam jsem se malinko nudil. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Príbeh je jedno veľké klišé.Pastor,vychovávateľ alebo dozorca v tomto prípade Pastor ide z nevychovanými deckami niekam to je jedno kde ale havarujú ale tam niekde sa už nedostanú.Spracovanie,dej a herecké prejavy boli mizerné,postavy tupé z vážnym nedostatkom logikou.Niektoré hlášky ma rozosmiali a niektoré boli trápne.Masky boli vydarené a po krvavej stránke som tiež spokojný.Akčná stránka tohoto filmu tiež nebola na zahodenie. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Výborná zábava od začátku až do konce. Přívěsový kemp uprostřed pustiny pro zbloudilce, vtipkující zombies kladoucí důraz na rodinné hodnoty a správně balíkovský country rock. Do toho povedené masky a gore, černozrnný humor, a to všechno obaleno v horké "rednecks" náladě. Tvůrci si s nižším budgetem poradili překvapivě zručně. A na to, že film natočili podle na západě profláklého komiksu, tak klobouk dolů. Snímek má pár hluchých míst, ale to bohatě vynahradí některé hlášky a scény, u nichž divák nebude chvílemi vůbec chápat. Trochu to připomíná nostalgický výlet do osmdesátých let, kdy podobných komediálních hororů vznikala kvanta. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama