Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní Renata točí reportáž o mystice v současné době, navštěvuje rituály satanistů a náhoda ji nakonec zavede k legendě o dávných chodbách v podzemí staré Prahy. V domě, jehož sklepení by mohlo být bránou do tajemného labyrintu, se začnou ztrácet lidé. Jakoby se v podzemí pod domem cosi probudilo k životu. Pověst o středověkých katakombách a další stopy o ní vtáhnou do děje i mladého historika a Renatina bývalého přítele (Jan Zadražil), experta na statiku sklepů (Martin Zbrožek) a Renatinu exotickou spolubydlící Kiaru (Mary Coronado). Pod sklepem domu opravdu objeví další skryté chodby a v honbě za senzačním objevem se je na vlastní pěst rozhodnou prozkoumat. Romantické dobrodružství trvá ale jen chvíli. Nekonečný a nepřehledný Labyrint chodeb bez konce budí hrůzu a skupině brzy nezbývá než zoufale volat o pomoc a začít bojovat o holý život. Teprve v podzemí se navíc ukáže, že každý ze „ztracených“má své důvody, proč se tam vydal. Je nebezpečnější nepřesná mapa nebo jedno dávné tajemství? Co se v Labyrintu skrývá? Je jisté, že odpovědí se nedožijí všichni. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (113)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Za mě za dvě, ač rád bych více dal a kdybych měl ohodnotit první polovinu, tak dám určitě hodnocení vyšší, ono, scénář je tam sice stále debilní, ale snaha přináší mnohem víc ovoce, v druhé sklepní polovině vynikne jalovost scénáře o to víc... A přitom technicky je to hodně dobré a třebas roztřesená kamera se hodí a v českém počinu je to věc nevídaná, osvěžení je i zajímavá hudební složka, dokonce i ti herci občas hrají a někteří z nich dokonce dobře (kdo by to byl do takového ansámblu řekl). Bohužel všechno podráží scénář, který krom základní příběhové kostry blbne i v dialozích (pár frází zazní pětkrát během pěti minut a pak je už neuslyšíte), některé snahy o nadávky bez nadávek působily docela směšně a obyčejné "do prdele", nebo "kurva" by vyznělo lépe, stejně tak u vtipů (které jsou občas dobré, zjevují se v první části) by slušelo ubrat na infantilitě a spíš se snažit zapracovat víc černého humoru a sebeironie. Některé postavy by slušelo škrtnout komplet - to rádoby goth metalové sdružení kanálních filosofů mělo být co?.... Přesto věřím, že tvůrci mají potenciál a pokud jin někdo předhodí dobrý scénář a dramaturgii, může vzniknout hodně dobrej film, protože i tady se jim místy podařilo navodit slušnou atmosféru, kéž by se čt pustila do nějakého vhodného projektu... Jo ... A je to příšerně předvídatelný... "... A která se stala obětí žido bolševicko zednářského spolku illuminátů a díky tomu prosublimovala tímto sklepem do úplně jiné dimenze! " PS: product placement docela viditelný, vpravdě nechutný, ale agentura pro studium v zahraničí pobavila (jestli tam teda šlo o PP) (o=´ ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Mírumilovný vzkaz všem militantním nadšencům, kteří tu zpoza závoje X-hvězdičkového hodnocení kopou do druhých, že se přece musí ocenit ta snaha natočit něco v tuzemsku neotřelého: NE, NEMUSÍ. Dobrý hodnocení dostávaj dobrý filmy. Když pojedu na olympiádu a hodim oštěpem dvacet metrů, taky mi nedaj medaili jen za to, že jsem se snažil. Kapiš? Tečka. Přesto podobným projektům fandim a přeju do příště co nejvíce zdaru. FILM: Po všech stránkách naprosto iracionální "nahororovělý" paskvil, jehož ohlodaný obsah se pramálo zabývá logikou dění, zručnějším vyprávěním nebo odůvodňováním existence postav v příběhu. Závěr hloupoučký. ()

Reklama

AllShallFall odpad!

všechny recenze uživatele

Prostě u nás se neumí točit filmy. Ti dobří režiséři a herci už mají své životy za sebou. Bohužel nepředali nikomu z nastupujících žádný odkaz. Žádné herecké umění, nic co by nadchlo, nebo stálo za pozornost. Kamera hrozná, neustále se třesoucí. Kdyby bylo napsáno, že je to amatérské, tak bych to pochopil. Exotická spolubydlící, vůbec nechápu, proč tam musela být, a satanisté tomu nasadili korunu. No neskutečná píčovina gigantického kalibru. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na české poměry a navzdory zdejšímu hodnocení mnohem méně blbé než sem čekal.Co víc v určitých momentech ve druhé půlce se tvůrcum celkem daří pracovat s atmosférou a po laxní první polovině se dá labyrint bez problémů odkoukat.V jednu chvíli bych snad dal i čtyři hvězdy,ale vzhledem k tomu,že první půlka připomíná kriminálku Anděl a celem trvá,než se vše správně rozjede,zůstanu u tři.navíc i ten konec je takový hodně uvařený z vody.Každopádn snaha se cení a klidně víc podobných filmů...60% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hm. Tak já nevim. Na jedné straně je fakt povedená tísnivá atmosféra a atraktivní prostředí a na té druhé příšerná Lucie Vondráčková a naprostá absence děje. Kdyby se mě někdo zeptal, o čem to bylo, tak bych se zmohl maximálně na "Parta lidí chodí podzemím.". Kdyby alespoň na konci přišlo nějaké vysvětlení, jakou v tom jedna z osob hraje vlastně roli, ale bohužel. Každopádně těší, že jsme v našich podmínkách schopni vytvořit takřka "zápaďácké" hororové prostředí, takže Houška by to příště mohl zkusit s talentovanějším scénáristou než jen on sám. Ta režie by mu celkem i šla. 50% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení začalo 11. července 2008 v 6.00 hodin ráno a mělo by trvat do 10. srpna 2008. (Blaster33)
  • Nápisy, které filmaři napsali ve Znojemském podzemí na stěny, byly k vidění na prohlídkové trase "adrenalinová trasa č. 1" i dva roky po uvedení filmu. (wirtr)
  • Během produkce filmu se objevil problém s návrhem plakátů. Původně přišel producent filmu s plakátem, se kterým nesouhlasil distributor, a to kvůli krvi, kterou měla Lucie Vondráčková rozmazanou na tváři. Výsledný plakát tak byl kompromisem. (Wade)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno