Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina deseti turistů se vydává z přístavu Rejkjavíku na výpravu za pozorováním velryb. Vinou jednoho z nesourodé směsi cizinců je vážně zraněn kapitán lodi a umírá. Celou výpravu odváží z nepohyblivé lodi velrybář z podivné rodiny bydlící na palubě jiné, ještě podivnější, zchátralé bárky. Když se všichni turisté ocitají na její palubě, téměř okamžitě jim dojde, že nebyli zachráněni, ale uneseni. Tříčlenná rodina šílených velrybářů v čele z bláznivou matkou na nic nečeká a ihned zahájí vražedný a krvavý hon na všechny živé na palubě. Začíná boj o život v uzavřeném prostoru lodi s krvežíznivými psychopaty. Kdo z celé skupiny turistů přežije? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Islandská komediální anti-Greenpeace buranská vyvražďovačka (vyloženě jako slasher to ale -pravda- příliš nepůsobí). Je to o mezinárodní skupince turistů, kteří se plaví podívat na velryby, ale místo toho narazí na hovadskou rodinu zpruzených velrybích lovců. A není to nic než průměr a místy celkem dobrým humorem. Co se týče smrtí, vrahů, nebo zábavy, nic co by stálo za koment - prostě taky průměr. On se tenhle film asi dá brát za odpověď všem těm snahám ochránců velrybích životů (což je momentálně docela žhavý téma) : Podívejte na to ze strany obyvatel Islandu, jejichž obživou byl po generace právě tento lov... Někteří z nás nemají na vybranou, než zešílet a začít kuchat vaše kamarády. A o co vám kurva jde, vždyť jsou to stejně jen 'dirty stupid sea monsters'.... Něco na ten způsob:) Vytřískat se z toho dalo víc. Nebýt zajímavého prostředí, původu a toho velrybího tématu, je to vyloženě zapomenutelná záležitost. ()

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Kdyby tohle komedie tak je moje hodnoceni mnohem vyšší, protože takhle jsem se nenasmál už dlouho. Téměř žádný příběh, který je doplněn naprosto dementním scénářem z telenovel např. honí je banda bláznů a oni mají čas na to aby si mohli říct líbíš se mi, a on jsem gay... To je taková hovadina... Jediné co se mi snad líbilo byla hudba která sem tam udělala alespoň nějakou atmosféru. Jasných 15%. A to jsem hodný. ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Pestrá a zároveň priblblá paleta rôznorodých postavičiek a charakterov sa rozhodne pokochať sa pohľadom na veľryby v ich prirodzenom prostredí. Netušia však , že je to zároveň aj prirodzené prostredie jednej z najpošahanejších rybárskych posádok v dejinách ak nie aspoň filmu , tak rybolovu určite. A tak sa namiesto pohľadu na more , zahľadia sekere , harpúne a rôznym iným vražedným " pomôckam " priamo medzi oči. Gunnar do tej posádky zapadol , akoby s ňou vyrastal a svoj síce krátky , no bolestivý part si odohral dôstojne. Ja osobne by som to nekategorizovala ako slasher - skôr taký " fishploitation " ( to je samozrejme len Moje zatriedenie )....inak , je to pekne červené, no a aj prostredie urobilo svoje , čiže 4ka. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Úlet z Islandu, který rozhodně nenadchne samozvaného náročnějšího diváka. A něčím výjimečným patrně nebude ani pro rozmlsaného vševiděla. Nenáročný věčný hororový panic jako já však bude naprosto spokojen. Klasický slasher okořeněný černým humorem mi poskytl hodinku a půl dokonalého oddechu a pohodové zábavy. Ani na minutu se nebere vážně, a přitom nepůsobí jako křečovitá komedie za každou cenu. Už do očí bijící multikulturní obsazení hrající všemi barvami, zase však chyběl Eskymák, je jasnou známkou toho, že Rejkjavík se vydá cestou muhehe a nikoliv new age slasheru ve stylu Tarkovského, který tak stále zůstává neobjeven. Tahle vybíjená je přes všechna rozpoznaná klišé přesně tím, proč tenhle žánr miluju. Pětková pohoda. Viděno během Challenge tour 2015: 30 dnů se světovou kinematografií ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Jsem milovník přírody.- To řekni mojí sekyře!- Buranský horor na moři? Proč ne, i když moře tu hraje až třetí housle. Velmi nevyvážený příběh s občas pěkným vtípkem a létajícími vražednými nástroji - trubka připomínající kopí, kladivo a sekera(asi nejzábavnější). Postavy nesympatické a s hovadským chováním byly na zabití. Blondýny přirozeně blbé, kosatka trestuhodně nevyužitá a záchrana stráží povedená. Kdyby ještě letadlo spadlo na trosečnici, bylo by to sice děsně absurdní, ale na vyšší hodnocení rozhodně. Takhle jen průměrný snímek na jedno podívání, co mohl být klidně o dvacet minut kratší. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Na Islandu byl film představen jako zástupce žánru "Tryllir", což je něco mezi thrillerem a hororem. (Cheeker)
  • Ve scéně, kdy je jeden z věznitelů střelen světlicí do oka, padá do vody. Po několika následujících scénách je ale zpět na lodi a suchý. (Listeroman)
  • Gunnar Hansen ztvárnil postavu kapitána Pétura, ale během post-produkce byl jeho hlas předabován. (Cheeker)

Reklama

Reklama