Reklama

Reklama

Velký den slečny Pettigrewové

  • Velká Británie Miss Pettigrew Lives for a Day
Trailer

Guinevra Pettigrewová je postarší guvernantka s netradičními výchovnými metodami, která počtvrté přišla o zaměstnání. V agentuře je už považována za zcela neperspektivního pracovníka. Vedena náhlým impulzem sebere v agentuře ze stolu vizitku potenciální zaměstnavatelky a vydá se na uvedenou adresu. Tam najde mladičkou americkou zpěvačku Delysii, která se snaží v Londýně nastartovat kariéru. Než si stačí Guinevra uvědomit, že dívka nehledá chůvu, ale sekretářku, je okamžitě vtažena do jejího života. Ukáže se, že slečna Pettigrewová vládne nečekaným důvtipem a dokáže být neocenitelnou pomocnicí při řešení krizových situací. Obě ženy se brzy spřátelí a začnou se vzájemně podporovat v rozhodnutí vydat se na cestu za svým snem. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem nedala filmové komedii 5*. Jenže tato retro-komedie si to plně zaslouží. Nejen pro brilantní výkon obou hlavních představitelek (Frances McDormand a Amy Adams), ale též pro pohled do života začínajících hvězdiček u filmu- říkalo se jim "Pink up girls". Hlavně ovšem pro úžasnou jazzovou muziku, jaká se v letech 1939-1940 v USA a v Evropě hrála. Tato báječná komedie má jako kulisu, někde v pozadí, začátek 2.světové války a též obrázek toho, jak si to lidé začínali uvědomovat a utíkali před začínající katastrofou do bezpečí Spojených států amerických. Tohle DVD patří k dílům, na které se velmi ráda po čase znovu podívám. ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Rozkošná, trochu bláznivá komedie s fantastickou hudbou, která provází téměř celý film. Po kratičkém uvedení, začíná kolotoč bláznivých momentů a situací, na scéně se objevuje přehršel postav. Skvěle vybroušené dialogy, perfektní casting a opravdu vynikající hudební doprovod jsou zárukou skvělé zábavy. ()

Reklama

Heroine odpad!

všechny recenze uživatele

Podle desatera se nemá brát jméno Boží nadarmo... Ale Božíííííínku, tohle byla ale kravina! Hodinu a půl sledovat mrcínkující se, hnusnou Amy Adamsovou, to je jako trest! A ještě navíc příběh o tom, jak jedna blbá, nemorální, ale zato ambiciózní důra tahá za nos tři pány, aby si z nich na konci vybrala toho nejblbějšího a nejošklivějšího... Zvládnu prasárny jako japonské Gurotesuku, ale na tohle žaludek nemám! ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Rozverná Amy Adams házející cukrbliky a špulící rtíky do všech stran. Frances McDormand starší, než skutečně je, resp. není to příliš lichotící role, která by ji dodala té nejlepší vizáže, ostatně, vlastně tu herečka ani příliš velký koncert nepředvádí, což nijak zvlášť ale nevadí a každopádně ztvárňuje skvělý protipól bezstarostnému mládí a frivolnosti Amy. Taky se tu hodně mluví, směje a mračí, šustí tu satén a krajky a klapou podpatky a celé to droboučkými krůčky dotančí ke zdárnému konci. Jste-li uvolnění, chcete-li se jen dívat a nenásilně se bavit, určitě se na slečnu Pettigrew podívejte, mne nijak neurazila (i když ze začátku to vypadalo dost děsivě), naopak. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazená komedie, bohužel postupně ztrácí švih. Ze začátku vtipná scéna navazuje na potrhlý rozhovor, v závěru už "jen" rozhovory o (ztracené) lásce a hrozící válka. Oproti knižní předloze film víc zdůrazňuje bezvýchodnou situaci slečny P., což mě postupem času dost štvalo. Ale i tak je to milý film s báječnými kostými. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama