Reklama

Reklama

Bestie musí zemřít

všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Americká modelka Celine je unesena záhadným mužem přímo na ulici v průběhu módního týdne v Miláně. Když se probere z omámení, zjistí, že není jediná oběť tohoto šílence. Vedle ní leží zakrvácená dívka, která je zjevně již delší dobu mučena... Jedinou nadějí na záchranu je Celinina sestra Linda. Ta kontaktuje přímo inspektora Avolfiho, který okamžitě ví, s jakým zločincem má tu čest. Jedná se o sériového vraha, zvaného „Yellow“, který vraždí krásné mladé dívky. Nejdřív si s nimi ale zvráceně hraje a krutě je mučí. Když ho to omrzí, dívku zabije a vyhlédne si jinou oběť. Další krásku, kterou může zohavit a zabít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (95)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nic uzasnyho, ale to jsem ostatne od Argenta cekal. Zaroven ale ani nic hroznyho, takze mi to prijde lehce podhodnoceny. Celej pribeh je jednoduchej, ale dostatecnej, nicmene jako krimi to je fakt prilis jednoduchy a jako horor zase malo srasidelny, brutalni, atd. Proste takovej mix, takze to vlastne odpovida nazvu. Ne tomu ceskymu stupidnimu. Jinak herci jsou v pohode, mozna skoro az moc dobry obsazeni pro tenhle druh filmu, vrah je radne vysinutej, i kdyz misty uz je to lehce prehnany a sislajici hovado, ktery si honi u fotek mrtvol, cuca dudlik a ma drzku, jak kdyz ho prejel bagr proste nepusobi dvakrat seriozne. Co se tyce nejakejch brutalnich momentu, vetsinou kamera uhyba a kdyz uz neco ukaze, tak to vinou ne moc dobrejch triku moc nezapusobi. Ale jako proste mi to neprislo nejak hrozny, misty se da mluvit i o napeti a tech 90 minut to spolehlive zabavi. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Poctivý giallo, ale bohužel nic víc, Argentův rukopis se jaksi zcela vytrácí, takže tu člověk neuvidí žádný jeho typický prvky jako first person kamera, výraznej hudební motiv nebo výrazná vizuální stránka, všechno se to odehrává v rovině, která téměř ničim nenasvědčuje, že je to právě od mistra těchhle hororů, přijde mi jakoby se Argento snažil připodobnit dnešní době a rezignuje na to, co ho vždycky zdobilo. Nicméně musí se nechat, že gore scény tu jsou kvalitní, i když často zbytečně zcenzurovaný a že herci jsou dobrý, stejnětak i příběh, neni sice nějak extra kvalitní, ale v rámci žánru giallo má co říct ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Argento má na svém kontě mnohonásobně lepší filmy (Suspiria, Inferno, Phenomena, Tenebre, Tmavě červená...), přesto jsem byl spokojen. V Armádě démonů popadl dech, Giallo je sice o poznání slabší, i tak se ale jedná o více než průměrnou kriminálku. Masový vrah, který je možná brzy odmaskován, což ale je nutné pro další směřování příběhu, se zaměřuje na krásné dívky - cizinky, které nebude nikdo postrádat. U poslední však udělá chybu. Trochu jsem postrádal černé kožené rukavice, nechyběla však injekční stříkačka a chladné zbraně. Argentova oblíbená červená se objevila ve filmu v mnoha podobách - červené koberce, podlaha, sedadla, balkony, východ z diskotéky, růže (+žluté), sloupy, župan a ...krev. Vraždy i mučení jsou poměrně naturalistické, což není u Argenta překvapivé. V určitých momentech jsem si vzpomněl na Děs v opeře. Velmi dobrou hudbu (občas připomněla H.Pottera, jindy zvučela temnějšími tóny) složil Marco Werba. Z celkových 3,5 hvězd volím 4. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Zaplať pánbůh za Brodyho. A upřímně - za koho jiného? Seignerová je sice pořád kočka, ale přece jen už lehce zestárla, nemluvě o tom, že její role zahrnovala víceméně jen hysterický vyvádění. Elsa Pataky je zase celou dobu špinavá a od krve, no a komentovat přehrávaně postiženýho záporáka Briana Maye snad ani nemá smysl. Argento nabídl solidní červenožluté giallo, které počítá spíš s inteligentním divákem, tradičně dobré, ale bez takového toho koření navíc: bez větší porce krve, větší porce nechutností či alespoň ucházejícího padoucha. Závěr mohl být mimořádně silný, ale ta krev tekla z auta do cesty tak očividně, že ani tady nemůžu být stoprocentně spokojen. A tak končím stejně, jako jsem začal - vyzdvihnutím skvělého, lehce vyšinutého detektiva Adriena Brodyho. Na jeho věčně kouřící a nervózní temnou figuru byla radost se dívat. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

He is Yellow. Civilnější giallo, které s sebou nepřekvapivě nese zápory La Terza Madre - absence snovosti a výraznějšího experimentování s formální stránkou - vyjma flashbacků - (Fasano bohužel nedosahuje Tovoliho či Albaniho kvalit), nicméně Argento si s bravurou sobě vlastní vystačí s málem, co má k dispozici. Na poli devadesáti minut rozehrává temnou atmosférickou podívanou zahalenou oblaky dýmu - znamenitý Adrien Brody coby detektiv pronásledovaný vlastní minulostí kouří jednu cigaretu za druhou -, která spolehlivě předčí Argentovi předcházejí filmy za poslední dekádu a potěší fantastickým vyústěním. V jednoduchosti je krása. Moderní giallo, jak se sluší a patří. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně, kdy detektiv Avolfi a letuška Linda prochází okolo kina, je jasně vidět plakát na film Juno. (giallo)
  • Adrien Brody si ve filmu střihl dvojroli. Ztvárnil jak Inspectora Enzo Avolfiho, tak i postavu vraha Yellowa. (Zdroj: ČSFD)
  • Tento Argentův film je první, pro který si Dario nenapsal scénář sám. (Chatterer)

Související novinky

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Dario Argento natočí Giallo

Dario Argento natočí Giallo

19.01.2008

Nic nového pod sluncem, říkají si ti z vás, kteří vědí, že giallo je italské označení hororového subžánru specializujícího se na řádění maniakálních sériových vrahů. A mistr Argento už pár takto… (více)

Reklama

Reklama