Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do města terorizovaného zločinci přijíždí nezávisle na sobě tajemný tulák (Josh Hartnett) a mladý japonský válečník Yoshi (Gackt). Každý zde má své vlastní poslání. Když se konečně potkají, rozhodnou spojit své síly a společně bojovat proti zkorumpované vládě Nicoly (Ron Perlman) a jeho femme fatale Alexandry (Demi Moore). Celý děj je zasazen do unikátního fiktivního světa, kde se střetává realita s fantazií, do světa, kde si nemůžete být jisti ani vlastní půdou pod nohama. (LadySoir)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Takze tu mame dalsi prestylizovany experiment v ktorom tvorcovia vsadili hlavne na vizual. Ten je bezchybne prevedeny a prvu polhodinu sam o sebe stačí na to, aby divaka film dostatocne bavil aj napriek absencie putaveho pribehu. Kedze je zapletka nielenze banalne jednoducha, ale je hlavne nezazivne podaná s rozvlacnymi monotonnymi dialogmi, tak s pribudajucimi minutami zacina film nudit. Nezachrania to ani herci, ktorych postavy maju daleko ku komplexnemu prekresleniu a su iba jednoducho nacrtnute figurky. Bohuzial nie natolko zaujimave alebo infantilne, aby divaka bavili. Mna zaujal jedine Kevin McKidd v ulohe pravej ruky hlavneho zaporaka, ktory je zaujimavym mixom brutalneho a uchylneho elegana u ktoreho nikdy neviete, ci si s vami chce zatancovat, alebo vas zabit. Nastastie dalsim velkym plusom filmu su bitky, ktorych je dost vela a hlavne su fantasticke. Nečudo, keďže ich mala na starosti sucasna americka choreograficka spicka Larnell Stovall. Su prehladne natocene (dokonca tu mame par dlhsich scen bez strihu) a choreografia je bezchybne prevedena. Stovall dokaze urobit aj z tuctovych krasavcov ako su Josh Hartnett a Kevin McKidd bojove masiny. Len vdaka bitkam som vydrzal film dopozerat do konca. Takze vysledne hodnotenie filmu je cisty priemer za 5/10, aj ked ziadnu jednotlivu stranku filmu by som rozhodne neoznacil za priemernu. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Neskutečná vizuální stránka v mnohém jasně předčila příběh, přesto jsem se nudil jen chvílemi, ze začátku. Pak samuraj vypráskal několik rudochů a od té doby to byla neskutečná jízda. Kdo mě trochu štval byl žensky vypadající samuraj a vyčpělá Demi Moore, naopak jako vždy skvělý Woody nezklamal a Ron byl prostě Ron... Je to pecka. 4* ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Zhulenecké Sin City. S jednodušším příběhem, s přidaným humorem a kvantem hromadných bojových scén, které neměl ani Křižník Potěmkin. Vážně nevážně a krapet teatrálně, ale přece zajímavě pojatý Kung Fu rytmikál. Bohužel hudba byla dosti otravná a takříkajíc se nehodila. Rovněž kasting mohl být lepší. Místo Joshe Horneta bych si dovedl představit někoho mnohem charismatičtějšího, ačkoliv chápu, že jeho vzhled naivního děcka byl žádoucí. Rozumějte, David se měl postavit Goliášovi. Tac ól, folks. A v leporelovém magořišti! Jestli to není na čtyři hvězdy, tak už nevím, co s vámi. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Velice překvapivý kousek... nutno dodat, že tady nejde zrovna o příběh. Co je hlavní, že tady ja palba vizuálních efektů, barev a atmosféry, která rozhodně zaujme. Co je možná mínusem, tak někdy mdlé rozhovory a zbytečně dlouhá stopáž, ale i přesto se mi film moc líbil. Hlavně střihy, které byly nápadité, hudba a zvukové efekty, po vizuální stránce opravdu vymyšlené, změny barev a prostředí tvořily atmosféru a já si užívala i boje, které byly vždy zvláštně podány a zahrány. Každopádně na mě film působil tak, že si s tím někdo vyhrál a ten styl se mi líbil. K originalitě také přispívaly komiksové části nebo skvělý Woody Harrelson. Dokonalé to nebylo, ale Josh Hartnett s uhrančivýma očima často udělal dost. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Daly by se toho asi popsat stohy o tom, s čím si tenhle postmoderně laděný film hraje, k jakým stylistickým a vypravěčským naracím se odkazuje. Nad tím se dá docela zabavit. Jako celek to ale působí spíš jak ta podomácku slepovaná knížka s rozkládacími obrázky, kterou ve filmu ukazuje Woody Harrelson, taková povídačka o pomstě pro malý děti... A jsou-li jednou z hlavní výplní filmu souboje, ve kterých hrají prim hezounek Josh Hartnett a britský divadelní herec Kevin McKidd, jen těžko asi budou vypadat dobře, byť choreografie jako takové určitě odfláknuté nejsou (ale občas to prostě vypadá, že McKiddovi protivníci rovnou míří nad jeho hlavu). ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení začalo 17. dubna 2008 a točilo se dvanáct týdnů ve městě Buftea v Rumunsku. (Terva)
  • V průběhu celého filmu ani jednou nezazní jméno postavy Joshe Hartnetta. (Illuminare)
  • První návrhy scénáře byly do značné míry inspirovány westerny a filmy s bojovým uměním, jejichž je Moshe obrovským fanouškem. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Související novinky

Josh Hartnett trénuje karate

Josh Hartnett trénuje karate

05.02.2008

Sympaťák Hartnett střídá ambicióznější role s těmi odlehčenými. Podivnost Bunraku (podle tradičního japonského loutkového divadla) bude asi patřit spíš k těm druhým. Film se odehrává ve fiktivním… (více)

Reklama

Reklama