Reklama

Reklama

Little Ashes

  • Španělsko Sin límites
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film pojednává o mládí světoznámého španělského surrealistického malíře Salvadora Dalího (Robert Pattinson) a jeho vztahu s ostatními umělci, zejména s básníkem Federicem Garcíou Lorcou. Ten se po nástupu na univerzitu v Madridu roku 1922, již přesvědčen, že se stane velkým umělcem, seznamuje s Federicem Lorcou a Luisem Bunuelem. V opojné vůni změny, jež zmítá světem, mladí bohémové objevují zákoutí avantgardy i zvláštní mozkové propojení, které se mezi nimi stále více prohlubuje. Když Luis odjíždí do Paříže kvůli svým vlastním uměleckým ambicím, Salvador a Federico tráví léto plné inspirace v malém přímořském městečku a jejich vzájemný vztah se prohlubuje do ještě intimnějších končin... (Morien)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (57)

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Tak nějak zvláštně uchvacující.. Někdy až moc zvláštně, že člověk nevěděl, jestli to, co zrovna vidí, je spíš k smíchu nebo k pláči. Ale rozhodně svým specifickým způsobem uchvacující. A Robert vypadal chvílema jako solidní psychouš, já mu to teda věřila. Javiera chválím, ten by kouzelnej. Stojí za vidění :) ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, bohémské, dramatické, životopisné × trochu delší. ..na to, že se tam skoro nic nedělo. Byl to velmi zvláštní film, ale on Dalí moc normální taky nebyl. Film pojednává o životě Salvadora Dalího a jeho přítele básníka Federica García Lorcy, a o jejich společné lásce, vášni a plánům. Ve filmu se řeší i tehdejší politická situace na kterou sám Lorca později doplatí. Film není vhodný pro odpůrce bohémských dlouhých filmů a pro ty co nemají rádi filmy jako Zkrocená hora. "Salvador Dalí a jeho olivově zbarvený hlas... " ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Můj milovaný Dalí a ještě ho navíc hraje miláček Pattinson? Jaké spojení může být dokonalejší? Bohužel ukázalo se, že na plátně už to není tak fantastické, jako v mých představách - a Pattinson byl chvílemi famózní a chvílemi neuvěřitelně nevěrohodný a nepřirozený. A celkově i samotný film měl pár úžasných momentů (z nichž nejlepší určitě byl ten, kdy do pokoje Frederica přijde Magdalena). Javier Beltrán byl ovšem brilantní a na něm i film vlastně stál. Největší ALE vidím ve scénáři, příběh se táhne a jako by nebylo zřejmé, kam dál, obrazy se na sebe kupí a vrství a řadí za sebou a postavy filmem prochází a celé je to jaksi plytké. Škoda, rozhodně to mělo na víc a stačilo jen něco někde seškrtat a jinde zase něco málo připsat....si myslím. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Námět by zkušenějším tvůrcům dovolil vytvořit bezpochyby zajímavé dílo, ale tento snímek je prosycen neumětelstvím snad každého člena štábu, což dílo řadí na úroveň těch nejnudnějších televizních filmů, které v kině prostě nemají co dělat. Salvador Dalí, Federico Garcia Lorca, Luis Bunuel + počínající občanská válka ve Španělsku a (ne)skrývaná homosexualita - to jsou faktory, které z námětu mohly v rukou schopných lidí vytvořit hit. Místo toho je to jen NUDA! A hrozně špatně natočená. ()

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Ti kdo znají Tajný život Salvadora Dalího a čekají skandální podivnosti a smyšlené bizardní příběhy z umělcova života budou zklamaní. Little Ahes je totiž film o nudě. Není to ani tak moc o Dalím, jako o mladickém vztahu básníka Federica Lorcy s Dalím. Film je laděn dost lyricky a komorně, asi neměl moc velký rozpočet, ale stejně. Velkolepý život Salvadora byl měl být pojat s větší grácií, o to víc, když šlo o jeho studentská léta a přerod na génia, než jen ateliérová kavárna s pěti komparzisty a studentský pokoj. Přitom námět je více než slibný. Vztah dvou slavných homosexuálů, o kterém se navíc moc neví a nemluví. Další věc (která mi teda na filmech o umělcích vadí obecně) je, že nám tvůrci filmu nikdy neukážou pohled do umělcovy "kuchyně". Přitom tvoření a způsob tvorby je to, co dělá umělce umělcem. Desítky prázdných keců a rádoby art záběrů do andaluské krajiny, ale zdroje Dalího inspirace nebo vysvětlení pohnutek k jeho chování nikde. Taky nechápu, proč bylo citování básní v originále a zbytek filmu v angličtině. Působilo to strašně amatérsky. Jakmile se má Pattinson vžít do role, která vyžaduje víc než jen emo pohledy je to průser a ta jeho šmouha po kakau byla úsměvná. Takže doufám, že další film o Dalím nezklame, a dočkáme se pořádných zvráceností: http://www.csfd.cz/film/225159-dali-and-i-the-surreal-story/ ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Pattinson (Salvador Dalí) uvedl, že ve scéně, při níž ve filmu masturbuje, skutečně onanoval. Podle něj by předstíraná scéna prostě nefungovala. (busev)

Reklama

Reklama