Reklama

Reklama

Idioti na plavbě kolem světa

Obsahy(1)

Tři chlapi několik let na palubě repliky Magalhaesovy lodi Victorie – a jeden splněný sen. Budeme vám vyprávět o partě lidí, kteří se rozhodli obětovat pořádný kus života naplnění šíleného snu. Přestože, až na jednoho z nich, nikdo neměl sebemenší zkušenosti s mořem, rozhodli se, že obeplují svět. Aby to měli těžší, tak se k tomu dali do stavby vlastního plavidla. Za vzor si vzali Magalhaesovu Viktorii, koráb z rodu těch, jaké se stavěly před pěti sty lety. Stali se z nich fanatici vlastního snu. Snad proto si občas říkali Idioti. Na začátku jich bylo dvanáct. Po čtyřech letech stavby a pěti letech plavby zůstali tři: Jindřich Kuchejda, Michal Nešvara a Ivan Orel. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Je sympatické, že si "Idioti" splni svůj sen a šli si za ním přes všechna úskalí. Je obdivuhodné, že si celou plachetnici Victorii dokázali udělat tak říkajíc na koleně. Ovšem o kvalitách tohoto dokumentu to nevypovídá naprosto nic. Tady si všichni pouze poklepávají na ega přesně ve stylu dokumentů o natáčení hollywoodských trháků. Byla radost a čest pracovat s tím a oním, fakt jako že byla... Tak nevyužitý potenciál jsem již dlouho neviděl. Jako bonus na případném DVD o stavbě lodi a následném pětiletém plutí ve stopách de Magalhaesea by to možná obstálo. Takto samostatně však ani náhodou. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::Výborný dokument, který mi do hlavy nasadil spoustu nových myšlenek ! Více takových dokumentů !! :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Má smysl vůbec uvažovat o tom, že bych si bez jakýchkoliv zkušeností postavil repliku Magalhaesovy lodi Victorie, odvlekl ji k moři a objel s ní celý svět? Mě by to nenapadlo a kdyby se mě někdo pokusil přesvědčit o nosnosti této myšlenky, tak ihned využiju svého vlivu a zajistím mu ubytování v příslušném zdravotnickém zařízení. Jenže zobrazení lidé se sami nazývají idioty a jako takoví neváhali obětovat podstatnou část svého života pro splnění snu, který poblouznil jednoho z nich. To, že sen došel naplnění považuji za nemalý zázrak, ale tento dokument je nepříliš povedeným zaznamenáním zanedbatelné části neuvěřitelné události. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Wow, tak tohle je zajímavé.  https://www.ceskatelevize.cz/porady/10123386833-idioti-na-plavbe-kolem-sveta/ ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodné.Partia ľudí nevie o plavbe nič, rozhodnú sa postaviť lod a preplávať ńou celý svet.Škoda že to nebol dlhší dokument, ktorý by zobrazoval viac stavbu lode a to moje najmilejšie - ,,mučeníčko na oceáne´" kde by bolo opísané ako im bolo zle, ako sa im kazí voda, sem-tam nejaká búrka pekne nakrútená... potom pristátie na nejakom ostrove.Keby to malo aspoń nad hodinu a doplnili to aj vložkami z ostrov, ktoré navštívili, nakrútili by podmorský svet..ved táto téma sa dala tak bohato spracovať.Stačilo len nakrúcať, nakrúcať a nakrúcať.Snád by potom dostali aj dotáciu od ministerstva kultúry. a viac by si výsledok vychutnali aj idioti aj my.Kto by chcel vidieť idiotov online, tak tuna .Kto by si chcel pozrieť fantasticku ukážku knihy, ktorú potom Ivan Orel napísal, ktorej momentálne robia dotlač, tak tuna . ()

sator 

všechny recenze uživatele

Boží idioti...-dočítám krásnou knížku kterou napsal Orel. Idiot je člověk který vidí svět jinak a dělá si věci po svém...jediné minus dokumentu je ,že je příliš krátký :-) ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Bože, to vám byla nádherná plavba... píšu takhle za čerstva a ještě ten mořský vzduch musím vydejchat... Prostě nádhera. Viktorka. Kapitán. Skromní hrdinové. Také chci být idiotka :) ()

Reklama

Reklama