Reklama

Reklama

Přicházím s deštěm

  • Francie Je viens avec la pluie (více)

Kdysi Kline (Josh Hartnett) sloužil u losangeleské policie, dnes se jako soukromé očko vydává do Hongkongu pátrat po zmizelém synovi čínského miliardáře. Se svým starým přítelem a bývalým kolegou Meng Zim - nyní hongkongským policistou - sleduje Shitaovu slábnoucí stopu až k místnímu zabijákovi Su Dongpovi a jeho krásné, na drogách závislé milence Lili. V Klineově mysli ale nečekaně ožívají děsivé vzpomínky na případ sériového vraha Hasforda, který jej přiměl opustit řady policie. Jeho soustředěnost je ta tam. Dokáže si Kline zachovat zdravý rozum a dotáhne pátrání do úspěšného konce? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (191)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mohla to být velice slušná "noirovka", protože to má atmosféru, slušně překombinovanou zápletku čítající velké množství postav a navrh exotické prostředí s nápaditou hudbou. Bohužel vše zůstalo na půli cesty a žádná část filmu nefugnuje tak jak by měla. Ve výsledku se tedy jedná o zbytečně překombinovanou nudu. ()

petero 

všechny recenze uživatele

„Toto mi chýbalo v Pokušení Krista.“ Francúzsky experiment, s americkým hercom v hlavnej úlohe odohrávajúci sa v Hong Kongu v anglickom znení dokazuje, že hudba tvorí rovnako výborný vyjadrujúci prostriedok ako obraz. Napriek istej roztrieštenosti deja, ktorá je však vo výsledku viac zaujímavá ako otravná, rovnako ako jediná akčná scéna snímaná tak divne až je to exotické, spočíva kúzlo tohto filmu v prepojení hudby s obrazom a toto dáva jasne najavo niekedy úplným zrušením výrazného podmazu alebo úplným vypustením hudby hneď v úvodnej pasáži. Po dlhom čase film ku ktorému chcem OST. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

I v BOLESTI a UTRPENÍ může být skryto velké UMĚNÍ a KRÁSA. Těžko popisovat slovy tento snímek. O samotném příběhu se nechci a nebudu rozepisovat ( o mnohé bych vás tím připravil ). Film se rozjíždí pomaleji a člověk si notnou chvilku musí zvykat na styl " vyprávění " , ale jakmile začne do příběhu více pronikat, tak s každou další ubíhající minutou ho snímek ( příběh ) pohlcuje čím dál tím více až do závěrečného finále, kde si vše " sedne " . Komentáře, že snímek nemá nosný příběh, nedrží pohromadě a fungoval by sám o sobě jako " videoklip " rozhodně nejsou na místě. To, že je to podáno formou ( na kterou divák z 90% není navyklý ), ještě neznamená, že to nemá příběh. Já říkám MÁ a to velice silný. V určitých fázích filmu ( zejména v první třetině ), může snímek působit mírně roztříštěně a nesourodě, ale s blížícím se koncem už jsou mírné rozpaky rozmetány a v závěru se divák dočká " více než uspokojivého vysvětlení " a může být spokojen. Já tedy rozhodně BYL! A To jak se samotným příběhem, navozenou " halucinogení " snovou atmosférou, hereckými výkony, syrovou kamerou, tak zejména působivou hudební složkou, která se snímkem téměř splývá. p.s. ten soundtrack musím mít! zajímavý ( výstižný ) komentář: kitano ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý koncept bez dostavenia sa účinku. Skrátiť to o polovicu by bol režisérov najlepší čin v tomto filme. Škoda, že sa tak nestalo a tak ostalo len pri rutinnej réžii, ktorú zachraňovala veľmi citlivá práca kamery a zvláštny, ale veľmi precízne doladený výber hudby. Prelínanie spomienkových zážitkov nemalo žiadny efekt, ktorý by vylepšil pointu filmu a vlastne bol len akousi záplatou tohto zdĺhavého počinu. Nemôžem však povedať, že by som sa nejak zvlášť nudil. Niektoré pasáže mali veľmi svižné tempo a herci neboli vôbec najslabším článkom. 60%. ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je přece jen něčím víc než jen videoklipem o lidském utrpení. Jednoduchý alegorický příběh plyne velmi pozvolna a temporytmus vyprávění ještě více zpomalují často až meditativní sekvence, podpořené fantastickým audiovizuálem. Spíše než závěrečné setkání dvou ústředních postav, ke kterému snímek nevyhnutelně směřuje, se ale tím nejpůsobivějším zdá být konfrontace Hartnetta s masovým vrahem/umělcem, kterou v mrazivém finále podbarvují andělští A Silver Mt. Zion. Jediným výraznějším nedostatkem filmu tak je, že se všechny klíčové prvky nikdy plně nepropojí v jednom opojném, definujícím momentu. Film ve druhé půli nepostrádá crescendo, ale nikdy nedosáhne uspokojivého klimaxu. _____ Mesiáš přichází z Číny a tohle je v kontextu současné geopolitické situace velmi aktuální zvěstování nového světového pořádku. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Film měl premiéru 27. května 2009 v Tokiu v Toho Cinemas Roppongi Hills. (Terva)
  • Skulptury ve filmu jsou přímo inspirovány obrazy Francise Bacona. (ledzepfan)
  • Natáčení probíhalo na Filipínách, v Číně a v USA. (Terva)

Reklama

Reklama