Reklama

Reklama

Přicházím s deštěm

  • Francie Je viens avec la pluie (více)

Kdysi Kline (Josh Hartnett) sloužil u losangeleské policie, dnes se jako soukromé očko vydává do Hongkongu pátrat po zmizelém synovi čínského miliardáře. Se svým starým přítelem a bývalým kolegou Meng Zim - nyní hongkongským policistou - sleduje Shitaovu slábnoucí stopu až k místnímu zabijákovi Su Dongpovi a jeho krásné, na drogách závislé milence Lili. V Klineově mysli ale nečekaně ožívají děsivé vzpomínky na případ sériového vraha Hasforda, který jej přiměl opustit řady policie. Jeho soustředěnost je ta tam. Dokáže si Kline zachovat zdravý rozum a dotáhne pátrání do úspěšného konce? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (191)

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, u kterého si velká skupina uživatelů povzdechne, že se celou dobu snaží hrát na odborníky, tudíž v tom nemohou jen tak přestat. To, že se jim film vůbec nelíbil, přece nic neznamená. Musí dokázat, jak jsou intelektuálně na výši a tak se sníží ke lži pro sebe sama. A teď se celá tato skupino seřaď a začni mi závidět. Já můžu říct, že se mi to nelíbilo, že mi to nedávalo žádný smysl a že takovéto filmy jsou pro mě naprostou ztrátou času. A tak to tedy říkám. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ježíš bude trpět až do konce světa. Tyto slova zazní na začátku filmu. Jinak se mi zdálo, že je ve filmu až moc náhod, kterým bych neříkal štěstí. Třeba setkání detektiva Klina ( Josh Hartnett ) a Shitai ( Takuja Kimura ) hned po příletu do Hong Kongu, nebo zastavení auta zraněného Mi Fua zrovna před chatrčí " léčitele ". Scéna, kdy auto detektiva jede na zpátečku byla moc přehnaná a trvala právě tak dlouho, jak režisér potřeboval....moc okaté a uměle prodlužované. Jedna část filmu ukazuje snahu o záchranu lidských životů a druhá strana snímku je o lhostejnosti a krutosti k témuž životu, který má právo být zachráněn. Velice zajímavý snímek plný bolesti i radosti. Ve filmu zazní mimo jiné Nudo / Nude / od Radiohead : http://www.youtube.com/watch?v=IbFwEQpcY04 nebo Complete breath od Polmo Polpo : http://www.youtube.com/watch?v=EJ00O5341vU ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No nevím -je to vlasně jednoduchý příběh roztáhnutý na cca 2hodiny melancholického skládání kousků skládačky-ze kterého nakonec vyleze dalobyseříct až lacině náboženská pointa bez jákéhokoliv vyvrcholení....Je to vlastně takový ANGEL HEART naruby/naopak a zrcadlově a to se vším všudy.......Celé je to postavené jen na protahování,očekávání rozpletení čehosi úžasného,na blikavých kulisách honkongu,na jakoženáboženském poselství podkresleném smutnou a uplakanou hudbou...............Nadruhoustranu -než člověk tohle všechno prokoukne a než ho ta pseudokřesťanská linka nasere-tak je to docela zábavné a dobře natočené....U tohodle filmu prostě hodně záleží na aktuálním rozpoložení a schopnosti najít hlubokou filozofii i v docela jednoduchých věcech.................55% EDIT: No a po pár letech jsem to zase náhodou shlédnul a najednou je to úplně někde jinde.. Najednou tu fungují věci kterých jsem si předtím snad ani nevšimnul a naopak, mě neiritují věci které mi kdysi vadily... Je to zkrátka relativní a mnohdy se člověk neshodne ani sám se sebou.......... PS: Zajímalo by mě, jestli v universu tohohle filmu žil Francis Bacon (a Hasford je tak jen jakýmsi epigónem) nebo nežil a skulptury tak pochází čistě Hasfordova vnitřního světa... ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná vyjebávka s divákem. A já vůl jsem čekal něco jako nového Oldboye. První půlka se ještě docela dá snést, něco se tam děje a podbarvuje ji dobrá hudba, což je mimochodem jediný nadprůměrný aspekt tohoto filmu. Druhá půlka už je naprostý domotaný hnus hodný odpadu. Za takovou trapárnu, kterou režisér předvádí režisér v druhé půlce, bych se styděl i já, jakožto sedmnáctiletý student. Nebýt hudby, dám přinejlepším jednu hvězdu. ()

Viktooorka odpad!

všechny recenze uživatele

Andělíčku můj strážníčku, opatruj mi mou dušičku, až ukřižuji Harnetta, toho režiséra s neskloňovatelným jménem a všechny ostatní, co se na tomhle thrilleríčku podíleli. Jelikož jsem prostého původu, bohužel jen středoškoleského vzdělání, nevidím na tomto filmu žádné kvality, jen sprosté mučení, nikoli hlavních hrdinů, ale diváka.. Ale já si nestěžuji, měla jsme hroznou chuť napsat hanebný komentář, jenže mé dobré srdce to nemůže dopustit a tak prostě nemůžu napsat, jaká to je sračka :o) U mě přichází s deštěm akorát potřeba čůrat! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Skulptury ve filmu jsou přímo inspirovány obrazy Francise Bacona. (ledzepfan)
  • Film měl premiéru 27. května 2009 v Tokiu v Toho Cinemas Roppongi Hills. (Terva)
  • Natáčení probíhalo na Filipínách, v Číně a v USA. (Terva)

Reklama

Reklama