Reklama

Reklama

Síla pomsty

  • Česko Pomsta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bývalého agenta vojenskej rozviedky povolajú do služby, keď jeho najlepšieho priateľa, politika Larryho Richarda, prepadla a takmer zabila skupina militantných rasistov The Pentagle. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný akčný film s Michaelom Dudikoffom, ktorý patrí medzi to lepšie, čo kedy natočil. Má celkom dobrý príbeh o bývalom vojakovi, ktorý sa kvôli svojmu priateľovi, černošskému politikovi dostane do problémov s vplyvnou rasistickou organizáciou Pentagram, ktorá chce politika odstrániť. A navyše sa organizácia baví lovom unesených ľudí, čo sa dotkne aj bývalého vojaka. Spracovanie nie je najhoršie, ale ani ničím výnimočné, celý čas sa na film dá bez problémov pozerať, aj keď viacero zbytočných scén sa tu určite nájde, ale výraznejšie nezaujme. A samotný hlavný lov je až v záverečnej tretine filmu. Akcie je tu priemerne a je aj celkom dobrá. Prvá hodina obsahuje väčšie akčné scény, ktoré sú rozmanité, obsahujú streľbu, súboje na minimum dotykov alebo aj dopravné prostriedky a na to sa pozerá dobre a v záverečnej fáze už prídu len súboje jeden na jedného, ktoré sú ale len úplne obyčajné. Najviac sa mi páči akcia v prístave alebo celá situácia s horiacim domom, ktorá svojim výsledkom dosť prekvapí. Herecké obsadenie je celkom slušné, Michael Dudikoff tu podal dobrý akčný výkon, každú chvíľu niekde behá, skáče a podobne, poteší aj Steve James, ale tým to končí a hlavne záporáci sú úplne nezaujímaví. Réžia a technická stránka sú také správne béčkové, mohli byť aj trochu lepšie, ale žiadne väčšie výhrady nemám. Sila pomsty je dobrý akčný film na jedno, možno dve pozretia, ale viac už nie. Objektívna kvalita filmu- 55%, film sa páči mne na 57%. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Dudikoffů! U mě vždy bude nej první Americký ninja, ovšem Síla pomsty mu dost razantně přišlapuje paty. Dnes film působí místy velice komicky, však ale vzpomeňte jakej strach to v nás vyvolávalo, když jsme to sledovali jako desetiletí klučíci na pomaštěné véháesce. Jen si uteč z ostrova, kde tě nahání čtyři hovada co tě chcou krouhnout. A přesně skrz tuto nostalgickou vzpomínku 4 hvězdy. 75% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jako malý parchant jsem shlédl kdejaký akční film. Na spoustu z nich si dnes už ani nevzpomenu. Tento jsem viděl jen jednou jedinkrát kdesi před jednadvaceti lety a utkvěl mi v paměti dodnes. Tak jsem ho dal znovu a není to vůbec špatný. Nějak extra dobrý sice taky ne, ale ty naháněcí scény v lese a kompletní vyvraždění jedné rodiny, jsou pořád dobré. A vlastně celý film je minimálně o jednu až dvě třídy lepší než poslední čtyři Američtí ninjové. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dlouho před van Dammem si v New Orleansu hrál na živý terč jiný kopáč vzešlý z druhé půlky 80. let a sice Michael Dudikoff. No, Sam Firstenberg fakt není John Woo a i když se mi líbil předchozí počin tria Firstenberg-Dudikoff-James, AMERICKÝ NINJA, tohle je o třídu níž, jen průměrné canonnovské béčko, tj. tupá story s dostatkem nic moc akce. Ale musím pochválit výpravu a to nejen ty bažiny, ale i to přístaviště, kde se honili v půlce filmu, tam by byl ten finální survival ještě lepší. POZOR SPOJLER: Sice byla škoda, že Steve James nešel s Dudikoffem do finále bok po boku, ale to kompletní vyvraždění jeho rodiny mě příjemně překvapilo. Nevěděl jsem, že Steve James může zemřít :) Drsný byl Dudikoffův pád s malým děckem ze střechy domu, i když dítě bylo evidentně panák. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Možná nejlepší film M. Dudikoffa. Bizarni masky zabijáků loveckého spolku Pentagram jsou super, stejně jako myšlenka lovení lidí v hustém pralese, který sám o sobě působí děsivě, otázky ultrapravice a rasismu. Úvodní lov rozehrává hru, která nemůže skončit jinak než střetem Matta Huntera s tajemnou organizací, již není dobré zkřížit cestu. Perfektní přestřelka se odehrává i v přístavišti, kde osvědčená dvojice Dudikoff - James ukazuje, jak si na béčkovém plátně sedla. Samozřejmě nadsazené jsou závěrečné bojové scény (působí však velmi syrově a naturalisticky, což potěší), ale celkově výborná podívaná s poněkud neuzavřeným koncem. Nedostatky: 1) Matt Hunter jde na závěrečnou loveckou hru v bílém triku. Několikrát se (i nechtěně) vyválí v blátě, resp. špinavé vodě, avšak vždy, když trochu uschne, je jeho triko poměrně čisté (nepočítám krvavé skrvny). Sami dobře víte, jak těžko se špína z bílé barvy dostává (např. při jízdě na kole po dešti bez blatníku). 2) Když Matt dorazí do rezidence Glustenberryho, tak si všimněte, že Elliot prakticky vůbec nekulhá na pravou nohu, do níž mu Hunter bodl v lese nůž. - To se tak rychle zotavil? ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie prebiehalo od 19. apríla 1986 do 14. júna 1986 primárne v štáte Louisiana, USA. Niektoré scény vznikli v Los Angeles. (m.a.t.o.)
  • Ide o jediný film vo filmografii Allison Gereighty (Sarah Hunter). V post-produkcii jej v originálnej verzii prepožičala hlas iná herečka. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama