Reklama

Reklama

Duch boje

  • Thajsko Chocolate (více)
Trailer 1

Nový film od tvůrců "Ong Bak"! Zen, která se narodila z lásky vraha Yakuzy a jedné nebezpečné krásky, je velmi zvláštní dívkou. Žije odřezána od světa a objeví v sobě vlastnost, která v kořenech změní její život. Tato obzvláštní vlastnost ji umožňuje okamžitě dokonale napodobit jakýkoliv bojovný pohyb, který uvidí. Mezitím dívčina matka onemocní rakovinou, ale přestože jim mnoho mužů dluží, nemají peněz na její léčení. Zen se rozhodne, že pomoci nově získaných schopností sežene peníze od dlužníků a zachrání nemocnou matku. Od této chvíle ji udržuje při životě jen jediná věc - boj. Přestože se narodila jako autistka, pomocí kousku čokolády se dokáže vymanit ze svého vnitřního světa a stát se zápasnicí bojového umění, jakou ještě svět nikdy neviděl. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

tombac 

všechny recenze uživatele

To ať se raději Tony Jaa ve vší prostotě vypravuje zachraňovat do Austrálie slony, než sledovat jako vatu mezi souboji takovýto telenovelovitý melodramatický slepenec (přitom účast předního japonského herce Hiroshi Abeho slibovala, že tentokrát by se to mohlo obejít bez časté chuti prokousat se k demonstracím thajského boxu rychloposuvem). V rámci muay thai snímků jsem měl před druhým Ong-bakem jiného favorita, takže mě běsnění dívčí mlátičky v Čokoládě bez problémů uspokojilo. Pinkaew umí točit přehledné a choreograficky nápadité martial arts scény, a ačkoliv tady ho limitovaly schopnosti subtilní hlavní představitelky (v podstatě jen kope a kosti neláme), je na co se dívat. Závěrečný akrobatický boj na stěnách domu, pavlačích a poutačích je skvělý (v titulkových sekvencích pak uvidíte, že ti kaskadéři jsou šílenci, jelikož padají z několika pater rovnou na holou ulici). ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Neviem, ako tento film hodnotiť. Bohužiaľ sa filmári rozhodli v tomto jednom snímku spojiť dva veľmi ťažko skombinovateľné žánre a to drámu s akciou. Akčný film dnes dokáže natočiť aj "orangutan", ak má celkom dobrého choreografa a scenár sa ako tak dá zniesť, ale dráma, to je už iné kafe. A navyše pokiaľ ide o stvárnenie príbehu o autistickom dievčati. Film mi pripadal ako strašne neucelený a nevyvážený. POZOR MOŽNÝ SPOILER: Bojové scény sú ok, ale to spracovanie drámy autistická dcéra vs. matka chorá na rakovinu vs. nedostatok peňazí vs. vybavovanie starých účtov s mafiou, to jednoducho nemohlo vyjsť a ani nakoniec nevyšlo dobre. A nie je to preto, že by jednoduché scény boli zlé. V podstate každá bola spracovaná úplne OK, ale problém je v tom, že vždy každá dramatická scéna bola rušivou pre tie akčné a naopak, tie akčné scény pôsobili rušivo medzi scénami dramatickými. Bohužiaľ. Dávam slabšie 3 hviezdy resp. max. 50%. Ale dievča potenciál má, len ho treba využiť lepšie, takže na jej budúce projekty rád počkám. ()

Reklama

Caelos 

všechny recenze uživatele

Nakonec lehké zklamání. Od tvůrce Ong Baku a Tom Yum Goong jsem čekal něco lepšího. Označení Ong Bak v sukni je docela mimo, jelikož to co dělá filmy s Tonym Jaa tak výborné jsou nesestříhané bojové (dlouhé) scény. Tady se mi s těch střihů protáčely panenky, opravdu, film asi nejvíce sráží bojové scény. Jsou sice celkem originální, ale chybí jim šťáva a protivníci se po každé ráně drželi za místo kde byli bouchnuti a dlají "áááůůů", což je docela nesmysl, vezmu li v potaz to, že některé ranky by ustálo i dítě (přecijen je to holka, že). Na druhou stranu, jistá originalita jim nechybí, například závěrečná bitka je působivá, ale zase ji kazí to, že celá ulice je postavena ve studiu, strašně to bije do očí. Také ozvučení je dost příšerné, při soubojích se i po sebemenší ráně ozve rána jak z děla. Nicméně, abych jen nehanil, JeeJa Yanin opravdu něco umí, jen by mohla vyzkoušet méně setříhané boje, a umí dokonce i hrát, její role postižené dívky se mi moc líbila, stejně jako celý námět, byl zajímavý. Ale pokus o drama se moc nevyvedl, některé scény jsou dojemné, třeba !SPOILER ALERT! když Zen stáhne matce paruku a vidí, že jí rakovina připravila o vlasy, přičemž ona to ve svém pomalém mozku nedokázala pochopit a nepoznala ji. !SPOILER ALERT! Celkově vzato, Duch boje v žádném případě na Ong bak a Tom yum goong nemá, byť na režisérské sesli sedí Prachya Pinkaew. Působí to oproti nim strašně lacině a o bojových scénách jsem se již vyjádřil. První dva filmy Prachya Pinkaewa patří mezi nejlepší filmy v akčním žánru, co se týče choreografie bojových sekvencí, Duch boje jim sahá tak po kolena, takže takový lehký nadprůměr, ale těším se na další filmy s JeeJa Yanin, něco z ní ještě vyleze, jelikož hrát umí a je solidní akrobatka. 6/10 PS: Zvedám hodnocení o jednu hvězdičku, jelikož se mi ten film prostě líbí a viděl jsem ho několikrát. Asi jsem k tomu prve přistupoval až moc kriticky. ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Kdyby děj nebyl tak dementní, mohl to být dobrý film. Holčičí mlátička fakt jela a její údery lokty a koleny nenechaly nikoho v klidu. Pořád však musím přemýšlet, proč to vcelku působilo tak nablble. Začíná to hudbou. Pokračuje klasicky pitomým 1000x provařeným šablonovitým dějem (každej ví, jak to dopadne) a končí to jalovým koncem. A zlatou korunu demence tomu nasadil úchylnej českej dabbing.__Nicméně to co předvádí JeeJa Yanin jsem ještě v ženském provedení neviděla. Je neskutečně dobrá. Že bych zvedla hodnocení? Ne. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Úplný začátek byl krapet nudný,ovšem jakmile začla hlavní hrdinka využívat svého bojové umění,začli se dít sakra nevídané věci a závěrečná rubačka byla už naprostá lahůdka a bojová dokonalost.Sice jsem měl po prvních soubojích i dost strachu,neboť střihač až příliš pomáhal a zároveň ubíral z umění bojovnice Jeeja Yanin,postupně se ale kamera i střih sklidnili a vše se dostalo do kolejí,které v bojových filmech nastavil božský Tony Jaa,takže souboje byli perfektně zobrazené,jejich choreografie dosahovala maximálních hodnot,kosti praskali,krev stříkala a akrobatické dovednosti všech zúčastněných doslova vyráželi dech.Dějová linie zde byla opět pouze jen držícím pojítkem mezi všemi těmi úžasnými a efektními řežbami,ovšem na to se dá u těchto filmů snadno zvyknout,opravdu se nemá cenu v ději nějak víc babrat,ten je tu vážně druhotný.Jeeja Yanin je zkrátka stejně jako Tony Jaa čistý blesk z nebe,naprosto mě oslnila a ikdyž sice též stejně jako Tony nepobrala dvakrát charisma,její umění to nastokrát vynahradí.Geniální bojový film,Thajci jsou v tomto odvětví o několik tříd jinde než zbytek světa. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Po úspěchu prvního Ong-baku se zahraniční distributoři ptali Prachyi Pinkaewa, jestli nemá herečku, která by mohla hrát v podobném akčním filmu. Toho se Pinkaew chytl a začal někoho takového hledat. Dle jeho představ měla být mladá, s tmavší pokožkou, vypracovaným tělem a exotickým vzhledem. Měl v plánu film založit na sex appealu silné ale přesto ženské hlavní hrdinky, a doufal, že najde někoho jako je čínská herečka Zhang Ziyi. Později objevil Jeeju Yanin, která dle jeho slov nemá sex appeal vůbec žádný. Ve snaze tento „hendikep“ něčím kompenzovat se rozhodl založit film především na jejím bojovém umění. (Raztubyl)
  • Jedno z nejtěžších zranění během natáčení utrpěla JeeJa Yanin. Během scény pod nízkou kovovou konstrukcí jí jeden z protivníků kopl do pravého oka, takže jej nemohla několik dní otevřít a natáčení muselo být na týden zastaveno. Natočený záběr byl použit v závěrečných titulcích. (Raztubyl)
  • Malá Zen v televizi sleduje Ong-Bak, první film Prachya Pinkaewa. (cubajz)

Reklama

Reklama