Reklama

Reklama

Temná krajina

  • Česko Temná země (více)
Trailer

Strhující film plný napětí, odehrávající se v noci na opuštěné cestě nevadské pouště. Temná krajina je příběhem mladé dvojice – čerstvých novomanželů z Las Vegas. Dick (Tom Jane) a Gina (Lauren German) se vydávají na „svatební cestu“ - bláznivou noční jízdu autem. Vášeň, touhu a radost z dané chvíle umocňují ryhlou jízdou bez zapnutých světel. Řítí se do tmy a v momentě, kdy světla znovu rozsvítí, se před kapotou jejich auta objeví muž. Srážce nedokáží zabránit. Naloží neznáme tělo a snaží se ho dopravit do nemocnice. Ztratí se však v poušti. Nevítaný spolujezdec začíná odhalovat svá zlověstná tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Joll 

všechny recenze uživatele

Psychadelická záležítost, ala Lynch, jako by byla režírovaná Millerem a Marhoulem dohromady. Je tu minimalistické pojetí a i když se jedná o road movie odehrávající se v noci, stačí režisérovi vlastně jen auto, ubíhající plátno za ním a kus prašné dálnice. Už začátek mi dával tušit, že mi tu něco k tomuto typu filmu nesedí a to bylo podání, takřka marlowovského, komentáře hlavního hrdiny, k tomu záměrně kýčovytá až komiksová dekorace a následná konverzačka, to bylo to co mi k sobě jaksi nesedělo, jelikož jsme očekával trošku jiný film. Po pár minutách, jsem se ale otřepal a pokusil se na výtvor dívat takříkajíc od znova, chtěl jsem se nechat vtáhnout do zajímavého spletence jenž se předemnou otevíral. Bohužel Konverzačním pasážím naprosto chyběla šťáva a kupředu hnal film, pouze jeho jak už jsme napsal divný Look. Pak nastoupil Lynch, nebo spíš režisér hrající si na Lynche a konec filmu je snad ještě nelogičtější než si může jeho vzor dovolit a nechává bez skrupulí plno záhad za sebou, nesnaží se o pointu která by dávala smysl v celém kontextu. Prostě si jen řeknete aha mno a co ten zbytek, co se konal okolo odpočívadla ten mi nikdo nevysvětlí??? Ne nevysvětlí :) Thomas Jane by měl zůstat u hraní a režii nechat někomu jinému. Dvě hvězdy dávám jen za provedení filmu, které je prostě jiné a i ta režie je natolik odlišná, že navzdory špatnému filmu si jej budu pamatovat. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Parádní psycho, které se hrdě hlásí k absurdnímu thrilleru a bere si to nejlepší z tvorby Davida Lynche a z vizuálu comicsových filmů říznutých Grindhousem. Thomas Jane se jako režisér osvědčil a skrze mýticky nadsazeně absurdní komplikace buduje atmosféru hustou jako už dlouho nic a vše dotváří záměrně nedokonalými triky ("odfláknuté" a skriptově nesedící klíčovaná pozadí jsou jasným odkazem na noirové zpětné projekce), které mají samy o sobě velmi specifickou atmosféru a výtvarnou estetiku. A ústřední herecké trio hraje velmi dobře... Jen mi trochu uniká smysl 3D, které s plochostí triků a prostředí prostě nemůže fungovat... Jinak ale velmi milé překvapení. A velmi sympatický film. ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Že to bude až tak, to jsem opravdu nečekal. Béčko (jestli vůbec) každým coulem! Co záběr, to jiné nasvícení scény a kinematografický bug, takže když se na to pak díváte, tak to vypadá, jak starý film natočený před plátnem. O postprodukci se nebudem bavit. To už já bych tam zvládl nalupat vkusnější pozadíčka. Dějově to zas taková bída není a od scény na odpočivadle se to celkem rozjede. Já jsem si to v rámci možností a na úkor toho nespočtu laciných, ale velmi laciných záběrů vcelku užil a nejednou se zasmál. Takže zas taková nuda to neni. Napětí se nějaké taky najde a konec probere mozkové závity, ale nevyznávám konce bez konce. Jazzová hudba je dobrá a dává znát, že to Thomas Jane nemyslel až tak vážně. Proč se do toho nechal ukecat Ron ovšem nechápu, ale potěšil mě. 3D totálně zbytečné, chvílema je ho až moc a taky by mě zajímalo na kolik tahle laciná sranda mohla vyjít. Tipuju, že plus mínus kotrmelec. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No, strávil jsem i tu digitální a klíčovou zadně projekční onanii, když mi došlo, že to asi nebude jen snaha ušetřit, ale i jakýsi pokus o "umění". Musím se přiznat i k tomu, že mě to příběhem docela strhlo a fakt jsem byl zvědavý, jak to skončí. Takhle levný, jednoduchý, podbízivý a bezpracný závěr jsem ale fakt nečekal a opravdu mě dost zklamal. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Přiřadit tento film k Podobným k Lynchovému Lost Highway? Jen díky tomuto "doporučení" jsem se na film podívala a očekávala od něj atmosféru Lynchových filmů. Jenže to celé začíná jako obyčejné béčko o dvou novomanželích, kteří v poušti naleznou zraněného muže. Hlavní dvojka pořád cukruje jak nadržení puberťáci a po půl hodině zjistíte, že se vlastně ještě nic pořádně nestalo. Ke konci filmu se vytasí s nějakým rádoby šokujícím twistem, který ovšem s těmi Lynchovými nemá nic společného. Udělat v příběhu časovou smyčku dokáže i nadějný osmiletý spisovatel. Jeden z těch filmů, u kterých vám je líto, že jste se na ně dívali a neustále čekali, kdy se už stane něco, co vás přirazí do křesla a ono nic. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Thomas Jane v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • Po rozsáhlém průzkumu, který zahrnoval Kalifornii, Nevadu a Arizonu, bylo vybráno pro natáčení Nové Mexiko. Natáčení trvalo 25 dní. (ČSFD)

Reklama

Reklama