Reklama

Reklama

Cesta samuraje

Trailer

Samuraj Yang má od svého mistra za úkol vyvraždit členy nepřátelského klanu. Úkol splní, avšak nechá naživu malou holčičku, jejíž rodiče sám zavraždil. Rozhodne se o holčičku postarat a prchá s ní před svým vlastním mistrem a zabijáky ze svého klanu, kteří chtějí malou holčičku zabít. Útočiště nachází ve westernovém městečku plném cirkusových podivínů. Mezi nimi je i vrhačka nožů Lynne, jejíž rodina byla vyvražděna zlým zbojníkem a jeho družinou, která má nyní pod nadvládou město. Zbojník se do města vrací, tentokrát se však vesnice rozhodne bránit. Vykopají staré střelné zbraně a s velkou pomocí Yanga se zločinecké tlupě postaví. Doprostřed krvavé bitvy přichází i Yangův klan samurajů, kteří Yanga nakonec vystopovali. Samurajský klan a zlá zbojnická tlupa se navzájem víceméně pobijí. Zabití vůdce zločinecké bandy však čeká na Lynne... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (194)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Už se vám někdy stalo, že jste byli v něčem tak dobří, až vás to nudilo? Yang je nejlepší bojovník na světě a z jeho laxního stylu boje jde znát, že už ho to moc nebaví. Jeho soupeři se pohybují jako zpomalený film a tak mu stačí mávat kolem sebe katanou a ... však on už se někdo napíchne, nebo na ni aspoň naběhne. A tak není divu, že se při plnění posledního úkolu zamyslel a mimino které měl zabít...když ono se tak hezky usmívalo...ušetřil. A protože tím nakrknul svého zaměstnavatele, sbalil mimčo a namířil si to přímo na západ. Podivný east-west slepenec zaujme stylizovaným lookem, zdravým nadhledem, hudbou a samozřejmě Geoffrey Rushem. Kdyby bylo i nějaké to kvalitní wushu, nebo mečování na úrovni, určitě bych projevil o dost větší nadšení. Jenže Yang mával mečem jako vlaječkou na průvodu 1. Máje a ostatní se mohli přetrhnout ve snaze se na něj napíchnout, nebo se aspoň říznout. Dutý scénář je díky stylizaci a už zmiňovaném nadhledu vcelku postačující, protože Cesta samuraje neaspiruje na Oscara a za úkol má především pobavit. Což se v mém případě vcelku povedlo, takže 3* PS: Western, akční...jasně, ale fantasy?! To ani náhodou. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Nejdříve film nezačínal úplně špatně, skoro až naopak. V prvních deseti minutách jsem si říkal, že film měl jen trochu nižší rozpočet, takže je to zelené plátno vidět trochu víc, než by mělo. Ale to mi tolik nevadilo, stačilo zapojit představivost. Na Divokém západě to nejdřív taky nebylo úplně špatné, ale tam to potom začalo. Nejdříve mi vadila postavy Lynne, o které jsem si myslel, že je ve filmu jen proto, abychom se díky ní dozvěděli více o hlavní postavě a nic víc. Naštěstí měla Lynne i tak trochu svůj vlastní příběh a tak se to dalo odpustit. Bandité nic nezkazili, ale zhoršilo se to až po příchodu "Smutných fléten". Zákony fyziky přestaly platit a to až moc okatě. I přesto pak přišla jedna dobrá akční scéna, bohužel měla asi půl minuty. Vyvrcholení příběhu jsem taky moc nepobral a tím to bohužel končí. Moc kladných věcí na filmu nevidím. Možná snad jen hlavní postavu, ale i ta měla podle mě moc málo prostoru a místy se kvůli svému okolí nedala brát vážně, i když by to bylo dobré. Uvažoval jsem mezi třemi a dvěmi hvězdičkami, ale konec si řekl jen o dvě. ()

Reklama

kalap 

všechny recenze uživatele

No, taká trápna, trapošina, kde neuvidíte nejaké skvelé súboje, ale lietajúceho samuraje, ktorý tancuje v lufte a jednou otačkou skosí naraz dvadsať byvalých kamošou a zachraňuje dieťa a tancuje a kosí ďalej, až kým ho smrť nerozdelí. A tak si spolu zaspievajme: tank, tank , tachachaank, na východe vyšla hviezda narodil sa Mao Cetung z malej chýži vyšiel z ryži sám náš vodca Mao cetung, rozbili sme okno a dostali sme šek, musel ho zaplatiť sám Čankajšek, tank tachaaank. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Dve tretiny filmu sú tak na jednu hviezdu. Nuda. Nuda. Nuda. Postavy otravné. Hlavný hrdina nevýrazný nezaujímavý. Dej je doslova píčovinaa. Posledná tretina keď sa to začne všetko navzájom rezať našťastie film zachráni. Za ten masaker pridám kľudne aj dve * navrch. Aj keď ani tá akcia nie je dokonalá. To pozor. Ale videoherný vzhľad samurajov a zlých kovbojov kvitujem. Takže slabé tri hviezdy na záver. Nabudúce viac akcie v prvej časti filmu, pestrejšia bojová choreografia a lepší rezník do hlavnej úlohy = ultra super film. Takto sklamanie. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, které hravě strká do kapsy nepovedeného Jonaha Hexe. První půlka je vypravěčská a lehce meditační, zato druhá je vysloveně nabitá akcí, zpomalovačkami a CGI efekty. Nelze opomenout ani pestré herecké obsazení od korejce Janga, přes sniperského opilce Rushe, pedofilního záporáka Hustona až po nádhernou Kate Bosworth. Warrior's Way je zábavná a oddychová multižánrovka, která vyváženě balancuje na hraně klasických asijských kung-fu filmů a hollywoodských westernů. 70% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • Ryba, která je na samotném konci filmu násilně vbodnuta do oka jednoho z nájemných vrahů, se nazývá garfish, half-beaks nebo ballyhoo a pochází z rodu Hemiramphus, který se vyskytuje pouze v teplých vodách a ne v chladných regionech polárního kruhu, jak lze vidět ve filmu. (Conspi)
  • Je možné všimnout si, že malba na stěně salónu je parodií obrazu francouzského malíře Edouarda Maneta "Dejeuner Sur L'Herbe", kterou tvůrci filmu upravili k obrazu svému. (Conspi)
  • Zatímco obyvatelé městečka očekávají příjezd plukovníka a jeho mužů, můžete si povšimnout jejich vybraných oděvů, kostýmů a pitoreskních doplňků, a právě zde lze objevit černý šátek obvázáný kolem Ronova (Geoffrey Rush) krku, který z jeho krku v následném boji záhadně zmizí. (Conspi)

Související novinky

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Reklama

Reklama